Samsung DVD-HR773 και HD Full-USB-DVD DL 8,5 Gb

Reaction score
0
Καλημέρα.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω HD ταινίες (που μου δίνουν φίλοι ή κατεβάζω) μ' αυτό το μηχάνημα? Το πρόβλημα είναι ότι όταν συνδέω τον εξωτερικό σκληρό στη θύρα USB, δεν τον βλέπει, γιατί βλέπει μόνο τους FAT16/FAT32. Ο δίσκος φυσικά είναι σε NTFS, αφού σε άλλο φορμάτ δε μπορώ να γράψω αρχεία > 4 Gb, που είναι τα HD video.
Σκέφτηκα λοιπόν, να φτιάχνω ταινίες σε DVD DL 8,5 Gb στο PC και μετά να τις παίζω κανονικά σαν δισκάκια, χωρίς να χάνω απόδοση, αφού δε θα είναι συμπιεσμένο. Αλλά φευ, το PC για κάποιο λόγο ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τα δισκάκια σαν DVD +R μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά όπως κατάφερα να δω, τα βλέπει σαν CD-R!!! Το εγγραφικό είναι Plextor PX-750A, που διαβάζει και γράφει κανονικά DL δισκάκια. Τώρα, να συμπιέζω τα HD και να τα γράφω σε κανονικά DVD και να τα βλέπω μετα, μάλλον δεν έχει νόημα, αφού η εικόνα δε θα είναι HD, έστω και με το upscale...

Καμμιά ιδέα? Τι μπορεί να κάνει κανείς και, κυρίως, γιατί το PC δε γράφει στα μεγάλα DVD DL? Μήπως τσάμπα το πήρα το καινούριο Samsung και θα έχω με δαύτο τα ίδια αποτελέσματα που είχα με το κανονικό, συμβατικό DVD της Pioneer που έβλεπα τόσο καιρό? ΟΚ, σύμφωνοι, μπορεί να κάνει upscale και να γράφει από την τηλεόραση, αλλά προς το παρόν αυτό δε μ'ενδιαφέρει τόσο, όσο το ναέχω κρύσταλλο εικόνα HD. Γι αυτό το ψώνισα εξάλλου...

Περιμένω για τα φώτα σας,

Ευχαριστώ,
Δρ. Κ

Reaction score
164
Φοβάμαι ότι αν το αγόρασες για HD, το αγόρασες άδικα.
Τα DVD/DVDR παίζουν μόνο SD αρχεία. Για HD χρειάζεσαι έναν πιο εξειδικευμένο player, όπως τα Egreat, Popcorn, WD TV.

Reaction score
0
Αφού όμως έχει upscale κι έξοδο HDMI. Και στα settings μπορείς να ρυθμίσεις το σήμα εξόδου απο 540i μέχρι 1080p... Βάζοντας ένα κοινό DVD, η αλήθεια είναι ότι έχει μακράν καλύτερη εικόνα από το ίδιο DVD σ'ενα κανονικό-συμβατικό DVD player Pioneer που έχω...
Έκανα και update το firmware του Plextor (PX-750A), αλλά εξακολουθεί το nero να μην αναγνωρίζει τα DL δισκακια...
Καμμιά ιδέα γι αυτό??

Ευχαριστω,

Δρ. Κ

Reaction score
164
Για το Plextor δεν γνωρίζω, αλλά το ότι μια συσκευή κάνει upscale δεν σου εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση ότι παίζει και HD αρχεία, ιδίως MKV.

Reaction score
0
Να κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο δηλαδή, ε ? ε? ε?

Εκτός κι αν υπάρχει κανένας να θέλει να το αγοράσει για να γράφει TV εκπομπές....

Reaction score
164
Να κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο δηλαδή, ε ? ε? ε?

Εκτός κι αν υπάρχει κανένας να θέλει να το αγοράσει για να γράφει TV εκπομπές....
Όχι, να μην το χτυπήσεις. Βάλε μια αγγελία καλύτερα και αγόρασε μια από τις συσκευές που σου είπα, αν θέλεις να βλέπεις HD.
Υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα.

Reaction score
0
Για το Plextor δεν γνωρίζω, αλλά το ότι μια συσκευή κάνει upscale δεν σου εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση ότι παίζει και HD αρχεία, ιδίως MKV.
Ισως και να υπάρχει ελπίδα

Μπήκα στο site της Samsung, στην σελιδά με τα full specs για την συσκευή σου.

Δείχνει ότι υποστηρίζει MPEG2/MPEG4/DIVX(DIVX3.1~DIVX6)/AUDIO CD/JPEG όπως και επίσης και DL media.

Δεν καταλαβαίνω αν υποστηρίζει και NTFS, ψάξε το λίγο ίσως. Επίσης, δεν καταλαβαίνω ποιά media container extensions υποστηρίζει, και αυτό πρέπει να το ψάξεις.

Παραδείγματα media container extensions είναι VOB, IFO, ISO, TS, MPG κλπ. ακόμα και MVK αν δεν κάνω λάθος. Αυτά εμπεριέχουν encoded αρχεία και δεν είναι encodings από μόνα τους. ΠΧ VOB, ISO, MPG εμπεριέχουν τα Video αρχεία σε MPEG-2 συνήθως. Τα MVK σε MPEG4 ή Η264.

Κάποια από τα media containers όπως πχ IFO αποτελούνται από πολλά split files μικρότερα των 4Gb (για τα IFO είναι 1Gb νομίζω) συνδεδεμένα όμως αυτόματα μεταξύ τους από το Player, τα οποία επιτρέπουν μεγάλες ταινίες πάνω από 4Gb σε FAT32. Μπορεί να υπάρχει αντίστοιχο του IFO για HD.

Όσον αφορα το πρόβλημα με τα +DL, το είχα και εγω με εγγραφείς Asus, το Nero αλλα και τα XP! Ακόμα το έχω, με την έννοια ότι αυτά δεν βλέπουν το δισκακί το +DL (ενώ βλέπουν το -DL). Μπορώ όμως και χρησιμοποιώ +DL στο ίδιο σύστημα, γιατί εντελώς τυχαία ανακάλυψα ότι το CloneDVD2 μπορεί και τα βλέπει και τα γράφει! Στο σύστημα έχω και AnyDVD, αλλά δεν νομίζω ότι πάιζει ρόλο...

Reaction score
0
Τελικά φίλε conio τι έγινε? Κατάφερες να παίξεις αρχεία .mkv? Γιατί με ενδιαφέρει και μένα η συγκεκριμμένη συσκευή...

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Samsung DVD-HR773 και HD Full-USB-DVD DL 8,5 Gb

Τελικά φίλε conio τι έγινε? Κατάφερες να παίξεις αρχεία .mkv? Γιατί με ενδιαφέρει και μένα η συγκεκριμμένη συσκευή...
Το Samsung DVD-HR773 ΔΕΝ παιζει matroska. Δεν ειναι θεμα μονο αναλυσης, αλλα και codecs που τα επιτραπεζια DVD players δεν υποστηριζουν.

Reaction score
0
Καλημέρα.

Σκέφτηκα λοιπόν, να φτιάχνω ταινίες σε DVD DL 8,5 Gb στο PC και μετά να τις παίζω κανονικά σαν δισκάκια, χωρίς να χάνω απόδοση, αφού δε θα είναι συμπιεσμένο. Αλλά φευ, το PC για κάποιο λόγο ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τα δισκάκια σαν DVD +R μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά όπως κατάφερα να δω, τα βλέπει σαν CD-R!!! Το εγγραφικό είναι Plextor PX-750A, που διαβάζει και γράφει κανονικά DL δισκάκια. Τώρα, να συμπιέζω τα HD και να τα γράφω σε κανονικά DVD και να τα βλέπω μετα, μάλλον δεν έχει νόημα, αφού η εικόνα δε θα είναι HD, έστω και με το upscale...

Περιμένω για τα φώτα σας,

Ευχαριστώ,
Δρ. Κ
Eγω με το SONY RDR HX680 κανω αυτο ακριβως που περιγραφεις και παιζει τελεια και με super upscaling επιπλεον.ΔΕΝ συγκρινεται με κανενα ποπ κορν κτλ.Απλα το γραφω με το nero και την επιλογη DVD ROM (UDF) γιατι αυτη μονο αναγνωριζουν τα επιτραπεζια dvd player.

Reaction score
19
Eγω με το SONY RDR HX680 κανω αυτο ακριβως που περιγραφεις και παιζει τελεια και με super upscaling επιπλεον.ΔΕΝ συγκρινεται με κανενα ποπ κορν κτλ.Απλα το γραφω με το nero και την επιλογη DVD ROM (UDF) γιατι αυτη μονο αναγνωριζουν τα επιτραπεζια dvd player.
Ελπίζω να εννοείς ότι δεν συγκρίνεται επειδή τα Popcorn/Egreat/κτλ παίζουν πολύ καλύτερα μιας και αναπαράγουν υλικό HD στην πραγματική τους ανάλυση (1920x1080, 1280x720) ενώ το Sony RDR HX680 όχι (720x576 πραγματική ανάλυση + το όποιο upscale).

Reaction score
0
Κωστα ο φιλος εγραψε για ταινιες που του δινουν οι φιλοι του...δεν νομιζω να ειναι αναλυσης 1920x1080, 1280x720......Αυτες συνηθως ειναι επιπεδου τηλεοπτικου σηματος τυπου ΝΟVA, αντε και εαν ειναι ψευτο blu-ray να ειναι λιγο παραπανω...Για την δουλεια αυτη νομιζω οτι ειναι βολικοτερη η χρηση των επιτραπεζιων players χωρις σκοτουρες αναβαθμισεις ρυθμισεις ραβε και ξηλωνε κτλ.

Reaction score
19
Καλημέρα.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω HD ταινίες (που μου δίνουν φίλοι ή κατεβάζω) μ' αυτό το μηχάνημα?
Νομίζω ότι αναφέρεται ξεκάθαρα σε υλικό HD :126:

Κατά τα άλλα, αν πρόκειται για απλά divx εννοείται ότι αν το dvd player τα υποστηρίζει δεν υπάρχει κανένας λόγος για άλλο μηχάνημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.263
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale