Samsung BD-D6900

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Ψάχνοντας για BluRay έπεσα πάνω στο Samsung BD-D6900. Φαίνεται να είναι υπερπλήρες. Υπάρχει κάτι άλλο με παραπλήσια χαρακτηριστικά;

Reaction score
1.460
Απάντηση: Samsung BD-D6900

Είναι εκτός των άλλων και pvr για τα ψηφιακά!Βγάζει και η LG κάποια μοντέλα,αλλά νομίζω ότι για την τιμή που έχει είναι από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Samsung BD-D6900

καλημέρα...είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου Bluray εδώ και κάποιο διαστημα. θα σου πώ μόνο οτι παίζει απροβλημάτιστα ότι MKV (με srt ελληνικά) και αν έχω δοκιμάσει μέχρι 20-25 GΒ, πιο μεγάλα δεν είχα να δοκιμάσω.
από σκληρό δίσκο και απο δισκακια BD και DVD που κραταω αρκετά mkv αποθηκευμένα.
πολύ καλή εικόνα σε bluray και αρκετά καλό δέκτη DVB-T για τα καναλια της DIGEA, εγώ το χρησιμοποιώ και για mpeg-4 tv-tuner μιας και η TV μου δεν είναι MPEG-4, και πολλές φορές βγάζω την εικόνα του στον προβολέα (ιδίως το ΕΡΤ-HD) όταν έχει μπάλα.
κάνει πολλά πράγματα για τα χρήματα του και όπως ανεφερε και ο φίλος από πάνω στην τιμή που το βρίσκεις είναι οκ. εγω το έψαξα πολύ και άλλα μοντέλα ήταν πολύ πιο ακριβά...
αν δεν σε νιάζει το mpeg-4 tv-tuner και το pvr που μπορείς να εκμεταλευτείς άνετα χτυπάς τα πιο μικρά μοντέλα που πάιζουν τα πάντα επίσης, και τα LG στην ίδια κατηγορια.
αν θες να ρωτήσεις κατι πιο συγκεκριμένο πες μου να τσεκάρω αν μπορώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τον δέκτη Mpeg-4 τον χρειάζομαι γιατί η τηλεόρασή μου έχει μόνο Mpeg-2. Το PVR πάλι δεν το χρειάζομαι άμεσα, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει. Μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά σε συνδυασμό με έναν σύγχρονο AV ενισχυτή, για να αντικαταστήσω τον γέρικο Denon μου.

Reaction score
0

και εγώ για αυτό το λόγο το πήρα, για τον δέκτη, για να μην πάρω εχτρα mpeg-4 αποκωδικοποιητή και αποκτήσω και άλλο 1 κουτάκι ακόμα.... και μια χαρά ικανοποιημένος είμαι δεν μετανιώνω...απλά τελικά μου φένεται οτι κάνουμε την ζωή μας μερικές φορές μόνοι μας δύσκολη...τι θέλω να πώ... ?
έφαγα 2 μέρες να ρυθμίζω όλα τα μηχανήματα μου για να δουλέψουν όπως θέλω...ίσως τελικά αν είχα πάρει εχτρα αποκωδικοποιητή και ξεχωριστά bluray να ήταν όλα πιο εύκολα και βολικά.

κανονικά θα έπρεπε να κάνω το bd-d6900 ενα review...αλλά φοβάμαι πως θα πρέπει να κρατήσω screenshots από τις ρυθμίσεις πριν κάνω πειράματα για να τα ξαναβρώ.
αλλά θα κάνω μονο μια γρήγορη προσπάθεια να αναφέρω κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν, μήπως κάποιο από αυτά σε κάνει να μην το θές (το λέω για να μην πει κανείς οτι δεν το είπα :) )
το δικό μου setup το ήθελα ως εξής... το BD συνδεμένο με HDMI στον ενισχυτή και η έξοδος του ενισχυτή στην τηλεόραση και στον προβολέα. ηθελα να ανοιγω TV και να παίζει το tuner του BD για τα ψηφιακά κανάλια... χωρίς να ανοιγει ο ενισχυτής.

πρέπει λοιπόν ο ενισχυτής που θα πάρεις να έχει HDMI Passthrough , το οποίο πρέπει συνηθως να το ενεργοποιήσεις από τον ενισχυτή, και όταν είναι ενεργό τότε και το standby του ενισχυτή καταναλώνει περισότερο ρεύμα.
πρέπει μετά να ενεργοποιήσεις από την TV το HDMI Control ωστε να μπορεί να στείλει σήμα προς τον ενισχυτή για να ανοίξει το BD ωστε να ενεργοποιηθεί ο mpeg-4 δέκτης... εδώ ευτυχώς το τηλεχειρηστήριο τoy Samsung BD συνεργάζεται πολύ καλά με την SONY μου και και δουλεύουν σχεδόν όλα τα πληκτρα και έχω παροπλήσει το χειρηστήριο της sony. αν το κάνεις έτσι θα πρέπει να πατάς το δεξί κουμπί power που είναι για την TV και ανοιγει έτσι και το BD.
θέλει και στο BD ρυθμίσεις για το control του HDMI.
Θα πρέπει επίσης να έχεις το νού σου για την σειρά που τα ανοίγεις, μια φορά στο τόσο μπέρδευομαι και από κεκτημένη ταχύτητα πάταω κάτι άλλο πρώτα και δεν έχω ήχο στο ενισχυτήπ.χ. τα ξανακλείνω και τα ξαναβαζω μπρός σωστά...γενικώς το HDMI Control είναι λιγο μυστήριο θέμα, στις αρχές μεχρι να βγάλω άκρη μου τα άναβε όλα όταν ανοιγα TV. πανικός...
βέβαια εγώ τα έχω και λίγο πιο μυστήρια γιατί έχω HDMI Splitter στην έξοδο του ενισχυτή και μειράζω σε TV και προβολέα και έχω συνεχως παύσεις του σήματος στις εναλαγές μου μεταξύ tv-προβολέα και ισως για αυτό έχω πιο μυστήρια συμπεριφορά, δεν έχω το κουράγιο να κάνω άλλες δοκιμές. παίζει...τέλος
παντως είναι σταθερότατο και αν ακολουθώ τα πάντα κατα γράμμα δεν με παιδεύει καθόλου.
απλά ή σκέψη μου μετά από τουλαχιστον 1 μήνα χρήσης ήταν η εξής...ίσως να ήταν όλα πιο εύκολα με χρήση π.χ. ενός mpeg-4 αποκωδικοποιητή συνδεμένου απευθείαςμε hdmi στην TV και χρήση hdmi control και το BD κατευθείαν με hdmi στον ενισχυτή με κλειστο το hdmi control στον ενισχυτή, ίσως να βγαίνει και κάτι πιο φτηνό to αθροισμα mpeg-4 συν το αμέσως μικρότερο μοντέλο από το bd-d6900.

ο μόνος λόγος για όλα αυτά δεν είναι οτι δυσκολεύομαι εγώ...είναι οτι πλέον η γυναίκα μου δυσκολεύεται με την διαδικασία να ανοιξει τον ενισχυτή να βάλει ενα cd π.χ. να ακούσει. θέλει αρκετα κουμπιά και με συγκεκριμένη σειρά. που να σου εξηγώ τώρα περισότερα...σκεφτομαι να της γράψω " οδηγό how to " σε χαρτί.

από την άλλη είναι ενας καλό τρόπος για να μην βάζει καθόλου χέρι στα μηχανήματα μου.

Προσοχή...δεν τα λέω σαν αποτρεπτηκό παράγοντα, γιατί το αξίζει πολύ, τα κάνει όλα...απλά θέλει την ρυθμισούλα του...
ελπίζω να βοηθησα και να βοηθήσω και στο μελλον αν χρειαστεί.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Το προηγούμενο Σάββατο το αγόρασα κι εγώ. Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολες οι ρυθμίσεις του. Μόνο μειονέκτημα που έχω βρει μέχρι τώρα είναι ότι δεν παίζει flac αρχεία ήχου. Ψάχνω να βρω μία software λύση για media server-streamer που να μπορεί να κάνει transcoding τα αρχεία flac. Δοκίμασα το serviio χωρίς όμως επιτυχία. Ξέρει κανένας καμία;

Reaction score
0

καλησπέρα...
πέρασαν 4 μήνες καθημερινής χρήσης του εν λόγω Bluray ως mpeg4 αποκωδικοποιητή των καναλιών στην TV και επίσης κατα μέσο όρο 4-5 ταινιών την εβδομάδα mixed και original Bluray δισκάκια και MKV ταινίες αποθηκευμένες σε usb δίσκο ή εγγράψιμα dvd-bd δισκάκια...όλα καλά όλα ανθηρά μέχρι τώρα...

την τελευταία εβδομάδα σε 2-3 ταινίες (MKV άνω των 8 gb) μόνο εμφανίστηκε το εξής... εκεί που βλέπεις έργο σταματάει η ταινία και ξαναγυρίζει από την αρχή... !!!!!!
αν π.χ. την προχωρήσεις με fast forward μέχρι το ίδιο αυτό σημείο και ξαναπατήσεις play πάλι πάει από την αρχή... αυτό συμβαίνει πάντα στο ίδιο σημείο μέχρι χιλιοστό δευτερολέπτου.
πάρολο που έκανα δοκιμή βάζωντας ένα original bluray να παίξει και μετά ξανα τον usb δισκο με την ταινία με το πρόβλημα, ξανακόλησε στο ίδιο ακριβώς σημείο... η ίδια ταινία από τον δίσκο παίζει χωρίς πρόβλημα στον υπολογιστή. τελικά τα τελευταί 15 λεπτά τα ίδα στο pc...
θα κάνω μια δοκιμή να γράψω τo αρχείο MKV σε δισκάκι dvd-dl να δω μπας και φταίει ο usb δισκος...
αλλιώς κάπου παίζει πρόβλημα... ή στο αρχείο (το πιο πιθανό) ή στο player.

Reaction score
0

Μπόρει κάποιος να βλέπει τηλεόραση dvb-t από το Samsung και ταυτόχρονα να ακούει μουσική από cd/dvd/usb από το Samsung;

Oι υπότιτλοι σε mkv/divx είναι μεγάλοι; Υπάρχει επιλογή για μέγεθος;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Μπόρει κάποιος να βλέπει τηλεόραση dvb-t από το Samsung και ταυτόχρονα να ακούει μουσική από cd/dvd/usb από το Samsung;
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει...

Oι υπότιτλοι σε mkv/divx είναι μεγάλοι; Υπάρχει επιλογή για μέγεθος;
Οι διάλογοι έχουν ικανοποιητικό μέγεθος. Το μέγεθός τους αλλάζει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito