Samsung D 500

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μόλις απέκτησα (και μάλιστα δωρεάν!!!) ένα πραγματικά πανέμορφο κινητό τηλέφωνο το Samsung D500. Eίναι ίσως το ομορφότερο τηλέφωνο που είχα ποτέ.

Δεν το έχω περιεργαστεί ακόμα αλλά και μόνο που το κοιτάς αρκεί... :D :D :D

Θα αντικαταστήσει ένα "δύσκολο" αλλά επίσης πολύ καλό τηλέφωνο, το Motorolla Mpx200 το οποίο είναι smartphone.

Τα χαρακτηριστικά του:

Πομποδέκτης Tri-Band (900/1800/1900 Mhz)

Ενσωματωμένη Φωτογραφική μηχανή
- 1,3 Megapixel (1.280 x 1.024)
- Λειτουργία Φλας
- Προεπισκόπηση πλήρους εικόνας
- Λειτουργία Ψηφιακού Zoom
- Φωτογραφικά εφέ & πλαίσια
- Λειτουργία Multishot (εως 15 φωτογραφίες)
- Λειτουργία Χρονόμετρου

Ενσωματωμένη Camera Video
- Εγγραφή Video (έως 60 λεπτά)
- Αναπαραγωγή Video

Αναπαραγωγή MP3 & Ring tones
- Αναπαραγωγή MP3 (MP3/AAC)
- Πολυφωνικά Ringtones 64 τόνων & MP3 ring tones
- 45 ενσωματωμένα ringtones

Υπηρεσία μηνυμάτων και Μεταφοράς Δεδομένων
- MMS, EMS, SMS (με εισαγωγή κειμένου T9)
- Μηνύματα Video (H.263 / MPEG4, QCIF)
- GPRS Class 10 (2 Upload, 4 Download)
- WAP 2.0
- E-Mail Client (POP3, IMAP4, SMTP)
- Bluetooth
- SyncML
- USB
- IrDA

Διαχείριση προσωπικών πληροφοριών
- Πρόγραμμα
- Ημερολόγιο
- Λίστα Εργασιών
- Ρολόι / Παγκόσμια ώρα
- Ειδοποίηση (μια φορά / καθημερινή / εβδομαδιαία)
- Μετατροπέας νομισμάτων
- Αριθμομηχανή
- Σημείωμα
- Χρονόμετρο
- Αντίστροφη μέτρηση

Διαχείριση κλήσεων
- Τηλεφωνικός κατάλογος (max. 1.000 καταχωρήσεις)
- Υπηρεσία αναγνώρισης καλούντος
- Προώθηση/φραγή/αναμονή κλήσης
- Συνδιάσκεψη
- Μικρόφωνο handsfree
- Εξερχόμενες/ αναπάντητες/ εισερχόμενες κλήσεις
- Διάρκεια/κόστος κλήσης

Μνήμη
- 128 MB συνολική μνήμη / 96 MB User memory
- 4 MB για Java™
- 400 καταχωρήσεις ημερολογίου, 50 memos
- 200 SMS

Σε όλα τα ξένα και ελληνικά review που διάβασα έχει την καλύτερη ποιότητα φωτόγραφίας μαζί με το sharp 702. Είδα φωτογραφίες που έχει τραβήξει και πραγματικά είναι καταπληκτικές για τηλέφωνο.

Θα το "διαλύσω" το Σαββατοκύριακο και θα σας πω εντυπώσεις!!!

Υ.Γ. Το νούμερό μου φυσικά παραμένει το ίδιο!!!

Reaction score
457
πολύ καλό όντως με μια μικρή(εώς μεγάλη) μαμακία του...όταν αντιγράφεις τις επαφές από την σιμ, δεν έχει επιλογή ποιες να διαβάζει μετά (την σιμ ή το κινητό) και βγάζει διπλές καταχωρήσεις...
κατά τα άλλα πολύ καλό και όμορφο..:)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Να κάτι που δεν ήξερα...

Άρα αφήνουμε την sim κενή!

Έχει πάντως ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα για σύνδεση με pc. Πολύ εύχρηστο...

Και ένα ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να "πειράζεις" φωτογραφίες και να τις ανεβάζεις στο τηλέφωνο!

Και είναι και το πρώτο κινητό της Samsung με bluetooth!

Reaction score
0
Με γειά!!!!
Αν μπορείς λύσε μου μερικές απορίες:
1-Μέσω Irda(και bluetooth) μπορείς να στέλνεις οτιδήποτε ή μόνο τις επαφές του τηλ.καταλόγου;
2-Στο τηλεφωνικό κατάλογο όταν γράφεις ελληνικά μέχρι πόσους χαρακτήρες μπορείς να πληκτρολογήσεις στο όνομα;
3-Το πρόγραμμα για το PC είναι μαζί με το τηλέφωνο ή extra; Πως συνδέετε εκτός από ασύρματα και έχει μαζί και καλώδιο;

Είμαι στη φάση αλλαγής κινητού και ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να πάω σε Sumsung είναι τα 2 πρώτα προβλήματα που είχε το παλαιό μου Ε700. Μέχρι 10 (αν θυμάμαι καλά) χαρακτήρες καταχώρηση ονόματος με ελληνικούς χαρακτήρες και οι υπέρυθρες δεν λάμβαναν ούτε έστελναν τίποτα άλλο εκτός από τις επαφές του τηλ.καταλόγου :?
Έτσι αναγκάστηκα να το δώσω στα γρήγορα... :cry:
Κατά τα άλλα ήταν ΟΚ με υπέροχη οθόνη και φωτ.μηχανή. :wink:
Ευχαριστώ.

Reaction score
457
Να κάτι που δεν ήξερα...

Άρα αφήνουμε την sim κενή!
Χρήστο δεν ξέρω κατά πόσο η λύση αυτή ενδείκνυται... :roll:
τα τελευταία χρόνια συνηθίζω να κρατάω το νούμερο του κινητού της κάθε επαφής μου στην σιμ , έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξω τηλέφωνο (πχ σε περίπτωση βλάβης) να έχω τουλάχιστον τα κινητά τους, ώστε να τους βρίσκω πάντα...δοκιμασμένη λύση...;)
σιμ χωρίς καταχωρήσεις είναι λίγο ρίσκο... :roll: :?
(αν και από δω και πέρα, είτε με ΒΤ, είτε με το πισί εύκολα σχετικά μεταφέρεις επαφές)..

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μετά από εξαντλητικό test το Σαβ/κο ένα μικρό review για το κινητό:

ΥΠΕΡ

1. Πάρα πολύ εύχρηστο μενού! Έχει και όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις (sms mms wap) για όλες τις ελληνικές εταιρίες.

2. Πολύ καλός τηλεφωνικός κατάλογος.

3. Απίστευτη κάμερα. Πραγματικά φοβερές φωτογραφίες ακόμα και άσχημες συνθήκες (ελάχιστος φωτισμός). Το φλας είναι όλα τα λεφτά καθώς ακόμα και στα 3 μέτρα απόσταση είναι effective! Στις φωτογραφίες δεν καίει τα λευκά κάτι που είναι βασικό πρόβλημα σε άλλα κινητά. Επίσης έχει πολλές manual ρυθμίσεις.

4. Αρκετά μεγάλη μνήμη για φωτογραφίες, video και αρκετά mp3.

5. Εύκολη σύνδεση με το pc μέσω bluetooth. Πολύ καλό και εύχρηστο πρόγραμμα. Έχει ακόμα και μια λειτουργία όπου δικές σου φωτογραφίες τις μετατρέπεις σε μέγεθος τηλεφώνου ώστε να τις περάσεις στο τηλέφωνο.

6. Πολύ καθαρός ήχος στην συνομιλία

7. Πολύ καλός ο ήχος τόσο στις πολυφωνικές μελωδίες όσο και στην αναπαραγωγή mp3.

8. Tα χρώματά του είναι καταπληκτικά. Σε videoclip αποδίδει υπέροχη καθαρή εικόνα χωρίς προβλήματα στην κίνηση.

9. Πολύ δυνατό σήμα.

10. SAR μόνο 0.31. Τα nokia έχουν περίπου 0,60 ενώ μόνο το motorola mpx200 που είχα πριν έχει 0.16.

ΚΑΤΑ

1. Το πρόγραμμα pc δεν συνεργάζεται καλά με το outlook με αποτέλεσμα όταν περνάς τις επαφές σου από το outlook στο τηλέφωνο να γίνεται ένα χάος. Αποτέλεσμα ήταν να περάσω όλα τα τηλέφωνα ένα-ένα (copy-paste από το outlook ευτυχώς...).

2. Δεν παίζει αρχεία .avi και .mpeg από ότι έχω καταλάβει. Βέβαια κυκλοφορούν αρκετά προγραμματάκια που κάνουν γρήγορα την μετατροπή.

3. Δεν έχει επεκτάσιμη μνήμη. Αυτό είναι σαφώς ένα μειονέκτημα (και το μεγαλύτερο που έχει το τηλέφωνο) καθώς δεν σου δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις αμιγώς ως mp3 player ή ως video... Κρίμα γιατί έχει πολύ καλό ήχο και εικόνα ως player!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Με γειά!!!!
Αν μπορείς λύσε μου μερικές απορίες:
1-Μέσω Irda(και bluetooth) μπορείς να στέλνεις οτιδήποτε ή μόνο τις επαφές του τηλ.καταλόγου;
2-Στο τηλεφωνικό κατάλογο όταν γράφεις ελληνικά μέχρι πόσους χαρακτήρες μπορείς να πληκτρολογήσεις στο όνομα;
3-Το πρόγραμμα για το PC είναι μαζί με το τηλέφωνο ή extra; Πως συνδέετε εκτός από ασύρματα και έχει μαζί και καλώδιο;
1. Το bluetooth υποτίθεται ότι είναι ξεκλείδωτο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

2. Μέχρι 20.

3. Το usb καλώδιο σύνδεσης με το PC είναι έξτρα (δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα). Το πρόγραμμα που δουλεύει μια χαρά με bluetooth (και με οποιονδήποτε noname αντάπτορα για το pc) μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το site της samsung αλλά είναι 132 MB.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Από video παίζει μόνο .3gp αλλά η Nokia έχει βγάλει (και δίνει δωρεάν...) ένα προγραμματάκι που μετατρέπει όλα τα γνωστά αρχεία (.avi .mpeg κλπ) σε 3gp.

Ο χώρος που πιάνει ένα 3gp αρχείο είναι περίπου το 1/4 ενός αρχείου .avi σε divx!!!

Αυτό σημαίνει ότι βλέπεις περίπου 4 επεισόδια των friends με την μνήμη που έχει το D500!

Reaction score
49
Με γειά Χρήστο το κινητό!!!
(20 χαρακτήρες είπες?
Για να δω......
Δημητρόπουλος Γιάννης
Φτου......μου τρώει ένα γράμμα..... :roll: :wink: :wink: )

Reaction score
2
Χρήστο, αν δεις έστω και ένα επεισόδιο, πες μου... Εδώ στο P900 (με πολύ μεγαλύτερη οθόνη) και δεν είδα videos με διάρκεια πάνω από 5 λεπτά. Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν προγραμματάκια που εκμεταλεύονται όλη την οθόνη (σε wide κράτημα εννοώ). Στο V800 δε, βλέπω τηλεόραση, αλλά και πάλι όχι πάνω από 10 λεπτά (από τη μία κουράζει και από την άλλη ζεσταίνεται πολύ και καταναλώνει απίστευτη μπαταρία).

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όχι το όνομά σου είναι γραμμένο ολόκληρο!

Μάλλον το διάστημα μεταξύ επιθέτου και ονόματος δεν μετράει στους 20 χαρακτήρες...

Reaction score
49
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Όχι το όνομά σου είναι γραμμένο ολόκληρο!

Μάλλον το διάστημα μεταξύ επιθέτου και ονόματος δεν μετράει στους 20 χαρακτήρες...
:lol: :lol: :roll: :wink:

Reaction score
49
Costas Papazoglou said:
Χρήστο, αν δεις έστω και ένα επεισόδιο, πες μου... Εδώ στο P900 (με πολύ μεγαλύτερη οθόνη) και δεν είδα videos με διάρκεια πάνω από 5 λεπτά. Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν προγραμματάκια που εκμεταλεύονται όλη την οθόνη (σε wide κράτημα εννοώ). Στο V800 δε, βλέπω τηλεόραση, αλλά και πάλι όχι πάνω από 10 λεπτά (από τη μία κουράζει και από την άλλη ζεσταίνεται πολύ και καταναλώνει απίστευτη μπαταρία).
Κώστα, διάβαζα στο forum του myphone, ότι με κάποιο πρόγραμμα κάποιος είδε (με υπότιτλους.... :shock: ) όλο το spiderman στο ΝΟΚΙΑ 7710......
Λες?

Reaction score
2
Γιάννη, γίνεται, αλλά θα αφήσουμε τους προβολείς και τα 7.1 κανάλια για να δούμε ταινίες στο κινητό; Νά' μασταν κλεισμένοι στο Κορυδαλλό (με ένα 7710!), να το καταλάβω, αλλά να ξεστραβωθούμε για ποιό λόγο; Εντάξει, ωραίο είναι να έχει το κινητό μας αυτή τη δυνατότητα, αλλά νομίζω ότι και εμείς οι ίδιοι -αργά ή γρήγορα - θα περιορίσουμε τη χρήση της σε διάφορα μικρά βιντεάκια. Πάντως, αν θες να το δοκιμάσεις, όλο και κάποιο πρόγραμμα θα βρεις στο internet. Εγώ, για το P900, χρησιμοποιούσα το Mpegable.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Γιάννη, γίνεται, αλλά θα αφήσουμε τους προβολείς και τα 7.1 κανάλια για να δούμε ταινίες στο κινητό; Νά' μασταν κλεισμένοι στο Κορυδαλλό (με ένα 7710!), να το καταλάβω, αλλά να ξεστραβωθούμε για ποιό λόγο; Εντάξει, ωραίο είναι να έχει το κινητό μας αυτή τη δυνατότητα, αλλά νομίζω ότι και εμείς οι ίδιοι -αργά ή γρήγορα - θα περιορίσουμε τη χρήση της σε διάφορα μικρά βιντεάκια. Πάντως, αν θες να το δοκιμάσεις, όλο και κάποιο πρόγραμμα θα βρεις στο internet. Εγώ, για το P900, χρησιμοποιούσα το Mpegable.
Ο Κώστας έχει στην ουσία δίκιο...

Στο προηγούμενο τηλέφωνο που είχα (Motorola Μpx200) είχα και mmc κάρτα και το τηλέφωνο έπαιζε και .avi αρχεία σε divx κανονικά, και είχα και επεισόδιο των Friends στην μνήμη αλλά ποτέ δεν το είδα (εκτός από τα πρώτα 2-3 λεπτά!).

Αντίθετα είδα πάρα πολλά μικρά βίντεο. Βέβαια τώρα η ποιότητα αναπαραγωγής είναι πολύ καλύτερη στο samsung αλλά και πάλι δύσκολο το βλέπω να δω μεγάλο βίντεο...

Reaction score
49
Costas Papazoglou said:
Απλά το ανέφερα για το που έχουν πλέον φθάσει οι δυνατότητες των κινητών μας.........
Σιγά μην καθόμουν στο κινητό να δω ταινία. Δεν τρελάθηκα ακόμα. Εδώ (μετά τον προβολέα) δεν μπορώ πλέον να δω ταινία σε 29άρα τηλεόραση.......
Το κακό πάντως είναι ότι οι υπερεξοπλισμένες συσκευές χάνουν σιγά-σιγά την τυπική ευκολία του να μπορείς να πάρεις εύκολα και γρήγορα τηλέφωνο.........
Δώστε σε κάποιον που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τεχνολογία να πάρει τηλέφωνο με το 7710 και γελάστε..... (αυτό βέβαια είναι καλό για μένα, γιατί φοβούνται να το ακουμπήσουν..... :wink: :lol: :lol: :lol: )

Reaction score
49
Και οι περισσότεροι καταναλωτές δεν μπορούν (ή και δεν έχουν όρεξη....) να χρησιμοποιήσουν πάνω από το 25 με 30% των δυνατοτήτων όλων των υπερεξοπλισμένων συσκευών!!! :roll:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δυστυχώς το δικό μου κινητό δεν ήταν από τα τυχερά! Από την Κυριακή παρουσίασε πρόβλημα στην μπαταρία και ήδη βρίσκεται στο service της samsung...

Μέλη online

No members online now.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef