Samsung & Dolby Vision / Dolby atmos

Reaction score
1.030
Ψάχνοντας μία νέα τηλεόραση 55" για αντικατάσταση παλαιότερης σε υπνοδωμάτιο προκειμένου να είναι συμβατή με το Disney + διαπίστωσα ότι ορισμένα πράγματα που θεωρούσα αυτονόητα ΔΕΝ ισχύουν εν έτη 2023. Είχα την εντύπωση ότι όλες οι ακριβές νέες τηλεοράσεις μπορούν να πάρουν σήμα Dolby vision και ήχο Dolby Atmos από Disney+ / Netflix. Και ότι φταίει η 4ετίας Samsung μου που δεν παίρνω τέτοια σήματα! Αμ δε!
Καμία Samsung δεν υποστηρίζει τις εν λόγω προδιαγραφές γιατί δεν πληρώνουν δικαιώματα! Τώρα καταλαβαίνω γιατί όταν μιλούσα για συντριπτική ανωτερότητα στην ποιότητα του Disney+ οι περισσότεροι αντιδρούσαν. Απλά δεν κατεβάζουν οι πλατφόρμες σε τέτοια ποιότητα λόγω ασύμβατης τηλεόρασης. Οι μόνες που υποστηρίζουν τις πλήρες δυνατότητες είναι οι Sony , τουλάχιστον οι Oled (εχω την XR 83" & A90J) και οι ακριβές νέες LG (οι περσυνές είχαν θέματα).
Στη Samsung δεν έβρισκα σε ταινίες ή σειρές πουθενά τα 2 άνωθεν σήματα, ενώ οι Sony βγάζουν τα πάντα! Εδώ και 2 μήνες όλες οι νέες παραγωγές του Netflix ερχονται σε Dolby Atmos και στη χώρα μας, οι περισσότερες και σε Dolby vision πλέον.
Δείτε το Avatar 2 σε 4k (100G) δισκάκι και μετά Disney+ σε Oled με Dolby vision και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.052
Βασικά Dolby Vision ΔΕΝ έχουν οι περισσότερες (αν όχι όλες) οι Samsung.
Δεν το έχει ιοθετήσει, προσπαθεί ακόμα να προμοτάρει το HDR10+.
Οπότε DV δεν θα έβλεπες όπως και να έχει.
Ήχο Atmos από τις streaming platforms (τουλάχιστον Netflix) πέρναγαν κανονικά οι μοντέρνες Samsung με eARC Θύρα.

Reaction score
1.030
Βασικά Dolby Vision ΔΕΝ έχουν οι περισσότερες (αν όχι όλες) οι Samsung.
Δεν το έχει ιοθετήσει, προσπαθεί ακόμα να προμοτάρει το HDR10+.
Οπότε DV δεν θα έβλεπες όπως και να έχει.
Ήχο Atmos από τις streaming platforms (τουλάχιστον Netflix) πέρναγαν κανονικά οι μοντέρνες Samsung με eARC Θύρα.
Για να δώσουν atmos θα πρέπει να το κατεβάζουν , κάτι που ελάχιστες κάνουν. Θα βάλω τις τηλ μου παρακάτω.
Όπως βλέπετε από τις tv, η sony κατεβάζει τα πάντα, η δεύτερη 55ρα lg καινούργια και η τρίτη samsung 65qled στο ίδιο πρόγραμμα αδυνατούν!! Άρα μεγάλη προσοχή στην αγορά τηλεορασης αν συνδέσετε ηχοσύστημα

Attachments

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.876
Η αδελφή μου πήρε Samsung 65άρα και σύμφωνα με τα specs έχει Atmos.

Reaction score
1.030
Η αδελφή μου πήρε Samsung 65άρα και σύμφωνα με τα specs έχει Atmos.
Πες της να βάλει το Χαμένοι στο διάστημα και να δει αν κατεβάζει atmos. Αν δεν κατεβάζει στο σήμα, δεν δίνει. Ορισμένες samsung μετατρέπουν το σήμα σε ψευτο atmos για έξοδο ηχόμπαρας

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.876
Δεν έχει κανένα ξένο streaming service. Μόνο Cosmote TV. Οπότε δεν παίζει test. Μόνο αν πάω με το Shield.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef