Samsung LE40A656 vs Sony KDL-40W4500

Reaction score
0
Έχοντας δει και τις δύο τηλεοράσεις πρόσφατα τόσο στο Media markt όπου έπαιζαν τηλεοπτικό σήμα,'οσο και στο saturn όπου έπαιζαν hd υλικό,έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις για τα δύο μοντέλα.
1) σε τηλεοπτικό σήμα, η sony είχε καλύτερη απεικόνιση,με μικρές παρολ'αυτά διαφορές απο την samsung.
2) σε hd υλικό με γρήγορες σκηνές δράσης παρατήρησα οτι η sony είχε καλύτερη χρωματική παλέτα απο την samsung και πιο συγκεκριμένα στην samsung ο πρωταγωνιστής της ταινίας εμφανιζόταν με κάπως κιτρινισμένο πρόσωπο ενώ στην sony ήταν πιο φυσικός.
3)στην απεικόνιση του μαύρου και στις δύο μου φάνηκε εξαιρετικό,ίσως λίγο καλύτερο στην samsung.
4) τέλος σε σχέση με τα 100hz παρατήρησα οτι ήταν πιο ομαλό στην samsung,βλέποντας το crawl στις ειδήσεις.
Αυτές είναι δικές μου παρατηρήσεις σε σχέση με τα όσα είδα και μιλώντας ως χρήστης που δεν μπήκε σε περαιτέρω αναλύσεις.

Reaction score
50
Μιας και είπες για το Mediamarkt, αν ενδιαφέρεσαι για αγορά, να σε πληροφορήσω ότι υπάρχει διαφορετική πολιτική τιμών μεταξύ των καταστημάτων τους και με διαφορές που φτάνουν και τα 150Ε όσον αφορά την SONY, οπότε ψάξτο λίγο.

Κατά τα άλλα εγώ επέλεξα sony και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πολύ καλή απόδοση στο τηλεοπτικό σήμα.
Backlight bleeding υπάρχει αλλά σε κανονικές συνθήκες θέασης δεν ενοχλεί.

Reaction score
164
Εγώ αντίθετα με τυπική κεραία πολυκατοικίας με ψιλοπροβλήματα λήψης, βρίσκω πολύ μέτρια την απόδοση σε τηλεοπτικό σήμα.
Στα crawl (να και ένας που δεν τα λέει scroll! :126:) δεν έχω βρει ψεγάδι. Βέβαια το frame interpolation έχει δύο "σκάλες", και δεν ξέρω σε ποιά παρακολούθησες εσύ.

Reaction score
52
Απάντηση: Samsung LE40A656 vs Sony KDL-40W4500

Έχοντας δει και τις δύο τηλεοράσεις πρόσφατα τόσο στο Media markt όπου έπαιζαν τηλεοπτικό σήμα,'οσο και στο saturn όπου έπαιζαν hd υλικό,έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις για τα δύο μοντέλα.
1) σε τηλεοπτικό σήμα, η sony είχε καλύτερη απεικόνιση,με μικρές παρολ'αυτά διαφορές απο την samsung.
2) σε hd υλικό με γρήγορες σκηνές δράσης παρατήρησα οτι η sony είχε καλύτερη χρωματική παλέτα απο την samsung και πιο συγκεκριμένα στην samsung ο πρωταγωνιστής της ταινίας εμφανιζόταν με κάπως κιτρινισμένο πρόσωπο ενώ στην sony ήταν πιο φυσικός.
3)στην απεικόνιση του μαύρου και στις δύο μου φάνηκε εξαιρετικό,ίσως λίγο καλύτερο στην samsung.
4) τέλος σε σχέση με τα 100hz παρατήρησα οτι ήταν πιο ομαλό στην samsung,βλέποντας το crawl στις ειδήσεις.
Αυτές είναι δικές μου παρατηρήσεις σε σχέση με τα όσα είδα και μιλώντας ως χρήστης που δεν μπήκε σε περαιτέρω αναλύσεις.

παντως ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις συμπερασματα μ'αυτον τον τροπο(αν και για τους περισσοτερους απο μας ειναι μονοδρομος),γιατι εκ των πραγματων δεν γνωριζεις τι ρυθμισεις εχουν γινει για την καθε τι βι,ειτε απο το εργοστασιο,ειτε απο το καταστημα.

Reaction score
40
Απάντηση: Samsung LE40A656 vs Sony KDL-40W4500

Λογικα οι ρυθμίσεις θα ειναι dynamic και vivid αντιστοιχα. Δεν τους εχω να ασχοληθηκαν να κανουν calibration. Παρολα αυτα και οι 2 TV ειναι πολυ καλες. Προχωρα εκει που εκρινε το ματι σου Οτι και να ακουσεις εδω εκεινο ειναι αυτο που θα παρακολουθει.

Reaction score
0
Bασικά και οι δύο τηλεοράσεις για την κατηγορία τους είναι πολύ καλές,απλά με προβλημάτισε ιδιαίτερα το "κιτρίνισμα" των προσώπων στην Samsung.Αυτό μπορεί να διορθωθεί;Όντως η samsung ήταν ρυθμισμένη σε dynamic.

Reaction score
1.153
Προχτές πήρα τη Samsung.Τη σετάρισα βάσει αυτών των ρυθμίσεων για hd
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm
Τη σύνδεσα πρόχειρα με vga με το htpc μέχρι να πάρω 6μετρο hdmi που χρειάζομαι και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.Δεν λέω εξαιρετικό γιατί θέλω να δω πως θα παίξει με hdmi και αφού πειράξω και τις ρυθμίσεις των Catalyst.Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα με αυτές τις ρυθμίσεις βέβαια το αποτέλεσμα απλά ΔΕΝ...πολύ magenta.Δεν με απασχολεί όμως μιας και δεν την πήρα για να βλέπω τα άθλια ελληνικά κανάλια.Φυσικά και η dynamic ρύθμιση δεν βλέπεται σε οικιακές συνθήκες ειδικά αν αυτές είναι ψιλοσκοτεινές.Το κιτρίνισμα που αναφέρει ο sonick υφίσταται αλλά who cares,θα αντέξω τον Ευαγγελάτο "άρρωστο".Προσωπικό συμπερασμα...σταθμίζεις προτεραιότητες(TV ή HD) και ρυθμίζεις ανάλογα(αν και δεν ξέρω πόσο μπορείς να βελτιώσεις το τηλ. σήμα).Και τα 2 πάντως δεν γίνεται αν έχεις απαιτήσεις από την εικόνα.

Reaction score
1.153
Όποιος βιάζεται....η συσκευή μπορεί να σεταριστεί διαφορετικά για κάθε είσοδο,οπότε πιστεύω ότι θα παίζει σωστά και tv και pc και hd και τα πάντα.

Reaction score
0
Όποιος βιάζεται....η συσκευή μπορεί να σεταριστεί διαφορετικά για κάθε είσοδο,οπότε πιστεύω ότι θα παίζει σωστά και tv και pc και hd και τα πάντα.
Με το σετάρισμα που αναφέρεις,το κιτρίνισμα το έλυσες ή εξακολουθεί να υφίσταται;

Reaction score
1.153
Δεν μπορώ να πω ότι ασχολήθηκα και ιδιαίτερα,μόλις πάρω το hdmi θα σετάρω κανονικά και πλήρως την τηλεόραση.Πάντως με ρυθμίσεις στο πόδι(πάντα για τηλεοπτικό σήμα μιλάω),η
εικόνα βελτιώνεται αρκετά.Το κιτρίνισμα μειώθηκε αισθητά.Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πολύ καλύτερη μιας και οι ρυθμίσεις που έχει η samsung είναι πολύ εκτεταμένες.Βασικό είναι να ΜΗΝ τη βάλεις σε dynamic και να χαμηλώσεις το backlight.Αλλιώς είναι μόνο για demo σε βιτρίνα.

Reaction score
52
Απάντηση: Re: Samsung LE40A656 vs Sony KDL-40W4500

Δεν μπορώ να πω ότι ασχολήθηκα και ιδιαίτερα,μόλις πάρω το hdmi θα σετάρω κανονικά και πλήρως την τηλεόραση.Πάντως με ρυθμίσεις στο πόδι(πάντα για τηλεοπτικό σήμα μιλάω),η
εικόνα βελτιώνεται αρκετά.Το κιτρίνισμα μειώθηκε αισθητά.Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πολύ καλύτερη μιας και οι ρυθμίσεις που έχει η samsung είναι πολύ εκτεταμένες.Βασικό είναι να ΜΗΝ τη βάλεις σε dynamic και να χαμηλώσεις το backlight.Αλλιώς είναι μόνο για demo σε βιτρίνα.

εχεις απολυτο δικιο,εγω εχω μειωσει το μπακ λαιτ στο 4 και δειχνει υπεροχα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos