Samsung LE40M86D upscaler

Reaction score
0
η LE40M86D έχει upscaler?Αν ναι ξέρει κανείς τι αναλύσεις υποστηρίζει και σε ποιες εισόδους σήματος το κάνει?
Εχω dvd player με progressive component έξοδο ,αλλα δεν γράφει πουθενά στο μάνουαλ του ,για upscaling λειτουργίες,οπότε υπολογιζω οτι βγάζει μόνο 576p.
Οπότε με ενδιαφέρει να ξέρω εάν θα κανει upscaling στο σήμα που θα λάβει απο την component είσοδο,ή θα χρειστεί να πάρω κάποιο dvd με upscaler sthn HDMI έξοδο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
η LE40M86D έχει upscaler?Αν ναι ξέρει κανείς τι αναλύσεις υποστηρίζει και σε ποιες εισόδους σήματος το κάνει?
Εχω dvd player με progressive component έξοδο ,αλλα δεν γράφει πουθενά στο μάνουαλ του ,για upscaling λειτουργίες,οπότε υπολογιζω οτι βγάζει μόνο 576p.
Οπότε με ενδιαφέρει να ξέρω εάν θα κανει upscaling στο σήμα που θα λάβει απο την component είσοδο,ή θα χρειστεί να πάρω κάποιο dvd με upscaler sthn HDMI έξοδο.
Η τηλεόραση έτσι και αλλιώς θα μετατρέψει το σήμα που παίρνει ώστε να το προβάλει στην ανάλυσή της. Όλες οι lcd κάνουν upscaling.

Το πρόβλημα είναι ότι ο scaler της τηλεόρασης τις περισσότερες φορές δεν είναι τόσο καλός όσο π.χ. ενός καλού dvd player.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το είδος του σήματος. Σήμα μέσω hdmi είναι ψηφιακό με αποτέλεσμα η τηλεόραση να μπορεί να το επεξεργαστεί πολύ καλύτερα από ότι το αναλογικό του component.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την εικόνα που παίρνεις από το dvd που ήδη έχεις και να δοκιμάσεις και με ένα dvd player με hdmi και upscaling στα 1080i ή στα 720p. Αν δεις μεγάλη διαφορά απλά αλλάζεις dvd player...

Reaction score
0
Η τηλεόραση έτσι και αλλιώς θα μετατρέψει το σήμα που παίρνει ώστε να το προβάλει στην ανάλυσή της. Όλες οι lcd κάνουν upscaling.

Το πρόβλημα είναι ότι ο scaler της τηλεόρασης τις περισσότερες φορές δεν είναι τόσο καλός όσο π.χ. ενός καλού dvd player.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το είδος του σήματος. Σήμα μέσω hdmi είναι ψηφιακό με αποτέλεσμα η τηλεόραση να μπορεί να το επεξεργαστεί πολύ καλύτερα από ότι το αναλογικό του component.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την εικόνα που παίρνεις από το dvd που ήδη έχεις και να δοκιμάσεις και με ένα dvd player με hdmi και upscaling στα 1080i ή στα 720p. Αν δεις μεγάλη διαφορά απλά αλλάζεις dvd player...

μετά από διάβασμα εδώ μέσα κατάληξα οτι είναι η πιό σωστή κίνηση αυτή που λές.(για την ώρα).Οι dvd scaler είναι ακόμα αρκετά ακριβοί και τα HD DVD το ίδιο.Έχω συννενοηθεί με το κατάστημα ποθυ πήρα την τηλεόραση να
μου δανέισει ενα dvd player με hdmi και upscaling στα 1080i,να το δοκιμάσω.εάν δω διαφορά θα το πάρω.απότι είδα σε e-shop υπάρχουν επιλογές κατω των 100€.καλά είναι αρχή.Ευχαριστώ

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις...

Στο μέλλον, ίσως σε λιγότερο από 1 χρόνο θα έχουν πέσει και οι τιμές των blu-ray και hd-dvd οπότε αναβαθμίζεις μια και καλή... Τώρα με λιγότερο από 100 Ευρώ αν δεις διαφορά αξίζει να το αγοράσεις...

Reaction score
0
Απο εχθες είμαι κάτοχος και εγω αυτής της tv.Εχω επίσης ενα απλο dvd player
αγορασμένο πριν 2-3 χρόνια(συνδεεται με scart).
O μόνος τρόπος για να δοκιμάσω εαν παίζει καλλύτερα ενα dvd με upscaler είναι να το αγοράσω πρώτα.

Γι αυτό giannisgr41 εσυ η οποιος αλλος γνωρίζει η το δοκίμασε και είδε
αξιόλογη διαφορά θα σου ήμουν υπόχρεος εαν το εγραφε.

Επίσης εαν ισχύει αυτό θα ήθελα να μου προτείνεται(καθ οτι ασχετος)
τι dvd να πάρω (μοντέλο η link ελληνικο e-shop).

Reaction score
0
Σήμερα δοκιμασα το Pioneer DV-696V με σύνδεση HDMI και αναλύσεις 720p και 1080i.Βασικά παιδια εγώ δεν είδα κάποια προφανή διαφορά στην ποιότητα βίντεο σε σχέση με την έξοδο progresive component 576p του δικού μου dvd.Είχε διαφορά στα αρχεία Dvix αλλα όχι στα απλα dvd και αυτή η διαφορά βασικα δεν νομίζω να δικαιολογεί την αγορά νέας συσκευής.Ίσως βεβαια μία συσκευή με upscaler στα 1080p να έχει εμφανή διαφορά αλλα που να βρεις τώρα ένα για δοκιμή.
Οπότε το συμπερασμα μου είναι οτι ο upscaler tis 40LEM86D κάνει την δου λειά του όταν τροφοδοτηθεί με progresive σήμα και τα αποτελεσματα είναι αρκετα ικανοποιητικά σε σχέση με ενα upscaler DVD των 100€ Pioneer DV-696V
Pioneer DV-696V

Reaction score
0
Απο εχθες είμαι κάτοχος και εγω αυτής της tv.Εχω επίσης ενα απλο dvd player
αγορασμένο πριν 2-3 χρόνια(συνδεεται με scart).
O μόνος τρόπος για να δοκιμάσω εαν παίζει καλλύτερα ενα dvd με upscaler είναι να το αγοράσω πρώτα.

Γι αυτό giannisgr41 εσυ η οποιος αλλος γνωρίζει η το δοκίμασε και είδε
αξιόλογη διαφορά θα σου ήμουν υπόχρεος εαν το εγραφε.

Επίσης εαν ισχύει αυτό θα ήθελα να μου προτείνεται(καθ οτι ασχετος)
τι dvd να πάρω (μοντέλο η link ελληνικο e-shop).
Σε σχέση με σύνδεση scart, οι συνδέσεις component kai HDMI είχαν σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Reaction score
84
Θα ήθελα αν ήταν δυνατόν να μας πουν όσοι φίλοι είναι κάτοχοι της συγκεκριμένης tv ή και της 46άρας τις τελικές εντυπώσεις τους μετά από και τις ανάλογες ρυθμίσεις που έχουν κάνει, τόσο σε αναλογικό σήμα όσο και σε ψηφιακό ως προς την εικόνα, τα χρώματα, το μαύρο της και τέλος την κίνηση στις γρήγορες σκηνές αν κάνει δηλαδή τεχνουργήματα και σε τι βαθμό?
Περιμένουμε σύντομα τις εντυπώσεις σας για να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι υποψήφιοι αν αξίζει τον κόπο η αγορά της.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis