Samsung 40f71 Vs SHARP Aquos LC-37 XD1E

Reaction score
0
Την καλημέρα μου ή την καλησπέρα μου στα αγαπητά μέλη του Forum.
Αν και θεωρώ το ευατό μου σχετικά καινούργιο στο Forum και γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία κ.ο.κ δεν σας κρύβω οτι με έχει συναρπάσει ο κόσμος αυτός παρακολουθώντας κάποια βράδια των προηγούμενων μηνών στο Home Cinema του κολλητού ταινιές Dvd τελευταίων προβολών συνοδευόμενες με όλα τα καλούδια δηλ. αναπαραγωγή απο ένα ταπεινό Dvd Player της Rotel συνδεδεμένο με ένα Scaler της DVDO το iScan VP30 και προβολή στην Philips 37PF9731D...εικόνα απίστευτη!!!...και μετά δε απο μερικά ουίσκυ τα βλέπεις όλα τρισδιάστατα και νομίζεις οτι διαδραματίζονται μπροστά σου!
Anyway όπως καταλαβαίνεται κόλλησα και εγώ το μικρόβιο και είμαι προς την απόκτηση ενω Panel 1080p...που να μην χρειάζεται όμως να ληστέψεις τράπεζα για να το αποκτήσεις!...να κοστίζει δηλ 2000-2500.
Διαβάζοντας αρκετά στο Forum εχω καταλήξει στα δυο παρακάτω μοντέλα την Samsung 40f71 ή την Sharp Aquos LC-37 XD1E.Να αναφέρω ότι η
απόσταση θέασης ειναι 2,5-3 μέτρα και ότι το Panel θα συνδεθεί με pc για αναπαραγωγή Dvds και H.D υλικού απο εκεί , καθώς και με ένα δορυφορικό δέκτη για Nova.
Σίγουρα η Samsung ειναι πιό ακριβή απο την sharp αλλα ας θεωρήσουμε οτι με την διαφορά αυτή αγοράζεις τις τρεις ίντζες παραπάνω...(αν και βάση της απόστασης θέασής μου οι ιδανικές ίντζες ειναι οι 37) απο την άλλη η
Samsung έχει HDMI 1.3 ενώ η sharp 1.1 δηλ. η Samsung είναι πιο future proof στον τομέα αυτό (ή η διαφορά του 1.1 με 1.3 HDMI δεν είναι και τόσο σημαντική για το μέλλον?) απο την άλλη η Samsung μπορεί να κάνει 1:1 pixel mapping?(ή θα αντιμετωπίσω πρόβλημα σύνδεση της με το pc μου για αναπαραγωγή High Definition υλικού?).Τέλος απο κριτικές μελών η ποιότητα εικόνας της Sharp είναι καταπληκτκή και ειδικότερα του μαύρου , η Samsung δίπλα της υστερεί στο μαύρο και γενικότερα σαν εικόνα?.
Να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όσους γνώστες απαντήσουν στους προβληματισμούς μου διότι σύμφωνα με τις απαντήσεις τους θα προβώ στην ανάλογη αγορά μέσα της εβδομάδας.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Samsung 40f71 Vs SHARP Aquos LC-37 XD1E

Και η Samsung είναι πολύ καλή τηλεόραση...

Και η Samsung είναι 1080p που σημαίνει ότι συνδέεται άνετα με pc αν δεν κάνω λάθος... θα το ξαναψάξω όμως να σου πω σίγουρα...

Από εκεί και πέρα οι ίντζες ίσως παίζουν ρόλο για σένα...

Το καλύτερο βέβαια που έχεις να κάνεις είναι να τις δεις και τις 2 να παίζουν...

Reaction score
5
H Samsung εχει 1080p αλλα αν την συνδέσεις με PC ξεχνα το HDMI.
Συνδεση PC , τηλεόρασης με HDMI δεν γινεται στα 1080p. Θα σου βγάλει 1808χ1004. Εχει VGA είσοδο που βγάζει 1920χ1080 αλλα εκει εχεις απώλειες λόγω της μετατροπής του σηματος απο αναλογικο σε ψηφιακο κλπ κλπ
ΔΕΝ εχει 1:1 pixel mapping στην HDMI οπως εχει η Aquos.

Παρε Sharp. Στο λέω γιατι εχω την 40f71 και κλαίω που δεν πήρα την Sharp...

Reaction score
0
H Samsung εχει 1080p αλλα αν την συνδέσεις με PC ξεχνα το HDMI.
Συνδεση PC , τηλεόρασης με HDMI δεν γινεται στα 1080p. Θα σου βγάλει 1808χ1004. Εχει VGA είσοδο που βγάζει 1920χ1080 αλλα εκει εχεις απώλειες λόγω της μετατροπής του σηματος απο αναλογικο σε ψηφιακο κλπ κλπ
ΔΕΝ εχει 1:1 pixel mapping στην HDMI οπως εχει η Aquos.

Παρε Sharp. Στο λέω γιατι εχω την 40f71 και κλαίω που δεν πήρα την Sharp...

Φιλε regunus αφου εισαι χρηστης της samsung λυσε μου μερικες αποριες :
-κατ αρχην η usb εισοδος μπορει να (δει) εξωτερικο σκληρο δισκο και αν ναι μπορεις να δεις HD βιντεο απο εκει ?
-η hdmi εισοδος της samsung σιγουρα δεν αποδιδει 1920χ1080 απο την hdmi του laptop ?
-και η τελευταια ερωτηση (κρισεως) εχεις μετανοιωσει που την πηρες και αν ναι τι θα επαιρνες τωρα με τα ιδια περιπου χρηματα ?
thanx προκαταβολικα

Reaction score
5
Η αλήθεια είναι οτι πέρα απο monitor για τον υπολογιστή δεν την έχω χρησιμοποιήσει πουθενά αλλου. Ούτε καν μια απλά εσωτερική κεραια τηλεόρασης δεν της έχω βάλει.
Απο HDMI ενος laptop δεν ξερω τι θα βγάλει. Ξέρω οτι με καλώδιο DVI->HDMI απο τον υπολογιστή μου, όταν βάζω ανάλυση 1920χ1080 το desktop βγαίνει εκτός ορίων της οθονης. Βάζω underscan και μου βγάζει τελικά 1808χ1004 στα 60Hz.

Δεν εχω δοκιμάσει αν βλέπει εξωτερικό σκληρό δισκο η USB και δυστυχώς τον δίσκο μου εδω να το δοκιμάσω. Και θα αργήσω να τον πάρω πίσω. Λογικά, αφού διαβάζει ενα usb stick θα διαβάζει κι εναν δισκο.

Δεν εχω μετανοιώσει που την πήρα γιατί η εικόνα της ειναι πραγματικά χάσιμο ακόμα και από την VGA είσοδο που την έχω τώρα (οπως είπα και πριν, η τηλεόραση είναι για PC monitor και τιποτε άλλο προς το παρων). Ισως να έπαιρνα την Aquos τελικα που υποστηρίζει 1:1 pixel mapping και θα μου έδινε 1920χ1080 και απο την HDMI είσοδο. αλλα οταν πήρα την samsung δεν τα ηξερα αυτα...

Reaction score
0
Φιλε μου κατ αρχην σε ευχαριστω για την απαντηση, εν μερη με καλυψες , σκεφτομαι να παρω τη συγκεκριμενη ΤV
, αν και ειμαι μεταξυ αυτης και της sony 40x2000.
Το ερωτημα μου σχετικα με την HDMI εισοδο αφορα τη χρησιμοποιηση του laptop μονο για να παρακολουθω blue ray discs, εκει δεν νομιζω να αντιμετωπισω προβλημα.
Παντως αν μπορει καποιος να βοηθησει στο παραπανω ερωτημα, και αυτο με τη USB θυρα ας μας απαντησει.
Thanx anyway

Reaction score
5
αν εισαι απο αθήνα μπορούμε να βρεθούμε να δοκιμάσουμε. δεν μου ειναι πρόβλημα. θα κοιτάξω ποτε θα παω στο γουδι να παρω και τον δίσκο μου απο το αυτοκινητο που το εχω αφήσει εκει να δοκιμάσουμε.

Reaction score
0
Δεν το έχω ψάξει σχεδόν καθόλου άλλωστε δεν έχω και την συγκεκριμένη τηλεόραση
Ψάξε λίγο στο forum που έχουν ανεβάσει το firmware update.

Reaction score
0
αν εισαι απο αθήνα μπορούμε να βρεθούμε να δοκιμάσουμε. δεν μου ειναι πρόβλημα. θα κοιτάξω ποτε θα παω στο γουδι να παρω και τον δίσκο μου απο το αυτοκινητο που το εχω αφήσει εκει να δοκιμάσουμε.
Εγω μενω Πειραια (γαυρος κι εγω) :) αν θελεις δεν εχω κανενα προβλημα.
ps παντως εμενα το update zip δεν ανοιγει.

Reaction score
4
αντε για να δουμε αν κάνει 1:1 !!!
την βρήκα με 2050 ευρώ κομπλέ απο γερμανία!!!

ενω την Sharp 1900 απο ελλάδα ομως.

αλλα εχει και 3ιντσες παραπάνω ....

Reaction score
4
αν και βάζελος θα βοηθήσω χαχααχ

I butchered an old headset from an mp3 player for the phono connector and soldered the ends onto an el-cheapo USB -Serial converter, found the firmware and loader on the 'net and managed to update my 40F71.

για να μην παραγελνετε καλώδια!
αν την πάρω και εγω ομως θα μου το στειλετε το καλωδιο ε?ε?

Reaction score
5
ωπα ωπα ωπα... δεν βοηθας πολύ! στειλε λινκ παιδι μου! θα κανω εγω τα πειραματα!
που το βρηκες αυτό;;; link θελουμε.

Reaction score
7
λινκ;;; που το βρήκες;;;
Αυτά τα links θα σε βοηθήσουν αν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με κολητήρι:
http://www.ftdichip.com/Images/TTL-232R-AJ pinout.jpg και http://www.comtrol.com/images/products/pinouts/DB9F_232Pinout.jpg Τα Pins που σε ενδιαφέρουν είναι τα: 2, 3, και 5. Επίσης το pin 5 φρόντισε να το συνδέσεις και με το μεταλλικό περίβλημα του σειριακού βύσματος. Είναι κρίμα να πληρώσεις ένα τόσο εύκολο καλώδιο. Βέβαια αν δεν είσαι σίγουρος για ότι κάνεις, μην το κάνεις.
Επίσης να σου διευκρινίσω ότι η φωτογραφία με τα pinout του σειριακού interface είναι όπως το κοιτάς στον υπολογιστή σου (τα pin αρσενικού βύσματος) και όχι όπως κοιτάς τις τρύπες του θηλυκού βύσματος που θα αγοράσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.430
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim