Samsung UE43KU6000, DLNA external subtitles

Reaction score
1
Γειά σας,

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω.
Έχω στην κατοχή μου μια τηλεόραση Samsung 4K, την UE43KU6000. Μέσο HDMI είναι συνδεδεμένος ένας υπολογιστή με Windows 10.

Στον υπολογιστή τώρα υπάρχουν shared folders. Και οι 2 συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο μέσο καλωδίου ethernet.
Από την τηλεόραση τώρα, μέσο DLNA, βλέπει κανονικά τα shared folders και μπορεί να αναπαράγει μια χαρά κάθε ειδούς video ή φωτογραφίες.

Παίζοντας μια ταινία, εάν έχει ενσωματωμένους υπότιτλους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τους εμφανίζει κανονικά.

Εαν όμως οι υπότιτλοι είναι σε ξεχωριστό αρχείο (.srt), με την ίδια ονομασία που έχει το video file, δεν τους αναγνωρίζει και δεν τους εμφανίζει. Ακόμα και εαν πατήσω το κουμπί "sub" από το τηλεκοντρόλ.

Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό; Είναι κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω στην TV μου;

Ευχαριστώ πολύ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.659
Η αναπαραγωγή εξωτερικών υπότιτλων .srt μέσω dlna δικτύου δεν υποστηρίζεται. Δεν φταίει η τηλεόραση.

Η μόνη λύση, από τη στιγμή που υπάρχει σύνδεση με HDMI, είναι η απ' ευθείας αναπαραγωγή από τον player του υπολογιστή.

Reaction score
10
rose.athens..., εντελως φιλικα..., καλο θα ειναι να ειμαστε σιγουροι για αυτο που λεμε, πριν το πουμε...!

φιλε aligator21....., αν η τηλεοραση σου βλεπει απλα τους φακελους που εχεις ορισει ως "κοινοχρηστους" δεν θα παιξει ποτε εξωτερικους υποτιτλους.

πρεπει να βαλεις εναν Media server στο πισι σου, ωστε να κανει αυτος τον διαμοιρασμο...!!

εγω εχω βαλει 2 media servers. ο ενας ειναι ο PLEX, και ο αλλος ειναι ο Universal Media Server. επειδη εχω 3 τηλεορασεις, σε δικτυο, μια LG και 2 Samsung. παλιοτερα ειχα βαλει τον PLEX για την LG και το AllShare για τις Samsung, επειδη αυτα προτεινε η καθε εταιρια. ομως επειδη ειναι μαλλουρα να εχεις αλλο σερβερ για καθε τηλεοραση, βρηκα τον UMS και τον εβαλα και αυτον.
παρ' ολα αυτα, αργοτερα, προστεθηκε και το PLEX APP στo Smart της Samsung , και το εγκατεστησα στην τηλεοραση, την συνδεσα και παιζει ο,τιδηποτε εχω στον υπολογιστη... ΚΑΙ με εξωτερικους υποτιτλους (srt).

αν δεν ξερεις πως γινεται η διαδικασια, στο PC Plex κανεις λογαριασμο, και οριζεις μεσα στο PLΕΧ, ποιους φακελους θα εχεις "κοινοχρηστους". εκει μεσα βαζεις ταινιες - σειρες - μουσικη- φωτο, και οτι αλλο θες.. ωστε να τα βλεπει η τηλεοραση.
επειτα αφου εχεις εγκαταστησει το Plex TV, απλα βαζεις τον ιδιο λογαριασμο που εχεις κανει στο PC. και ετοιμος...!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.556
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint