Samsung Plasma PS58B850 58''. Τεστ στον ΗΧΟ. Τί λέτε;

Reaction score
3.085
Του Μ. Μπαχλιτζανάκη και μόλις το διάβασα. Πολύ καλή την βγάζει (4.3 στα 5). Τιμή γύρω στα 3 χιλιάρικα και πιο κάτω. Ο Φουρλής δεν την έχει φέρει ακόμα, αναμένεται μέσα Οκτώβρη.

Βέβαια Kuro δεν είναι, λέει.

Έχει κανείς γνώμη γι αυτήν;

(link)

Reaction score
2
Απάντηση: Samsung Plasma PS58B850 58''. Τεστ στον ΗΧΟ. Τί λέτε;

Έχω εδώ και δυο χρόνια μια 63'' της ίδιας εταιρείας και δεν έχω κάποιο ουσιαστικό παράπονο από την εικόνα της. Τα καινούργια μοντέλα υποθέτω, θα είναι ακόμη καλύτερα! Γενικώς, οι πλάσμα αποτελούν ταιριαστή επιλογή για κάποιον που έχει συνηθίσει στις crt, μιας και η εικόνα τους ομοιάζει αρκετά αυτής των τελευταίων. Μόνη ένσταση ότι σε αυτές τις ίντσες μιλάμε για σαφώς μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με οποιαδήποτε crt ή lcd τηλεόραση και αν κάποιος παρακολουθεί για πολλές ώρες, μπορεί να του κακοφανεί η αύξηση του λογαριασμού. Προσωπικά, πάντως, έστω και έτσι, δεν έχω μετανοιώσει για την αγορά της και οτιδήποτε άλλο πλέον, φαντάζει πολύ μικρό σε μέγεθος.

Reaction score
3.085
Samsung PS58B850 και κατανάλωση

Ευχαριστώ, Στέργιε για την παρέμβαση και τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το review, η Samsung στη νέα σειρά έχει μειώσει την κατανάλωση μέχρι και 42% σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές.

Χωρίς να λέω πως δεν είναι παράγων που πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψη, δεν θα πρέπει να "καίει" παραπάνω από τη υπάρχουσα 38άρα Sony CRT, που έχω αυτή τη στιγμή σε λειτουργία. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Reaction score
2
Απάντηση: Samsung Plasma PS58B850 58''. Τεστ στον ΗΧΟ. Τί λέτε;

Τα γνωρίζω αυτά περί μειωμένης κατανάλωσης των καινούργιων μοντέλων, αλλά προσωπικά δε θα έδινα απόλυτη βάση σε ότι ισχυρίζεται η κάθε εταιρεία σε επίπεδο διαφήμισης. Η απλή λογική λέει, ότι η μεγάλη οθόνη θέλει και το ανάλογο ρεύμα για να λειτουργήσει σωστά, όσες περικοπές κι αν γίνουν. Η δική μου έχει πραγματική κατανάλωση μετρημένη πολύ κοντά στην ονομαστική της των 650 Watt και αυτό μάλιστα χωρίς την εφαρμογή δυναμικών ρυθμίσεων στην εικόνα, κάτι που με ωθεί να τη δουλεύω σαφώς λιγότερες ώρες σε σχέση με την παλιά μου 32'' crt που έμενε ανοικτή όλη μέρα. Από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω ότι παρόλα τα πολλά χρήματα για την αγορά της, τον τσιμπημένο λογαριασμό ρεύματος, το μεγάλο πάχος σε σχέση με τις lcd, το υπερβολικό βάρος των 90 κιλών και το γεγονός ότι ένας τοίχος του σπιτιού μου ουσιαστικά αχρηστεύθηκε, εξακολουθώ να μην έχω μετανιώσει για την αγορά της. Τώρα, βέβαια, αν χρειαστεί κάποια στιγμή να την ξεκρεμάσω για να την πάω στο σέρβις, μπορεί να αλλάξω γνώμη (ωχ, η μέση μου!).

Reaction score
3.085
Κατανάλωση Samsung PS58B850 vs Sony CRT

Samsung:
Power Supply AC220 - 240V 50 / 60Hz
Operation power consumption 480W
Stand-by Power Consumption < 1W
Typical Power Consumption 330W
http://www.samsung.com/au/consumer/...e=plasmatv&model_cd=PS58B850Y1FXXY&fullspec=F

Sony(αν είναι αυτό το μοντέλο)

Power Consumption 265W

http://www.mindlogic.com/MSTV_SONY_kv-hs38m61_DTL.shtml
Η 38άρα Sony CRT, που έχω, γράφει 240W στο ταμπελάκι. Οπότε η Samsung είναι όντως πιο ενεργοβόρα, όχι όμως καμιά ιδιαίτερη διαφορά.

Όσο για τα κιλά, άστο καλύτερα μην το συζητάμε. Αισίως η Sony φτάνει σχεδόν τα 140 κιλά και θέλει σίγουρα δυο ΠΟΛΥ γεροδεμένους άντρες να την μετακινήσουν έστω για μερικούς πόντους. Από όγκο δε, ξέχνα το, σωστό μπαούλο.

Αλλά η εικόνα της με ενεργοποιημένο το DRC-MF στο progressive mode είναι η καλύτερη που έχω ως τώρα δει σε τηλεοπτικό πρόγραμμα SD αναλογικό. Με διαφορά καλύτερο από οποιαδήποτε Plasma, LCD, κλπ.

Reaction score
2
καποιο σχολιο για την εν λογω τηλεοραση παρακαλω??? αξιζει στα χρηματα της??? εχουμε κατι αλλο ισως καλυτερο να προτεινουμε???

επισης το expansys την εχει κοντα 500-600 ευρω φθηνοτερη απο τα ελληνικα μαγαζια, την αγοραζουμε απο εκει???

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Samsung Plasma PS58B850 58''. Τεστ στον ΗΧΟ. Τί λέτε;

καποιο σχολιο για την εν λογω τηλεοραση παρακαλω??? αξιζει στα χρηματα της??? εχουμε κατι αλλο ισως καλυτερο να προτεινουμε???

επισης το expansys την εχει κοντα 500-600 ευρω φθηνοτερη απο τα ελληνικα μαγαζια, την αγοραζουμε απο εκει???
Η τιμη της συγκεκριμενης σειρας στην Ελλαδα ειναι εξωφρενικα υψηλοτερη σε σχεση με την Ευρωπη...
Το να ρισκαρεις αγοραζοντας απο εξω , για τοσο μεγαλο σε ογκο αντικειμενο δεν θα το προτεινα , οπως και το να την πληρωσεις καραβισια εδω.
Το μονο που θα μπορουσα να προτεινω , ειναι να κανεις υπομονη κανα 2μηνο και αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα , να βαλεις στις επιλογες σου και τα νεα μοντελα που παρουσιαστηκαν .
Αν τη θες αμεσα , μονη εναλλακτικη ειναι η 60αρα της LG αλλα σιγουρα ειναι υποδεεστερη σε εικονα !
:102:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88