Samsung Apps and Yahoo Connected TV Widgets

Reaction score
0
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι στους χρηστές που κατέχουν μια από τις τηλεοράσεις του 2010 που έχουν την λειτουργία Samsung Apps για το πώς διαχειρίζεται η Samsung την παλιά λειτουργία της στα μοντέλα του 2009 Internet@TV που βασίζονταν στην πλατφόρμα της Yahoo Connected TV.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν ισχύει μια πληροφορία που έχω. Ψάχνοντας το λίγο στο δίκτυο κάποιος ανέφερε ότι μέσα στα μενού του Samsung Apps υπάρχει κάποια επιλογή που φορτώνει και την παλιά πλατφόρμα Internet@TV που βασίζονταν στην Yahoo Connected TV.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου το επιβεβαιώσει αν ισχύει τελικά αυτό. Φυσικά αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που το έχουν λειτουργήσει μόνοι τους και όχι σε αυτούς που το «διάβασαν» κάπου γιατί πολλά ακούγονται για αυτό αλλά δεν ξέρω τι ισχύει.

Ευχαριστώ

Reaction score
0
Απάντηση: Samsung Apps and Yahoo Connected TV Widgets

Είναι μάλλον απίθανο να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παλιό σύστημα με την νέα τηλεόραση. Προσωπικά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι στην δική μου TV.

Reaction score
0
Λοιπόν μετά από ολοκληρωμένη έρευνα για το θέμα αυτό έχω ανακαλύψει τα εξής

1) Τα μοντέλα των τηλεοράσεων που κυκλοφορούν στην Αμερική τώρα έχουν ταυτόχρονα και τους δυο τύπους widget και αυτών των Samsung Apps και αυτών των Yahoo Widgets, και είναι μια επιβεβαιωμένη πληροφορία που προέρχεται και από αναφορές αλλά και από το ίδιο το manual του Αμερικανικού μοντέλου π.χ LN40C650. (Βεβαία αν βάλει κανείς το αμερικανικό firmware επάνω δεν έχω ιδέα αν παίζει ή δημιουργήσει πρόβλημα στα κανάλια μιας και τα συστήματα είναι λίγο διαφορετικά στην Αμερική.)

2) Τα μοντέλα της Ευρώπης μετά από πληροφορία, που προέρχεται από αναφορές και το πιο σημαντικό από τον Jeremy Johnstone που είναι ένας από τους προγραμματιστές στην Yahoo για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Yahoo Connected TV, θα αποκτήσουν την διπλή αυτή δυνατότητα μέσω αναβάθμισης του firmware.

Η πληροφορία αυτή είχε έρθει τον Ιούνιο του 2010 και από τότε η Samsung έχει κυκλοφορήσει αναβαθμίσεις του firmware για όλα τα μοντέλα της το 2010 και συγκεκριμένα το τελευταίο firmware βγήκε στις 26/07/2010 στην έκδοση T-VALDEUC-1016.0 πχ http://www.samsung.com/gr/consumer/...XXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support για το μοντέλο LE40C650.

Αν μπορεί κάποιος ας το δοκιμάσει να μας πει αν έχει προστεθεί αυτή η δυνατότητα, και αν έχει την όρεξη για "παιχνίδια" ας κάνει reset την τηλεόραση του και ας δηλώσει στην εκκίνηση ότι η τηλεόραση βρίσκεται στην Αμερική ή στο Ηνωμένο Βασίλειο (έτσι ξεγελάει το σύστημα και του βγάζει όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν για αυτές τις περιοχές που είναι πολύ περισσότερες από την Ελλάδα που δεν έχει σχεδόν καμία).

Γενικά θα συνεχίσω να το ψάχνω το θέμα γιατί είναι σημαντικό στην επιλογή μιας τηλεόρασης πλέον και οποιαδήποτε βοήθεια σας θα έχει καθοριστικό παράγοντα στην τηλεόραση που θα προμηθευτώ όταν μάθω τελικά τι ισχύει και τι όχι (γενικά αυτό είναι το μόνο που με προβληματίζει αυτήν την στιγμή πριν αγοράσω TV)

Ευχαριστώ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Civil μακάρι να ανοίξουν κάποια απ αυτά τα widgets αλλά εξ όσων ξέρω πολλές απ τις υπηρεσίες αυτές(και συγκεκριμένα αυτές που υπάρχουν στο λινκ για το Αμερικάνικο samsung apps,Vudu-Netflix-Hulu κτλ) λαμβάνουν υπόψιν ip και όποιος είναι εκτός USA μπλοκάρεται.
Πιθανόν να ξεπερνιέται με προγραμμα hide ip,αλλά δεν ξέρω αν θέλουν αμερικάνικη πιστωτική(ala i tunes)για να ενεργοποιηθούν.
Πχ αν δεις το Αγγλικό,έχει διαφορετικά apps απ τα οποία το bbc iplayer λειτουργεί με γεωγραφικό περιορισμό(αν και παρακάμπτεται μέσω υπολογιστή,μέσω όμως της τηλεόρασης δεν ξέρω αν θα μπορεί να γίνει αυτό),ενώ το lovefilm,χρειάζεται να είναι κάποιος κάτοικος Αγγλίας για να λειτουργήσει(κοιτάει ip και από που είνια η πιστωτική).Οπότε τα 2 κυριώτερα widgets είναι μη ενεργά εκτός Αγγλίας..

Reaction score
0
Θα αρχίσω από την παράκαμψη, αυτό θα μπορούσε να γίνει με ένα tuneling με το στήσιμο ενός proxy server στον υπολογιστή ο οποίος ανακατευθύνει όλη την κίνηση σε ένα free ή πληρωμένο proxy server στο εξωτερικό.

Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα, δεν νομίζω πολλοί από εμάς να θέλουμε να δούμε ταινίες από το Netflix ή άλλη υπηρεσία video on demant χωρίς ελληνικούς υπότιτλους. Γενικά με τις δοκιμές μου σε μια B650 Samsung είχα παίξει με την δήλωση του location της τηλεόρασης και έβγαζε widgets που αναφέρονταν στην αμερικανική αγορά (που είναι και η πιο πλήρης σε widgets) αλλά ταυτόχρονα χρήσιμα και για εμάς.

Λόγω της εμπειρίας μου σαν developer της Yahoo Widget πλατφόρμας και γνωρίζοντας ακριβώς τον λόγο που συμβαίνει αυτή η διαφοροποίηση, το θέμα δεν είναι στην Samsung ή την Yahoo. Όταν οι developer καταθέτουν τα widgets τους δηλώνουν σε ποια «αγορά» απευθύνονται. Αυτό είναι ένα αναγκαίο μέτρο που πρέπει να υπάρχει γιατί εγώ πχ αν φτιάξω ένα widget για την ελληνική αγορά δεν είναι καλό να το βλέπει και ο τάδε ξένος χρήστης σε μια άλλη χώρα. Έτσι δεν γεμίζουμε στην λίστα άχρηστα widgets που δεν κάνουν για εμάς.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Τα ξέρω τα περί ανάπτυξης εφαρμογών..
Όπως επίσης και την παράκαμψη μέσω proxy server(παντως το bbc i player ξεγελιέται και με hide ip).
ΙΜΗΟ χρήσιμες είναι οι εφαρμογές με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.Απ την στγμή που οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι τηλεόρασεις δεν είναι πλήρης browser,τότε το ιντερνετ στην τηλεόραση δεν έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει ακόμα(τι να βλέπω δλδ,κανα βιντεάκι απ το youtube;).Οπότε χρήσιμα widget(πέραν του καιρού ίσως) δεν βλέπω ακόμα.
Εν αναμονή του google tv λοιπόν..

Reaction score
0
Ναι αυτό είναι θέμα «επιλογής»

Υπάρχουν 2 θέματα που πρέπει να υπολογίσουμε για να δούμε τι εφαρμογή θέλουμε να έχει το internet στην τηλεόραση αρκεί να δούμε τις παραμέτρους και την "στόχευση".

Το πρώτο είναι η πλήρης χρήση Internet μέσω τηλεόρασης. Για να γίνει αυτό μια πλατφόρμα όπως της Google TV θα κάνει την δουλεία της αρκεί όμως να βγουν περιφερικά για την τηλεόραση όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι το οποίο θα μπορεί να εξασφαλίσει την άνετη χρήση του πραγματικού Internet στις τηλεοράσεις μας. Αλλά αυτό είναι η μια όψη αυτών «ψαγμένων» και των ατόμων που γνωρίζουν να χρησιμοποιούν υπολογιστές και το internet στην τηλεόραση θα είναι απλά ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης.

Όμως η άλλη όψη και αυτή έχει πιο μεγάλη σημασία είναι η χρηστικότητα. Όταν αναφέρομαι σε χρηστικότητα ας δούμε το έξης, το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποιούν την τηλεόραση σήμερα δεν έχουν και τόσο μεγάλη εξοικείωση με τον χώρο του Internet και της χρήσης τους. Όμως μια απλή εφαρμογή τύπου widget με απλά μενού και κινήσεις 5 κατευθύνσεων (μπρος πίσω πάνω κάτω και execute) είναι ικανές για να δώσουν άμεση πρόσβαση σε όλους μας απλά και γρήγορα στο Internet και τις πληροφορίες που μπορεί να λάβει κάποιος χωρίς να μπλέκεται με πολύπλοκες τεχνολογίες.

Έτσι όπως και οι γνώστες του χώρου του δικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές με τον κλασικό τρόπο, μπορούν και οι «άσχετοι» με τον χώρο να εκμεταλλευτούν απλά και γρήγορα τις υπηρεσίες του. Φυσικά υπάρχει περιορισμός αλλά αυτός εξαρτάται μόνο από τις «ορέξεις» και την φαντασία του κάθε developer.

Γενικά μια πλατφόρμα σαν την Samsung Apps ή Google TV έχει χώρο και πρέπει να υπάρχει μιας και δίνει την δεινότητα στον developer να αναπτύξει πιο «πολύπλοκες» εφαρμογές. Μόνο που αυτές θα απευθύνονται σε πιο «ειδικευμένο» κοινό. Μια πλατφόρμα όπως το Yahoo Connected TV (Widgets) ή και τα application του Android (Google TV) είναι πιο κατανοητή και εύχρηστη για τους περισσότερους οπότε και αυτή έχει λόγω ύπαρξης.

Για αυτό είναι ανάγκη να συνυπάρχουν και τα δυο σε μια τηλεόραση, πάντως ξεφύγαμε λίγο το θέμα είναι να βρούμε μια άκρη με το τι παίζει τελικά στις τηλεοράσεις της Samsung στην Ευρώπη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Όντως ξεφύγαμε λίγο..
Το τι παίζει εξαρτάται όπως είπες και έσύ πρίν απ' το ποιές εφαρμογές θα διαθέσουν σε κάθε χώρα.Κάποιες απ αυτές θα έχουν γεωγραφικό περιορίσμο(λόγω εμπορικών δικαιωμάτων κυρίως),με το πιθανότερο να είναι επί πληρωμή το περιεχόμενο τους και να χρειάζονται πιστωτίκη απ την εκάστωτε χώρα για να το ανοίξουν.Λογικά θα είναι υπηρεσίες τύπου netflix.
Αναφορικά με το ''ξεγέλασμα'' της περιοχής,δηλώνοντας άλλη χώρα απ την οποιά διαμένουμε,το πιθανότερο είναι να υπάρχει πρόβλημα στο EPG της Digea.Ήδη σ αυτό το θέμα είναι λίγο μύλος η κατάσταση.Πάντως στην Αγγλία,λόγω του freeview κυρίως,οι τηλεοράσεις κυκλοφορούν με διαφορετικούς κωδικούς οπότε ενδέχεται να έχουν και κάποιες διαφορές σε θέματα internet@tv.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67