samsung LE32S71/LE 32R72 vs Sony KDL 32S2010

Reaction score
0
Ποια είναι η γνώμη σας; Ποια είναι καλύτερη και γιατί;
Αγόρασα πρόσφατα τη Sony KDL 32S2010 (890€) κι είμαι ευχαριστημένος, αλλά ένας φίλος μου που ασχολείται μ' αυτά μου πρότεινε να την αλλάξω με μια Samsung που δίνει περισσότερα με λιγότερα χρήματα! Σ' αυτή την κατηγορία τιμής βρήκα 2 μοντέλα της Samsung, τα: LE32S71 (800€) και LE32R72 (950€). Το φτηνότερο μοντέλο έχει αντίθεση 3000:1 και το ακριβότερο 5000:1, ενώ η Sony 32S2010 που έχω έχει αντίθεση 1300:1 μόνο!Βέβαια ξέρω ότι δεν μετρά μόνο η αντίθεση στην ποιότητα της εικόνας!
Από κει και πέρα η Samsung χρησιμοποιεί DNIe (Digital Natural Image Engine) ενώ η Sony τη BRAVIA engine. Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη, έχω τσεκάρει μόνο τη Sony που έχω. Διάβασα κάπου σε ένα forum ότι η DNIe δεν απενεργοποιείται, αντίθετα από την BRAVIA engine που ρυθμίζεται επαρκώς!
Πάντως αν άλλαζα την Sony με μια Samsung, θα προτιμούσα την LE 32R72 λόγω πολύ μεγαλύτερης αντίθεσης! Δεν ξέρω ακόμα...το σκέφτομαι!
Γράψτε γνώμες-εντυπώσεις-κριτικές-ότι γνωρίζετε!

Reaction score
0
Απάντηση: samsung LE32S71/LE 32R72 vs Sony KDL 32S2010

οι τιμές 3000:1, 5000:1 είναι "δυναμικής" αντίθεσης, κοινώς η samsung δεν μετράει όπως οι υπόλοιποι... Γι'αυτο και η τόση διαφορά με τους άλλους.

Για την 32S71 που εχω, μπορώ να πω ότι είναι τίμια για τα χρήματα της. Αλλά δεν ξερω αν είναι καλύτερη (δεν το νομίζω) από αυτήν που εχεις.

Reaction score
2
Μιας και με ενδιαφέρει και εμένα η Samsung LE32S71, μπορεί να μας πει κάποιος κάτοχος της αν όντως μπορεί να απενεργοποιηθεί ή όχι το DNIe ?

Reaction score
0
Κι εγώ τη SONY λέω να κρατήσω γαιτί είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και μ' επηρέασε κάπως ο φίλος μου μ' αυτά που είπε, καθώς και το γεγονός ότι αγόρασα το τελευταίο (εκθεσιακό) κομμάτι που υπήρχε στο κατάστημα και (αν και η TV δε έβγαλε κάνα πρόβλημα τις λίγες μέρες που την έχω), παρατήρησα κάποιες μικρές γρατσουνιές και σημάδια φθοράς. Φαίνεται την είχαν αρκετό καιρό να παίζει στο κατάστημα. Δεν είχαν άλλη να μου δώσουν κι αφού έπρεπε να αγοράσω από εκεί λόγω επιστροφής της FUNAI, αποφάσισα να πάρω αυτή, αν και ελαφρώς μεταχειρισμένη!

Όσο για την Samsung, χθες είδα την LE27S7 που πήρε μια φίλη και μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα! Το NR (Noise Reduction) δεν κάνει...τίποτα, ενώ της SONY κάνει καλή δουλειά! Τα χρώματα στη SONY είναι πιο ζωντανά! Όσο για το DNIe, μάλλον δεν ήταν ενεργό στο συγκεκριμένο μοντέλο της Samsung, αφού αν και υπήρχε στο menu δεν σ' άφηνε να το επιλέξεις (εκτός αν είναι μόνιμα ενεργοποιημένο) και δεν υπήρχε demo! Περίεργο!
Πάντως το αν απενεργοποιείται ή όχι το DNIe μάλλον είναι θέμα firmware όπως κατάλαβα ψάχνοντας σχετικά forums. Στα manuals (pdf) που κατέβασα από τη Samsung (μοντέλα: LE32S71B, LE32R72) γράφει για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του demo DNIe κι όχι του ίδιου του DNIe!
Όσο για την κατανάλωση...αυτή της 27άρας Samsung της φίλης μου είναι σχεδόν η ίδια μ' αυτή της 32άρας (32S2010) SONY που έχω!

Μετά απ όλα αυτά λέω να κρατήσω τη SONY, αν και με απασχολεί κάπως που πήρα το εκθεσιακό κομμάτι... Έχω λίγες μέρες να το σκεφτώ ακόμα, μέχρι να λήξει το δικαίωμα ανταλλαγής!
Ως τότε, κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!

Υ.Γ. Η Samsung διαφημίζει σε σχετικά site:http://product.samsung.com/dnie/ ή http://www.samsung.com.br/dnie/?SMSESSION=NO τη DNIe ως ανώτερη από κάθε άλλη σχετική τεχνολογία,όπως τη BRAVIA Engine της SONY. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό αλλά αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία ας την καταθέσει εδώ!

Reaction score
0
Τσέκαρα τη samsung LE 32R72 σε ένα κατάστημα.
Εντυπώσεις: Το NR φαίνεται να λειτουργεί καλά αλλά νομίζω ότι της Sony λειτουργεί καλύτερα και έχει μεγαλύτερη δυνατότητα ρυθμίσεων. Από όσο είδα υπάρχει η δυνατότητα για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του demo DNIe αλλά όχι του ίδιου του DNIe, που όμως φαίνεται να κάνει καλή δουλειά.
Επίσης δεν είδα τη δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων που έχει η Sony, εκτός αν ήταν κρυμένη σε κάποιο custom menu. Νομίζω πως το παραπάνω μοντέλο της samsung έχει αισθητήρα φωτός, αλλά δεν τον βρήκα στα menu!
Η δυναμική αντίθεση 5000:1 καλή φάση, αλλά έχω ακόμα την εντύπωση ότι τα χρώματα της Sony είναι πιο ζωντανά.
Συμπεράσματα: Πρόκειται για ενδιαφέροντα και ποιοτικά μοντέλα και η τελική επιλογή εξαρτάται από το τι θες περισσότερο. Αν σ' ενδιαφέρει η μεγαλύτερη αντίθεση πας στη samsung, ενώ αν σ' ενδιαφέρει η μεγαλύτερη δυνατότητα ρυθμίσεων πας στη Sony. Βέβαια πάνω απ όλα σε μια TV παίζει ρόλο η εικόνα, οπότε καλύτερα να τις δεις από κοντά πριν επιλέξεις!
Εγώ πάντως λέω να κρατήσω τη Sony.

Reaction score
0
Τσέκαρα τη samsung LE 32R72 σε ένα κατάστημα.
Εντυπώσεις: Το NR φαίνεται να λειτουργεί καλά αλλά νομίζω ότι της Sony λειτουργεί καλύτερα και έχει μεγαλύτερη δυνατότητα ρυθμίσεων. Από όσο είδα υπάρχει η δυνατότητα για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του demo DNIe αλλά όχι του ίδιου του DNIe, που όμως φαίνεται να κάνει καλή δουλειά.
Επίσης δεν είδα τη δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων που έχει η Sony, εκτός αν ήταν κρυμένη σε κάποιο custom menu. Νομίζω πως το παραπάνω μοντέλο της samsung έχει αισθητήρα φωτός, αλλά δεν τον βρήκα στα menu!
Η δυναμική αντίθεση 5000:1 καλή φάση, αλλά έχω ακόμα την εντύπωση ότι τα χρώματα της Sony είναι πιο ζωντανά.
Συμπεράσματα: Πρόκειται για ενδιαφέροντα και ποιοτικά μοντέλα και η τελική επιλογή εξαρτάται από το τι θες περισσότερο. Αν σ' ενδιαφέρει η μεγαλύτερη αντίθεση πας στη samsung, ενώ αν σ' ενδιαφέρει η μεγαλύτερη δυνατότητα ρυθμίσεων πας στη Sony. Βέβαια πάνω απ όλα σε μια TV παίζει ρόλο η εικόνα, οπότε καλύτερα να τις δεις από κοντά πριν επιλέξεις!
Εγώ πάντως λέω να κρατήσω τη Sony.
Και καλά θα κανεις
Κατα την αποψη μου δεν συγκρινεται η sony με την samsung σε θεματα τεχνογνωσιας στο θεμα εικονα

Reaction score
7
Και καλά θα κανεις
Κατα την αποψη μου δεν συγκρινεται η sony με την samsung σε θεματα τεχνογνωσιας στο θεμα εικονα
Ας μην ήταν η Samsung με την τεράστια τεχνογνωσία της σε Panel LCD και θα σου έλεγα εγώ τώρα τι θα ήταν η σειρά Bravia. Μην λέμε ότι θέλουμε...
Και η δική σου Bravia Powered By Samsung είναι...
Τη διαφορά την κάνουν και τα ηλεκτρονικά της κάθε τηλεόρασης και απ'οτι έχω δει τα ακριβά μοντέλα της Samsung είναι άριστα. Αλλά και τα φτηνά έχουν αξιοπρεπέστατη εικόνα. Πάντως εγώ από φτηνό μοντέλο Bravia δεν έχω δει σωστό χρώμα. Όλα είναι υπερβολικά τονισμένα και αφύσικα..........oversaturated.like.no.other

Reaction score
0
Ας μην ήταν η Samsung με την τεράστια τεχνογνωσία της σε Panel LCD και θα σου έλεγα εγώ τώρα τι θα ήταν η σειρά Bravia. Μην λέμε ότι θέλουμε...
Και η δική σου Bravia Powered By Samsung είναι...
Τη διαφορά την κάνουν και τα ηλεκτρονικά της κάθε τηλεόρασης και απ'οτι έχω δει τα ακριβά μοντέλα της Samsung είναι άριστα. Αλλά και τα φτηνά έχουν αξιοπρεπέστατη εικόνα. Πάντως εγώ από φτηνό μοντέλο Bravia δεν έχω δει σωστό χρώμα. Όλα είναι υπερβολικά τονισμένα και αφύσικα..........oversaturated.like.no.other
Υπερβαλλεις!!!!

Reaction score
0
Παιδιά ηρεμήστε!
Όπως ξανάγραψα, κατάλαβα ότι τα παραπάνω μοντέλα είναι ποιοτικές TV, άρα η τελική επιλογή εξαρτάται από το τι αξιολογείς ως καλύτερο σύμφωνα και με την προσωπική σου οπτική-κρίση!
Αυτή την έννοια είχε το "Samsung VS Sony", ανταλλαγή απόψεων, όχι να ξεσπάσει...πόλεμος μεταξύ Samsung-άδων και Sony-όβιων! Ειρήνη υμίν!

Εγώ, σύμφωνα με την προσωπική μου οπτική-κρίση, τελικά επέλεξα τη Sony S2010. Μάλιστα ζήτησα αντικατάσταση του εκθεσιακού μοντέλου που είχα πάρει (λόγω φθορών) με ένα ολοκαίνουργιο, γεγονός που έγινε χθες κι έτσι είμαι πολύ ευχαριστημένος! :bravo:

Παρατήρησα ότι το νέο κομμάτι που πήρα δεν ήταν made (assembled) in Spain όπως το παλιότερο, αλλά in Slovakia, με νεότερη σειρά παραγωγής από το προηγούμενο (11/06).
Παρατήρησα ακόμα ότι μετά από 2 ώρες περίπου λειτουργίας υπήρχε αυξημένη θερμότητα, όχι μόνο κοντά στις οπές εξαερισμού αλλά και σε ορισμένα σημεία του πλαισίου, μακρυά από οπές εξαερισμού! Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό (δεν έκανα ανάλογο τέστ στην προηγούμενη S2010-made in Spain) αλλά ελπίζω να μην είναι κάποια δυσλειτουργία. Εσείς παρατηρείτε κάτι ανάλογο στις δικές σας LCD TV (Sony ή άλλες);

Reaction score
7
Παιδιά ηρεμήστε!....Εσείς παρατηρείτε κάτι ανάλογο στις δικές σας LCD TV (Sony ή άλλες);
Καλά άσε μας εμάς :) ....το παν είναι εσύ να είσαι ικανοποιημένος...δεν πα να σου πω εγώ ότι η Sony σου θερμένεται γιατί ετοιμάζεται να σκάσει... χε χε :)
Καλορίζικη λοιπόν και η ολοκαίνουρια πλέον Sony σου και καλές θεάσεις. Όσο για το πρόβλημα που λές, δεν το έχω δει στη Sharp που έχω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δικιά σου έχει πρόβλημα. Μπορεί να είναι του φυσικού της....εκτός αν την έχεις βάλει κοντά σε καλοριφέρ...

Reaction score
0
Ευχαριστώ! Καλορίζικη να ναι και καλή να μου βγει! :happy_9:
Όχι, δεν την έχω κοντά σε καλοριφέρ! :happy_5:
Μετά από κάποιες δοκιμές παρατήρησα ότι υπερθερμάνθηκε μόνο την 1η φορά που έπαιξε! Ίσως ήθελε λίγο...στρώσιμο! :happy_5:
Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί της! Πολύ καλή εικόνα με ζωντανά χρώματα, ικανοποιητική ευκρίνεια και πλήθος ρυθμίσεις! :bravo:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas