samsung h sony?

Reaction score
2
Καλισπερα σας!
Ηρθε η ωρα και εγω με τη σειρα μου να παρω μια τηλεωραση ΄νεας γενειας'.
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω αποφασιση ακομα ποιο μοντελο να αγορασω.:110:
Μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα σε 2 μοντεα:1. samsung LE40A656A 2.sony bravia kdl-40w4500
Στην τηλεωραση που θα παρω κυριως θα βλεπω τενειες ητε σε απλα dvd ητε σε .mkv 1080i συνδεωντας to pc μου με την tv μεσω dvi2hdmi καλωδιου.
η καρτα γραφικων του υπολογιστη μου ειναι η ati-randeon x1950 series και υποστιριζει και hdmi και hdcp....
ο επεξεργαστης ειναι ο Intel Core 2 Duo 6600
και η ram ειναι 2gb(δεν θυμαμε μοντελο)
Συμφωνα με τα παραπανω βοηθιστε με να επιλεξω ενα απο τα 2 μοντελα (samsung LE40A656A 2.sony bravia kdl-40w4500)..

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!

Reaction score
0
Πάρα πάρα πολύ καλές και οι δυο τηλεοράσεις !!!
Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά σχεδόν όμοια , σε γενικές γραμμές άριστες !!!

Εγώ θα διάλεγα τη Samsung γιατί μου αρέσει περισσότερο το design της !
Βρίσκω αρκετά άσχημη την Sony. Μα ποιός μαλ....ς την έκανε έτσι , με την δαφανή μακρόστενη τρύπα κάτω στη μέση ???!!!??? :122:
Την έχω δει και από κοντά και είναι ακόμα πιο άσχημη απ'ότι σε fotos . :108:

Φυσικά αυτά είναι γούστα και ο καθένας έχει διαφορετικά !
Άλλος βρίσκει πανέμορφες τις LG Scarlet με την τρυπάρα !!! :114:

Samsung LE40A656A

Sony bravia kdl-40w4500

Reaction score
0
Ακριβως στο ιδιο διλλημα παραμενω και γω, υστερα απο πολυ ψαξιμο, κυριως στο νετ.
Για την χρηση που θες, ειναι πολυ καλες και οι δυο, αλλα αυτο που με κανει να προτεινω την 40Α656 ειναι το γεγονος πως η SONY εχει παρουσιασει φαινόμενα clouding και backlight σε πολλους κατοχους, - μαλλον απο προβληματικη παρτιδα - κατι που κανει μεγαλο το ρισκο της αγορα της.
Αντιθετα τα οποια προβληματα της Samsung (φαινόμενο bluring) , λυνονται ευκολα με αναβαθμιση του firmware.
Στα + της SONY ο ψηφιακος αποκωδικοποιητης mpeg-4, αχρηστος (?) προς το παρον στην Ελλαδα.

Reaction score
2
και εγω προς samsung μερια ειμαι παντως σταθηκα και στην sony επειδη διαβασα οτι εχει '24p True Cinema' και ειναι ιδηκη για προβολη ταινειων ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: samsung h sony?

και εγω προς samsung μερια ειμαι παντως σταθηκα και στην sony επειδη διαβασα οτι εχει '24p True Cinema' και ειναι ιδηκη για προβολη ταινειων ...
+1000

Την έχω εδώ και μερικούς μήνες και μπορώ να πω ότι είναι αστέρι!!!

Reaction score
0
Μα φυσικά και η Samsung έχει 24p True Cinema ( κινηματογραφική ποιότητα 1080 24p )
Πάνε στο site και διάβασε προσεκτικότερα τα χαρακτηριστικά της . :126:

http://www.samsung.com/gr/consumer/detail/spec.do?group=television&type=television&subtype=lcdtv&model_cd=LE40A656A1FXXH

Reaction score
0
Ο αποκωδικοποιητης mpeg-4 θεωρειται τελικα σημαντικη διαφορα ή οχι...;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: samsung h sony?

Ο αποκωδικοποιητης mpeg-4 θεωρειται τελικα σημαντικη διαφορα ή οχι...;

Προς στιγμήν είναι άχρηστος...

Κάτι ακούστηκε πως μελλοντικά θα χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα τα ιδιωτικά κανάλια...

Reaction score
164
Για τη χρήση που τη θέλεις, αν και ευτυχής κάτοχος της 40W4500, θα σου πρότεινα τη Samsung. Λόγω του ότι η 656 έχει καταργηθεί μπορείς να τη βρεις σε τιμή-σκάνδαλο με λίγο ψάξιμο.
Στα μάτια μου η Sony ήταν καλύτερη και από την 656 και από τον διάδοχό της. Επίσης δεν έχει τόσο input lag, όσο λένε ότι έχουν οι Samsung γενικότερα. Πρόβλημα δημιουργείται μόνο με τη χρήση σε παιχνίδια, και αυτό όχι πάντα. Αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, δεν σε αφορά το θέμα.
Η Sony, δυστυχώς, είναι και λίγο "λαχείο". Έχει προβλήματα ανομοιόμορφου φωτισμού και clouding, μάλλιν πάνω από τον μέσο όρο των άλλων τηλεοράσεων. Μην ξεχνάς ότι και τα δύο προβλήματα είναι εγγενή προβλήμτατα όλων των LCD, άλλων λιγότερο, άλλων περισσότερο. Σε κανονικές συνθήκες, όχι δηλαδή σε απόλυτο σκοτάδι με το backlight στο τέρμα, οι 40W4500 φαίνεται να έχουν το πρόβλημα πιο έντονο από τις υπόλοιπες. Προσωπικά, εν γνώσει μου, έριξα τη "ζαριά" και η τύχη με ευνόησε αποκτώντας μια συσκευή χωρίς πρόβλημα.
Το design είναι υποκειμενικό. Προσωπικά θεωρώ ότι οι καταναλωτικές συσκευές καλό είναι να έχουν ουδέτερο design και να μην επιβάλουν την παρουσία τους στο χώρο.

Κλείνοντας, θα σου ξαναπρότεινα να ψάξεις για την 656, όσο το δυνατόν πιο σύντομα γιατί εξαντλούνται και δεν παράγονται πλέον.

Reaction score
2
Αποφασησα να παρω την samsung.Σκεφτομαι να περιμενω μεχρι τις 15 του μηνος στις εκπτωσεις/προσφορες¨)Ξερετε κατα ποσο θα φθηνηνουν και αν οι τηλεορασεις η γενικοτερα οι ηλετρικες συσκευες?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik