s.o.s_ για αγορά Βιντεοκάμερας περίπου στα 500-700ευρώ -/+

Reaction score
0
Παιδιά τη βοήθειά σας... ψάχνω για κάμερα πάνω κάτω στα 500-700 ευρώ από γνώμες που έχω ακούσει.. (ενώ θεωρούσα βασιληά σε αυτήν την κατηγορία τη SONY) οι περισσότεροι λένε για panasonic και πιο συγκεκρημένα σε αυτά τα λεφτά την panasonic SD800 V700 αλλά και την πιο ακριβή (και δεν ξέρω αν αξίζει την υπέρβαση.. ) x900 προσωπικά πάντως δεν με άφησε αδιάφορο και η σειρά CX της SONY αν κρίνω (όσο μπορώ από εκεί) κάποια βιντεάκια στο youtube..

θερμή παράκληση σε φίλους που γνωρίζουν ας βοηθήσουν με τις γνώσεις του σχετικά..

Reaction score
0
Απάντηση: s.o.s_ για αγορά Βιντεοκάμερας περίπου στα 500-700ευρώ -/+

:frown::help::wink::smile: δε βλέπω να απαντά κανείς..

Reaction score
54

Δες λίγο σχετικά βίντεο στο vimeo. Είναι καλύτερης ποιότητας συνήθως από εκείνα του youtube και σε μερικά μπορείς να κατεβάσεις το πρωτότυπο και να δεις με ακρίβεια το πώς καταγράφει την εικόνα η κάθε κάμερα.
Από τις panasonic (υπέρβαση που λες) η 900 δίνει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα και υπερτερεί των sony στο θέμα της φυσικότητας της κίνησης.
Από την άλλη η Sony 730 δίνει μια πιο φυσική και ισορροπημένη εικόνα , με μπόλικη λεπτομέρεια, που δείχνει αληθινή και όχι τεχνηέντως υπερτονισμένη.
Δες δυο δείγματα: http://vimeo.com/48701386

http://vimeo.com/21917614

Ψάχνεις γενικά μια κάμερα για γενική χρήση, ή σε ενδιαφέρει να κάνεις κάτι σε ταινία μικρού μήκους;

Reaction score
0

Yanni καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αν και λίγο μπερδέυτικα για να πω την αλήθεια, γιατί λές στο θέμα της φυσικότητας είναι καλύτερη η panasonic ενώ η sony μου λες είναι πιο φυσική.. :thumbsdown: οπότε λίγο ψιλομπερδευτηκα.. προσωπικά την κάμερα την θέλω για την οικογένεια, ταξίδια κλπ. θέλω όσο το δυνατόν καλή ποιότητα (ευκρίνια, χρώματα) η προηγούμενη μου κάμερα είναι μια sony PC1000 3cmos πριν χρόνια την είχα πάρει γύρω στα 1000 ευρώ περίπου.. πολύ καλή κάμερα και αν τώρα θέλω να αγοράσω μια νέα ο λόγος είναι (και ο κυριότερος) η HD εικόνα και ότι είναι ψιφιακή χωρίς κασσέτα και καλύτερη επιξεργασία σε PC! κάποιοι φίλοι μου πρότειναν να πάρω και την panasonic την V700 πολύ ποιο φτηνή, με ένα αλλά πιο μεγάλο αισθητήρα και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας... το κακό βέβαια με τις panasonic είναι ότι δεν έχουν Ελληνικό μενού όπως οι sony αλλά πιστευω μικρό το κακό γιατί έχω μάθει πως είναι πολύ εύκολη στη χρίση!

κάτι άλλο ρε παιδιά σε αυτές τις κάμερες, αυτής της κατηγορίας χ900 κλπ. μπορείς σε μιά λήψη να πετύχεις καλό αποτέλεσμα σε βάθος παιδίου (αν το λέω καλά) δηλαδή το πρώτο πλάνο να φαίνετε καθαρά και να θαμπώνει το φόντο, οι γίνεται σε όλες τις κάμερες... συγνώμη αν η ερώτιση μου είναι πολύ... "χαζή" αλλά είμαι αρκετά άσχετος με αυτά τα θέματα..

Reaction score
54

Αν δεις τι γράφω θα καταλάβεις. Η panasonic έχει πιο φυσική κίνηση (δηλαδή πιο ομαλή και ρευστή), η sony έχει γενικότερα μια φυσικότερη αίσθηση στην εικόνα της (που είναι πιο μαλακή από της panasonic). Νομίζω ότι είναι θέμα γούστου πιο πολύ το αν κανείς θα διαλέξει την μια ή την άλλη.
Σχετικά με τους 3 αισθητήρες έναντι του ενός, μην φοβάσαι να πας σε μονό αισθητήρα πλέον.Έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ τα φίλτρα διαχωρισμού των χρωμάτων πλέον, που συνήθως δεν καταλαβαίνεις την διαφορά (ΟΚ ένα πολύ έμπειρο μάτι θα ανακαλύψει καλύτερο βάθος χρώματος με 3 αισθητήρες).
Βάθος πεδίου δύσκολα πετυχαίνει κανείς με βιντεοκάμερα, λόγω του μικρού μεγέθους των αισθητήρων τους.
Γι'αυτό, σε ειδικές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται έξτρα αντάπτορες DOP από τους πιο τρελαμένους)

Reaction score
0

ΟΚ! κατάλαβα Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια, νομίζω τελικά βγήκα από το δείλημα σε σχέση με τους αισθητήρες, γιατί όπως σου είπα είχα ακούσει πολλά καλά λόγια για την V700 της panasonic (400e περίπου) με μονό αισθητήρα αλλά από την άλλη έλεγα μήπως να δώσω το κάτι παραπάνω για τη x900 (800 e περίπου) πιστευω πως σε καιρό κρίσεως θα ήταν μεγάλο το πόσο της διαφοράς για να έχω ελάχιστες ποιοτικές διαφορές και για ένα εικονοσκόπιο... οπότε μάλλον (αν και θα την δω λίγο ακόμα την v700) μάλλον αυτήν θα αγοράσω δηλ. την V700.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός