Samsung HT-Z210 και WDTV HD

Reaction score
0
Καλησπερα και καλως σας βρηκα.

Κλασσικα στο θεμα με το DTS που δεν παιζει το WD TV.
Βρηκα το HT-Z210 samsung 5.1 με οπτικη για να συνδεσω το box να παιζει DTS. To θεμα ομως ειναι οτι στο site γραφει τα εξης στα specs:
DTS Yes
DTS ES Discrete 6.1 No
DTS 96/24 No
DTS Neo 6 No
DTS-HD No

Οι ταινιες που κυκλοφορουν εινια DTS , αλλα πιο απο ολα?
Το θεμα ειναι να μην ασχολουμε με encoding στο pc καθολου.

Θα παιζει τα DTS αρχειακια?

Ευχαριστω

vas

Reaction score
164
Re: HT-Z210 and WD TV

Καλωσήλθες στην παρέα μας! :107:
Αν η ταινία έχει σκέτο DTS θα παίζει. Αν έχει κάποιο από τα άλλα, πιθανό να μην παίζει. Αλλά οι άλλες μορφές δεν είναι πολύ συχνές.

Reaction score
0
και γω αυτο πιστευω... συνηθως απλο DTS εχουν οι ταινιες που κυκλοφορουν...?

πιστευω θα παιζει ενα 98% των ταινιων...

Reaction score
6
Όποιο DTS και να έχει η ταινία θα παίζει , καθώς όλα τα DTS φορμάτ είναι συμβατά προς τα πίσω...
Ουσιαστικά , όλα τα DTS φορμάτ αποτελούνται από 2 "κομμάτια" :
1) το DTS Core , το οποίο μπορεί να αποκοδικωποιηθεί από ΟΛΟΥΣ τους ενισχυτές που υποστηρίζουν "DTS" (απλό)
2) το "extension" , που μπορεί να είναι : ES ή 96/24 ή -HD ή -HD MA κλπ . Αυτό θα πρέπει να υποστηρίζεται από τον ενισχυτή για να ακούσετε την παραπάνω πληροφορία!!! Εδώ εξαίρεση αποτελούν τα "-HD" & "-HD MA" & "-HD High Resolution" για τα οποία η πληροφορία απλά δεν χωράει να περάσει από το spdif και αναγκαστικά το περνάνε από το HDMI 1.3 ! Και εδώ όμως το WD θα πρέπει να κάνει τον διαχωρισμό και να περάσει το DTS-core από το spdif , οπότε θα έχετε και ήχο (έστω στις "χαμηλές" προδιαγραφές του απλού DTS !)

Αν έχει όρεξη για διάβασμα, ορίστε και οι προδιαγραφές του DTS-HD από την ίδια την DTS:
Code:
http://www.dts.com/DownloadDocument.aspx?q=a7beda1e-cfe6-4ca4-b6b2-cda9554bb6a5

Reaction score
0
Λοιπον, τελικα το πηρα το συστηματακι.
Ενταξει , μια χαρα ειναι, απλως ρε γμτ οταν παιζω μεσω WD TV .mkv αρχεια που εχουν DTS χανω αισθητα στο lip sync. Δεν το καταλαβαινω αυτο. DTS ειναι το αρχειο και δεν χρειαζετε να κανει το sumsung καμια παραπανω κωδικοποιηση για να πω οτι αργει.
Με οπτικη το εχω συνδεδεμενο το WD TV με το Samsung 5.1.

Βασικα γιαυτο πηρα το 5.1 ωστε να παιζω τα DTS .mkv απο το WD TV.
Μπορειτε να μου εξηγησετε γιατι το κανει αυτο?

Ευχαριστω

Reaction score
0
To lip sync φίλε vaspiou δεν το κάνει ο ενισχυτής του ήχου σου, αλλά η ίδια η τηλεόραση που προβάλει αργότερα απ΄τον σωστό χρόνο την εικόνα γιατί την επεξεργάζεται.Πες μου τι μάρκα TV έχεις για να το ψάξουμε περισσότερο. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τη Philips 9603 TV και έχω βρει αρκετές λύσεις ανάλογα με το πόσο βαθιά θα βάλω ...πάλι το χέρι στην τσέπη.:126::126:

Reaction score
0
To lip sync φίλε vaspiou δεν το κάνει ο ενισχυτής του ήχου σου, αλλά η ίδια η τηλεόραση που προβάλει αργότερα απ΄τον σωστό χρόνο την εικόνα γιατί την επεξεργάζεται.Πες μου τι μάρκα TV έχεις για να το ψάξουμε περισσότερο. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τη Philips 9603 TV και έχω βρει αρκετές λύσεις ανάλογα με το πόσο βαθιά θα βάλω ...πάλι το χέρι στην τσέπη.:126::126:

720p samsung series 4 LE32A436T1D εχω....

δλδ υπαρχει λυση?? :105:

Reaction score
0
Λύσεις πάντα υπάρχουν φίλε μου. Δυστυχώς κάποιες απ΄αυτές κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Πριν πάμε εκεί δες 2 πράγματα. Πρώτον δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το σύστημα επεξεργασίας της εικόνας της TV σου και τα 100 HZ αν έχει και δες αν εξακολουθεί το lip sync. Αν δεν κάνω λάθος στις Samsung τα συστήματα αυτά είναι κάτι σχετικό με DNi ή κάτι τέτοιο. Βέβαια θα μου πεις ότι τότε η εικόνα πάει κατά διαόλου άρα τι πλήρωσα όλα αυτά τα καλούδια της TV. Δοκίμασε και δες αν είναι η εικόνα αποδεκτή και το πρόβλημα του lιp sync λυμένο.
Δεύτερο: Δες αν ο ενισχυτής σου έχει επιλογή delay η οποία θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα αν το πρόβλημα του συγχρονισμού δεν ξεπερνάει κάποια milisecond (ms) . Συνήθως μέχρι τα 150 ms ο ενισχυτής εφόσον έχει τέτοια ρύθμιση θα λύσει το πρόβλημα. Δες αυτά τα 2 παραπάνω γιατί αν δουλέψει κάτι απ΄αυτά θα τη βγάλουμε ...φτηνά..Περιμένω νέα σου.

Reaction score
0
βασικα το βιντεο ερχεται πρωτο και 200-250ms μετα ερχεται ο ηχος.
Ο ενισχυτης εχει AV-SYNC αλλα για το αναποδο. Aμα αργει το βιντεο να φτιαξω τον ηχο...

Το μονο που μπορω να κανω ειναι να περναω την ταινια απο το tsmuxer και να βαζω -250ms delay και φτιαχνει.

Αλλα οπως εχω πει και στην αρχη, δεν ηθελα να μπλεξω με demuxers και τετοια....

:105:

Reaction score
0
Τότε φίλε μου είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ΄αυτό που νόμιζα αρχικά.
Δες ξανά τις συνδέσεις σου και αλλαξε τα καλώδια με άλλα. Πες μου κάτι ακόμα για να καταλάβω. Με ποιο τρόπο έχεις συνδέσει τις συσκευές σου για να παίρνεις τον ήχο;

Τώρα πρόσεξα πως το αναφέρεις πιο πάνω, άρα δε βλέπω κάτι να γίνεται λάθος αφού δεν παρεμβάλλεται η TV στο θέμα του ήχου. Δοκίμασε αν έχεις να συνδέσεις την οπτική σου σε κάποιο DVD player και τον ενισχυτή για να δεις αν τελικά φταίει ο ενισχυτής ή υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στον ενισχυτή και το WD.Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός .....

Reaction score
0
λοιπον εχω τα εξης συνδεδεμενα:

TV---hdmi--->WD TV HD

WD TV HD---οptical---SAMSUNG HT-Z210 5.1

ε, με αυτην την συνδεσμολογια μου καθυστερει ο ηχος οπως ειπα για 250-300ms.

Ισως ειναι το DTS που να μην μπορει να το κωδικοποιησει τοσο γρηγορα....? (λεω εγω τωρα...)

Reaction score
0
Εχώ ακριβώς τα ίδια περιφερειακά συνδεδεμένα με τον ίδιο τρόπο σε μία Samsung LE40A656.
Δεν υπαρχει καμμία καθυστέρηση σε εικόνα ή ήχο σε ταινίες MKV με DTS.

Έχεις δοκιμάσει με διαφορετικούς εξωτερικούς δίσκους να παίξεις ταινία μέσω του WD TV? Μπορεί να φταίει ίσως ο δίσκος ......... τι άλλο να πω......:102:

Reaction score
0
αυτο που εχω ειναι καθυστερηση ~200-400ms στον ηχο, με αποτελεσμα να εχω προβλημα στο Lip sync και στους ηχους σε ταινιες που συνδεονται με κινησεις....

πχ πυροβολισμοι και αλλα τετοια εχεις πρωτα την κινηση και μετα απο μισο δευτερο περιπου τον ηχο.

Οχι δεν εχω δοκιμασει απο αλλο σκληρο.

Εναν WD εχω με κουτακι ELEMENTS.... τον κλασσικο...

θα το δοκιμασω ομως.. thnx

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut