Rotel ra980bx συνδιασμός με klipsch r820f

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους, έχω τα klipsch r820f
150w rms 8Ω
Και σκέφτομαι να αγοράσω τον rotel ra980bx 100w rms στα 8Ω.
Ταιριάζει ο ενισχυτής αυτός με τα συγκεκριμένα ηχεία. Είμαι καινούργιος στο κομμάτι του ήχου..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.344
καλησπέρα....

δεν χρειάζεται άποψη όταν από τα specs ήδη τρώει γκολ ο ενισχυτής

δεν λέμε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα κλιψ....αλλά ότι δεν θα θα καλύψει σε στάθμες
καλό είναι να προσανατολιστείς σε ενισχυτές με πάνω από 200watt αν ζητάς εντάσεις ;)

Reaction score
2.852
Πέραν της ισχύος οι συγκεκριμένοι ενισχυτές (κάτοχος δύο παρόμοιων) έχουν σχετικά τραχύ ήχο που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα ταιριάξουν με τα συγκεκριμένα ηχεία που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, θες ενισχυτή πιο γλυκόηχο, πιο μουντό να το πω αλλιώς για να καταλάβεις, πάνω απ όλα όμως μεγαλύτερη ισχύ απ αυτή των ηχείων όπως σου είπαν πιο πάνω.

Reaction score
7.089
Σαν οδήγηση δεν θα έχεις θέμα (όχι οτι δεν μπορείς και καλύτερα....) μια χαρά τροφοδοτικό έχει,αλλά γιατί να αγοράσεις ενισχυτή 30 ετων ?

Attachments

Reaction score
2
Πέραν της ισχύος οι συγκεκριμένοι ενισχυτές (κάτοχος δύο παρόμοιων) έχουν σχετικά τραχύ ήχο που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα ταιριάξουν με τα συγκεκριμένα ηχεία που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, θες ενισχυτή πιο γλυκόηχο, πιο μουντό να το πω αλλιώς για να καταλάβεις, πάνω απ όλα όμως μεγαλύτερη ισχύ απ αυτή των ηχείων όπως σου είπαν πιο πάνω.
Ποιος ενισχυτής θα ταίριαζε κατά την γνώμη σου με αυτά τα ηχεία;

Reaction score
2.852
Ποιος ενισχυτής θα ταίριαζε κατά την γνώμη σου με αυτά τα ηχεία;
Δεν ειναι τοσο απλη η απαντηση, θα μπορουσα να σου πω hegel, cambridge audio, denon και ν αρχιζεις να ψαχνεις αλλα δεν ειναι τοσο απλο.

Εξαρταται και τι απαιτησεις εχεις εσυ. Αν εισαι ενας τυπικος ακροατης που απλα θελει ν ακουει μουσικη χωρις πολλα πολλα και μεγαλες εντασεις παρε κι αυτον που βρηκες, δεν θα χεις προβλημα.

Αν ομως θες να παρεις το απολυτο, υπαρχουν καποιες προυποθεσεις οπως: Φροντιδα χωρου, ισοσταθμιση, τριγωνο ακροασης, αποσταση ακροασης.
Οπως καταλαβαινεις θα πρεπει κι εσυ να δωσεις καποιες πληροφοριες, τι ειδους μουσικη, τι πηγες εχεις, σε τι εντασεις θ ακους, κατοψη χωρου, διαθεσιμο μπατζετ και καποιες αλλες πληροφοριες που ισως ζητηθουν ωστε οι πιο γνωστες στον χωρο αυτο νσ σε κατευθυνουν πιο στοχευμενα.

Reaction score
2.852
Γοα να προλαβω ομως και καποιες καταστααεις, το απολυτο κοστιζει και μπορει στο τελος να μην αρεσει στα δικα σου αυτια και το κακο με μερικους ειναι οτι αν δεν το κανεις οτιδηποτε αλλο ειναι σκουπιδια μη ξενερωσεις. Αν δεν εχεις την ανεση χωρου και βαθια τσεπη ν ασχοληθεις παρε το Ροτελ και παλι μια χαρα θα σαι.

Reaction score
2
Γοα να προλαβω ομως και καποιες καταστααεις, το απολυτο κοστιζει και μπορει στο τελος να μην αρεσει στα δικα σου αυτια και το κακο με μερικους ειναι οτι αν δεν το κανεις οτιδηποτε αλλο ειναι σκουπιδια μη ξενερωσεις. Αν δεν εχεις την ανεση χωρου και βαθια τσεπη ν ασχοληθεις παρε το Ροτελ και παλι μια χαρα θα σαι.
Όσο αφορά για το βάθος της τσέπης, στις μέρες μας είναι λίγο δύσκολο, όταν υπάρχουν και υποχρεώσεις.. το απόλυτο θα το ήθελα η αλήθεια είναι, αλλά αν ξεφεύγει το ποσό, θα συμβιβαστώ με αυτά που έχω.
Από Μουσική ακούω και χαμηλά αλλά αν είναι κάποιο καλό τραγούδι θα παίξει και ψηλά.
Ελληνικά ακούω, λαϊκά, ελαφρολαϊκά και κριτικά. Θα παίξει και κάποιο ξένο τραγούδι, αλλά για λίγο..

Reaction score
2
Όσο αφορά για το βάθος της τσέπης, στις μέρες μας είναι λίγο δύσκολο, όταν υπάρχουν και υποχρεώσεις.. το απόλυτο θα το ήθελα η αλήθεια είναι, αλλά αν ξεφεύγει το ποσό, θα συμβιβαστώ με αυτά που έχω.
Από Μουσική ακούω και χαμηλά αλλά αν είναι κάποιο καλό τραγούδι θα παίξει και ψηλά.
Ελληνικά ακούω, λαϊκά, ελαφρολαϊκά και κριτικά. Θα παίξει και κάποιο ξένο τραγούδι, αλλά για λίγο..
Επίσης αυτό που μου αρέσει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή, ναι μεν είναι παλιός, αλλά έχει και τη δυνατότητα αναβάθμισης. Πχ να γίνει προενισχιτης και συνδυαστεί με ένα καλό τελικό

Reaction score
2.852
Επειδη ειμαι κι εγω στην ιδια θεση με σενα οπως κι οι περισσοτεροι εδω προχωρα με τον Ροτελ, μια χαρα θ ακουσεις τις μουσικες σου οπως τοσα χρονια και δεκαετιες καναμε πριν βγουν οι μοδες της ισοσταθμισης και της φροντιδας χωρου οι οποιες καλες μεν, στοιχιζουν δε, αν βεβαια εχεις υπομονη και μπορεις να περιμενεις μη πεσει καποια ευκαιρια για καποιον πιο δυνατο σκεψου το.

Reaction score
9.075
Καλημέρα αγαπητέ Γιάννη,
Τα περισσότερα ηχεία έχουν ένα δικό τους ηχόχρωμα στο άκουσμά τους, το ίδιο συμβαίνει και με τα Klipsch λόγο της κόρνας, παίζει φυσικά ρόλο και οι μουσικές προτιμήσεις του καθενός και το πως αρκέσετε στα αυτιά μας.
Μία ερώτηση πως και επέλεξες τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Το ρωτάω αυτό γιατί έχει χαρακτηριστεί από πολλούς για πιο ροκ καταστάσεις.
Φιλικά.........

Reaction score
2
Καλημέρα αγαπητέ Γιάννη,
Τα περισσότερα ηχεία έχουν ένα δικό τους ηχόχρωμα στο άκουσμά τους, το ίδιο συμβαίνει και με τα Klipsch λόγο της κόρνας, παίζει φυσικά ρόλο και οι μουσικές προτιμήσεις του καθενός και το πως αρκέσετε στα αυτιά μας.
Μία ερώτηση πως και επέλεξες τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Το ρωτάω αυτό γιατί έχει χαρακτηριστεί από πολλούς για πιο ροκ καταστάσεις.
Φιλικά.........
Καλημέρα σας, έτυχε να δω την αγγελία του ενισχυτή, μου αρέσει οπτικά, είναι παλιός και απλός και από τα χαρακτηριστικά που διάβασα δείχνει να έχει και αρκετή δύναμη.
Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα της αναβάθμισης του ήχου με αυτό το μηχάνημα, έχοντας την επιλογή να δουλέψει είτε σαν προενισχιτης είτε σαν τελικός αργότερα προσθέτοντας το αντίστοιχο μηχάνημα.
από τι πηγή παίζεις?
Από cd player και από λάπτοπ κάποιες φορές.. όταν παίζω από λάπτοπ έχω και ένα μεικτη allen&heath.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster