Samsung ue32-40b7000

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά επειδή είστε κάπως ειδικοί απ'ότι έχω παρατηρήσει, σκέφτηκα ότι το καλύτερο είναι να απευθυνθώ σ' εσάς.

Έχω μια 32' samsung ue32b7000 και έναν ενισχυτή YAMAHA rx-797.
Σκέφτηκα να συνδέσω μέσω της αναλογικής εξόδου της τηλεόρασης τον ενισχυτή (μιας και αυτός δεν έχει ψηφιακή είσοδο).
Ενώ λοιπόν στο TV mode παίζει μια χαρά και από τα ηχεία του ενισχυτή και από το ηχείο της τηλεόρασης, όταν πηγαίνω στο media player και δοκιμάζω την αναπαραγωγή οποιουδήποτε αρχείου, ήχος τίποτα!! Μου φαίνεται πολύ παράξενο και δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει.
Εφόσον το σήμα στέλνεται κανονικά όταν βλέπω τηλεόραση ποια μπορεί να είναι η διαφορά στον media player??

Έχει κανείς καμιά ιδέα γύρω από το θέμα; Μήπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aν τα αρχεία έχουν ήχο dts δεν τα ακούτε γιατί η tv δεν μπορεί να τον αποκωδικοποιήσει.
Μία λύση είναι να τον μετατρέψετε σε ac3.
Δείτε εδώ πως.

Reaction score
0
Απάντηση: Samsung ue32-40b7000

Όχι δεν παίζει ήχο ακόμα και στα αρχεία που έχει μέσα η τηλεόραση. Εννοώ δεν παίζει ήχο από τον ενισχυτή. Δηλαδή δεν πρόκειται για το γνωστό θέμα με τον dts ήχο. Ευχαριστώ πολύ πάντως, μήπως παίζει κμιά άλλη ιδέα;

Reaction score
32

φιλε μου το ιδιο προβλημα ειχα και εγω(υπαρχουν αναλογες αναφορες στην ενοτητα'τηλεορασεις με ενσωματωμενο media player').δεν εβγαλα ακρη ουτε με την samsung ουτε σε καταστηματα και τελικα εβγαλα ακρη μονος μου με δοκιμη σε καποιο καταστημα.εχω την ιδια τηλεοραση με σενα σε 40αρα. η μονη περιπτωση να δωσει ηχο η θυρα USB της tv ειναι μεσω καλωδιου οπτικης ινας σε στην εισοδο optical ενος ενισχυτη(εγω αναγκαστηκα και πηρα home cinema διοτι ο ενισχυτης μου δεν ειχε οπτικη εισοδο)

Reaction score
0

Γεια σου και χαρά σου Άρη! Όταν έβαλα το θέμα δεν είχα βρει κάτι σχετικό στο ανάλογο thread, αλλά σήμερα είδα και το post σου εκεί.
Από τότε κι εγώ το σκέφτηκα λίγο καλύτερα και πλέον νομίζω ότι μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση για το φαινόμενο.
Προφανώς για λόγους κόστους η τηλεόραση δεν έχει μετατροπέα ψηφιακού ηχητικού σήματος σε αναλογικό. Ο ενισχυτής που αναφέρω έχει αναλογική είσοδο και δεν μπορεί να δεχτεί ψηφιακό σήμα.
Συνεπώς επειδή η tv είναι ακόμα αναλογική γι'αυτό και σε αυτό το mode έχω ακόμα ήχο. Λογικά όταν μας έρθει το digea ούτε εκεί θα μου παίζει ο ενισχυτής. Ενώ από την άλλη επειδή ότι παίζουμε στην usb είναι ψηφιακό γι'αυτό και δεν μου δίνει ήχο.

Εσύ την συνέδεσες οπτικά (και ψηφιακά) στον home cinema ενισχυτή σου και παίζεις μια χαρά!

Η άλλη λύση για κάποιον πιστεύω ότι είναι να πάρει ένα μηχάνημα μετατροπής ψηφιακού σε αναλογικό. Υπάρχουν τέτοια αλλά δεν ξέρω τιμές. Επιπλέον υπάρχουν ενισχυτές που έχουν και τις δύο εισόδους.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera