Samsung UE40B7000 VS Philips 40PFL8664H

Reaction score
0
Παιδια καλησπερα. Ειμαι καινουριος στο forum και θα ηθελα τη βοηθεια σας σε ενα (διπλο) διλημμα που εχω καθοτι ολιγον ασχετος. Ειμαι αναμεσα στις δυο αυτες τηλεορασεις και θα ηθελα να με βοηθησετε να επιλεξω. Δεδομενου οτι μου αρεσει η καλη εικονα αλλα θελω μια τηλεοραση για ταινιες , dvd και το προγραμμα της τηλεορασης (ποδοσφαιρο κ.τ.λ.) και δεν θα τη χρησιμοποιω για games η με υπολογιστη, μηπως να μην παω σε LED τηλεοραση και να διαλεξω αναμεσα σε Samsung LE40B650 VS Philips 42PFL8404H ; Ευχαριστω για την φιλοξενια στο forum και οποιον απαντησει για τη βοηθεια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Καλώς ήρθατε και καλή χρονιά!

Απ την στιγμή που δεν σας ενδιαφέρουν τα games γνώμη μου είναι ότι καλλύτερα αποτελέσματα θα έχετε με μια tv plasma.Πχ κάποιο μοντέλο της πανασονικ ή της samsung.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Samsung UE40B7000 VS Philips 40PFL8664H

Καλώς ήρθατε και καλή χρονιά!

Απ την στιγμή που δεν σας ενδιαφέρουν τα games γνώμη μου είναι ότι καλλύτερα αποτελέσματα θα έχετε με μια tv plasma.Πχ κάποιο μοντέλο της πανασονικ ή της samsung.
Συμφωνω απολυτα .
Αν επιμεινεις σε LCD , εγω θα επαιρνα την Β650...
:102:

Reaction score
0
Απάντηση: Samsung UE40B7000 VS Philips 40PFL8664H

χθες πηγα σε τρια καταστηματα και ειδα της Samsung UE40B7000- Β650- Β750 και την Philips 40PFL8664H... συγνωμη κυριοι αλλα παρολο που ηθελα να αποφυγω την Philips λογο οτι εχω μια [λαμπατη] που δεν εμεινα ιδιαιτερα ευχαριστημενος απο της λειτουργιες της γιατι απο εικονα ειναι αψογη ,,,,πηγενα για Samsung ομως η Philips ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ξεχωριζε απο της υπολοιπες [επαιζαν ολες το ιδιο HD video] επαθα την πλακα μου,,,,, ηταν ολες η μια διπλα απο την αλλη και μπορουσα να της συγκρινω αμεσα,,,,, δεν ξερω για ηχο ή αλλα χαρακτιριστικα ,,,,αλλα απο εικονα ηταν σαν την μυγα μες το γαλα

Reaction score
0

χθες πηγα σε τρια καταστηματα και ειδα της Samsung UE40B7000- Β650- Β750 και την Philips 40PFL8664H... συγνωμη κυριοι αλλα παρολο που ηθελα να αποφυγω την Philips λογο οτι εχω μια [λαμπατη] που δεν εμεινα ιδιαιτερα ευχαριστημενος απο της λειτουργιες της γιατι απο εικονα ειναι αψογη ,,,,πηγενα για Samsung ομως η Philips ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ξεχωριζε απο της υπολοιπες [επαιζαν ολες το ιδιο HD video] επαθα την πλακα μου,,,,, ηταν ολες η μια διπλα απο την αλλη και μπορουσα να της συγκρινω αμεσα,,,,, δεν ξερω για ηχο ή αλλα χαρακτιριστικα ,,,,αλλα απο εικονα ηταν σαν την μυγα μες το γαλα
Εντυπωσιακη ετσι ?

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/2664-philips-40pfl8664-review.html

"Ούσα καθαρόαιμη Philips, η 40PFL8664 είναι ικανή για τα ‘μέγιστα’
αλλά και τα ‘θεμιτά’. Τα πρώτα εντυπωσιάζουν αλλά στερούνται
ισορροπίας, ενώ τα δεύτερα είναι αυτά που αναζητούμε. "

Αυτα που αναζητουμε δεν ειναι σιγουρα το ποια εχει μεγιστη φωτεινοτητα για να μας τυφλωσει σε συνθηκες καταστηματος με καποιες χιλιαδες βατς φωτισμου απο πανω μας ...Αν ηταν ετσι οι pioneer δεν θα ηταν οχι απλα οι καλυτερες τηλεορασεις μεχρι σημερα , αλλα ουτε καν αξιες αναφορας!

"Σε ότι αφορά στον scaler οι επιδόσεις είναι τυπικές, ενώ στο τμήμα απόπλεξης σε κάθε περίπτωση η απόδοση είναι φιλότιμη.

Η τηλεόραση προβαίνει σε μία αξιοπρεπή μετατροπή πεπλεγμένων σημάτων σε προοδευτικά, ενώ χάνει λίγο σε ευκρίνεια μόλις αυξηθεί η κίνηση στην εικόνα."
"Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κατέβει χαμηλά
αποδίδοντας ένα προσεγγιστικό μαύρο, που παρέχει καλή
περιγραφή στα σκοτεινά πλάνα με ικανοποιητκές διαβαθμίσεις
αλλά και αισθητές μπλε αποχρώσεις λόγω της ‘τσιμπημένης’
προς τα ψυχρά θερμοκρασίας.

Στην αντίπερα όχθη τα φωτεινά πλάνα, έχουν ‘ισχύ’, δυναμικά με άλλα λόγια και πλεονάζουσα ενέργεια η οποία σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιάζει."

Νομιζω , οτι αυτα που παραθετω δινουν απαντησεις .
Απο τη στιγμη που σου αρεσει , την παιρνεις και την απολαμβανεις.
:102:

Αν θες παντως ριξε και μια ματια στην "ταπεινη" Β650 της οποιας τα αντιστοιχα διαγραμματα θα βρεις εδω...
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/Calibration.htm

Reaction score
0

φιλε joe1 συγχωρεσέμε παρολο που διαβασα και τα δυο λινκ που μου εδωσες και σε ευχαριστω αλλα δεν εχω ιδεα απο διαγραμματα και οι λεξεις scaler-- απόπλεξης κτλ ειναι αγνωστες για μενα
επισης δεν ξερω εαν ειχαν ''πειραγμενες'' τις ρυθμησεις των tv το μονο που ξερω ειναι οτι της ειδα διπλα-διπλα και η Philips με την οποια ημουν προκατειλημενος αρνητικα δυστυχος ξεχωριζε στην εικονα ειδικα στην ευκρινεια και φωτεινοτιτα με απλη παρατηρηση ματιου
τι να πω ,,,,,, οταν πηρα την προηγουμενη tv πριν 10 χρονια ανοιξα ενα περιοδικο του ''χωρου'' πηγα στης πισω σελιδες που ειχε της βαθμολογιες απο τα τεστ απεκλεισα της τρις πρωτες στης 29 ιντσες 100hz που ξεφευγαν πολυ στην τιμη και απο την υπολοιπη 10αδα πηρα την 4 ή 5 που πλησιαζε στα λεφτα που διεθετα 350,000 χιλ δρχ τοτε,,,,, αρκετα λεφτα για πριν 10 χρονια
τωρα δεν ξερω η τεχνολογια προχωρα τοσο γρηγορα που μολις καταληξης σε καποιο προιον ερχετε το -dvd - blurey - mpg4 - subtitle - usb - internet tv - κτλ και σε μπερδευουν τεσπα σε ευχαριστω παντως για την βοηθεια

Reaction score
0
Δυστυχώς η Philips 40PFL8664H παραμορφώνει αυθαίρετα την εικόνα

Κι εγώ από την όμορφη εικόνα της επηρεάστηκα και αγόρασα την Philips 40PFL8664H. Πράγματι, στο full HD έχει εκπληκτική εικόνα, όπως φαίνεται και στο demo της.
Δυστυχώς, όμως, στις υπόλοιπες περιπτώσεις (τηλεοπτικών καναλιών, DVD και video streaming) οι ρυθμίσεις του λόγου Χ:Υ της οθόνης είναι ελλιπέστατες. Έτσι, παραμορφώνει τόσο το youTube που αναγκάστηκα να χρησιμοποιώ πάλι αποκλειστικά το laptop μου, ενώ έχει συμβεί να καταφύγω στην παλιά μου Philips των 14", για να μη βλέπω "ιπποπόταμους" να παίζουν ποδόσφαιρο ή να χορεύουν.
Ενώ πολλές παλιότερες και πάμφθηνες πλέον τηλεοράσεις 16:9 (με χαμηλότερη ανάλυση 1366x768) έχουν ένα σωρό ρυθμίσεις (4:3, 16:9, 14:9, widescreen, κτλ) που προσαρμόζουν σωστά την εικόνα, η ακριβή 40PFL8664H σπάνια δίνει τη δυνατότητα "unscaled" ενώ συχνά δίνει λίγες εναλλακτικές επιλογές, όλες ακατάλληλες που δίνουν εικόνα κομμένη ή παραμοφωμένη. Αυτό την κάνει τελείως άχρηστη για το youTube, και σχεδόν άχρηστη για αρκετές εκπομπές σε ελληνικά κανάλια, που ακόμη εκπέμπουν σε 4:3, για όποιον θέλει να βλέπει ακριβώς αυτό που εκπέμπει ο σταθμός.
Κάποιους πωλητές που ρώτησα, μου είπαν πως είναι πρόβλημα της εκπομπής και ...όχι της τηλεόρασης. Το πιστεύω ότι η εκπομπή έχει πρόβλημα, επειδή πολλές φορές η παραμόρφωση αλλάζει μόνη της κατά την εναλλαγή εκπομπών και διαφημίσεων στο ίδιο κανάλι. Ίσως λοιπόν αυτή τη τηλεόραση να δουλεύει καλύτερα σε χώρες με ιδανικούς σταθμούς αλλά για όποιον βλέπει και ελληνικά κανάλια, τζάμπα τα λεφτά.
Ως προς τα DVD παρά το "Unscaled" mode που ορισμένες φορές εμφανίζει στην επιλογή, δεν εξασφαλίζει πάντοτε είτε pixel προς pixel παρουσίαση είτε τη μεγαλύτερη δυνατή μεγέθυνση με όριο την οριζόντια ή την κατακόρυφη διάσταση, όπως γίνεται στην οθόνη του υπολογιστή.
Είναι κρίμα που η Philips δίνει τόσο κακή εντύπωση αδιαφορίας για τις αναλογίες της εικόνας, ενώ μπορούσε ευκολότατα να είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα με πιο προσεγμένο software γι' αυτή την τηλεόραση. Ακόμη έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, αφού το software ενημερώνεται δικτυακά, αλλά δεν μοιάζει να τους απασχολεί το θέμα.
Αν κάποιος σ' αυτό το forum έχει κάποια πρόταση για το πως θα μπορούσε να εξασφαλίζεται η μη παραμόρφωση της εικόνας στις διάφορες περιπτώσεις, θα του ήμουν ευγνώμων να το δημοσίευε (θα αισθανόμουν σα να μου χάριζε μια καινούργια τηλεόραση!).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.069
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494