Samsung LCD 46'' Tulip και ψηφιακός δέκτης

Reaction score
0
Με αφορμή την ενδιαφέρουσα τηλεόραση που παρουάζεται στο PLAISIO την Samsung LCD 46'' Tulip (1080p) θα ήθελα να ρωτήσω αν ο ψηφιακός δεκτης που διαθέτει είναι ικανός να κάνει λήψη σήματος HD αν και όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Τί ισχύει σε άλλες εταιρίες; Γνωρίζει κανείς κανένα review για το συγκεκριμένο μοντέλο;

Reaction score
0
Απ' ό,τι ξέρω κανένας ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης σε υπάρχουσα TV δεν υποστηρίζει HD. Τόσο στις ΗΠΑ που υπάρχει free to air HD πρόγραμμα όσο και στην Αγγλία που γίνονται δοκιμαστικές προβολές χρειάζεται ειδικό set-top box γι' αυτή τη δουλειά.

Reaction score
0
Συμφωνώ κι εγώ αυτό ξέρω.
Η μοναδική TV που έχω δει να αναφέρει HD tuner (και με 160άρη δίσκο) είναι η Sharp HD1E. και αυτή την περιμένουμε από Σεπτέμβρη .... (και χωρίς να είναι βέβαιο αν τελικά θα τα περιέχει όλα).

Reaction score
1
Εαν καταλαβαίνω αναφέρεστε στην προβολή DVB-T2 , η οποία είναι ακόμα σε στάδιο σχεδιασμού , αλλά πολλοί κατασκευαστές αναφέρουν μία απλή αναβάθμιση της τηλεόρασης με την εισαγωγή μίας κάρτας στην αντίστοιχη υποδοχή ( μοιάζει με PCMCIA ) ... Η κάρτα θα φέρει δυνατότητα αναπαραγωγής DVB-T2 με mpeg2 και mpeg4 .

Reaction score
0
Αν έχω καταλάβει καλά
DVB-T (Ψηφιακή εκπομπή Επίγεια)
DVB-S (Ψηφιακή εκπομπή Δορυφορική)
Το σήμα που εκπέμπεται με αυτή τη μέθοδο φτάνει το πολύ μέχρι DVD ανάλυση σωστά?

Η Τηλεόραση στην οποία αναφέρομαι λέει
DVΒ-S και HD Tuner ... τι ακριβώς εννοεί πως το κάνει αυτό ?

Reaction score
1
DVB-T μάλλον έχει η τηλεόραση , και το HD μάλλον είναι το HD ready ...

Η δυνατότητα λήψης HD είναι πολύ μακριά στο μέλλον τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Οπως είπα υπάρχουν τηλεόρασεις με υποδοχή για το νέο DVB-T2 το οποίο θα βγει το νωρίτερο το 2009.

Επίσης που διάβασες/είδες για DVB-S και για το HD tuner ;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι ψηφιακοί δέκτες που έχουν όλες οι τηλεοράσεις σήμερα είναι για standard definition ΜΟΝΟ όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί παραπάνω...

Reaction score
0
Για το HD Tuner το έχω δει εδώ:

Το οποίο είναι slide της Sharp από την IFA 2006 στην Ευρώπη τον προηγούμενο Σεπτέμβρη.
Η εν λόγω TV θα έρθει (από ότι διαβάζω) τέλος Καλοκαιριού

Reaction score
1
Αρα καμία σχέση με την Samsung ...

Η Sharp είναι πρωτοπόρος επειδή ακριβώς είναι Ιαπωνική εταιρία , στην Ιαπωνία είναι ήδη HD , οπότε είναι εφαρμοσμένη τεχνολογία ... Ομως είναι διαφορετικό πρότυπο και επειδή ξέρουμε τι παίζει με το DVB-T , είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο θα το δεις μετά από πολλά χρόνια και αν ... Οπότε μην σε νοιάζει ...

Πάντως δεν είναι μία τηλεόραση που τα έχει όλα , απλά διάφορες εκδόσεις , εαν έβγαινε τηλεόραση με όλα τα χαρακτηριστικά , δεν θα μπορούσαν να μας ξανά-πουλήσουν τηλεοράσεις ...

Reaction score
0
Μα εξαρχής για την Sharp αναφέρθηκα και είπα πως η μόνη τηλεόραση που έχω δει με HD tuner είναι η εν λόγω Sharp HD1E.

Σίγουρα για Ελλάδα θα το ξανασυζητήσουμε μετά το 2012 βέβαια (για επίγεια) ...
Απλά ίσως (?) να μπορείς να λαμβάνεις δορυφορικά HD

Reaction score
1
Εξαρχής είπες για την Samsung , κάπου στη μέση μπλέχτηκε η Sharp , οκ μέχρι εδώ.

Οσον αφορά τις επιπλέον λειτουργίες , αυτό θα έχει επίπτωση στην τιμή της τηλεόρασης και επιπλέον εαν σου χαλάσει ένα τσιπ χάνεις ολόκληρη τηλεόραση.

Για αυτό το λόγο είμαι υπέρ των χωριστών λύσεων.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis