Samsung UE46C7000 and Sony Playstation 3 question

Reaction score
0
Χρόνια Πολλά σε όλους.

Είμαι νέο μέλος στο forum και για πρώτη φορά κάνω submit κάποια ερώτηση. Η ερώτησή μου είναι συγκεκριμένη: πήρα μια TV Samsung UE46C7000 και διάλεξα σαν blue-ray και 3D player ένα Sony Playstation 3 μιας και μπορούσα να το χρησιμοποιήσω και για παιχνίδια. Πήρα κάποιες blue-ray ταινίες από το video club και κάθε φορά που τις βάζω στο playstation για να παίξουν, βλέπω πάνω αριστερά στην τηλεόραση ένα μήνυμα ότι είναι 1920x1080 @60Hz (είναι της τηλεόρασης).

Η ερώτησή μου είναι γιατί οι τιανίες παίζουν στα 60Hz ενώ η TV υποστηρίζει 200 Hz? Πρέπει να αλλάξω κάτι στο setup της TV ή του playstation ή δεν μπορώ να κάνω κάτι? μήπως πρέπει να αλλάξω player?

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι Χρόνια Πολλά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.414
Απάντηση: Samsung UE46C7000 and Sony Playstation 3 question

Καλώς ήρθες στο AVSite!

Είναι άλλο πράγμα η εγγενής σάρωση που υπάρχει στα δισκάκια,η οποία είναι βασισμένη στην ταχύτητα που γυρίζονται οι ταινίες(24fps) ή τηλεοπτικές εκπομπές και στην συχνότητα εκπομπής των τηλεοπτικών εκπομπών(PAL για την Ευρώπη,NTSC για την Αμερική) και άλλο πράγμα οι αλγόρθμοι ανανέωσης των καρέ που έχουν οι τηλεοράσεις.
Όχι κανένα player δεν πρόκειτε να συγχρονίσει πέραν των 60Hz.Απο εκεί και πέρα αναλαμβάνει η τηλεόραση για τον ρυθμό άυξησης των Hz.

Reaction score
0

Καλώς σας βρήκα λοιπόν,

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Επειδή όμως όπως θα έχεις καταλάβει δεν κατέχω το θέμα, έχω κάποιες απορίες σχετικά με αυτά που μου έγραψες:

Δηλ. να καταλάβω από την απάντησή σου ότι όλες οι ταινίες που μπορώ να βρώ είναι μέχρι 60 Hz γυρισμένες? τι εννοείς με το "μετά αναλαμβάνει η τηλεόραση"? ανεβάζει την συχνότητα? αν ναι, στα πόσα στην περίπτωσή μου? Επίσης την ανεβάζει σε όλα τα frames ή σε αυτά τα frames έχουν μεταβολή από το προηγούμενο frame μεγαλύτερη από ένα ποσοστό π.χ. 35%? Δηλ. βλέπω με κάποια σταθερή συχνότητα σάρωσης στην TV ή μεταβάλεται ανάλογα την κίνηση της εικόνας?

Από την άλλη αν μια τηλεόραση είναι 50 Hz τι συμβαίνει? την μειώνει?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.414

Οι ταινίες είναι γυρισμένες στα 24fps.Είναι το μίνιμουμ των καρέ(frames) ανα δευτερόλεπτο(per second) που χρειάζεται για να αντιληφθεί ο εγκέφαλός το εφέ της κινούμενης εικόνας.
Απο εκεί πέρα αυτά να 24fps καλούνται να αναπαραχθούν σε συσκευές απεικόνησης που τρέχουν σε 24,50 και 60Hz(για να φτιάχνεται ένα πανελ για όλες τις αγορές του κόσμου).Το player αναγνωρίζει αυτόματα τον μέγιστο ρυθμό που μπορεί να πάει το πανελ(συνήθως 60Hz) και κλειδώνει εκεί θεωρώντας πως είναι και το καλύτερο.Για να γίνουν όμως τα 24 καρέ συμβατά με τα 60 ή τα 50Hz εφαρμόζονται ορισμένες τεχνικές όπως η 3:2 pulldown.
Οι τεχνικές που εφαρμόζει απο εκεί και πέρα η τηλεόραση για να αυξήσει τα Hz και να κάνει την κίνηση θεωρητικά πιό ομαλή είανι με κάποια συστήματα που ενεργοποιούνται μέσω του μενού της τηλεόρασης.Η Samsung το σύστημα αυτό το ονομάζει Clear Motion Rate.Λογικά το ενεργοποιείς όποτε θές μέσω του μενού της.
Επίσης αν θυμάμαι καλά η τηλεόραση σου έχει πάνελ που μπορεί να τρέξει στα 200Hz αυτούσιο αλλά δεν υπάρχει player(και υλικό φυσικά) που να τρέχει εγγενώς σε αυτό τον ρυθμό.
Η αύξηση γίνεται καθόλη την διάρκεια του υλικού που βλέπεις.

Αν μια τηλεόραση τρέχει στα 50Hz δεν μειώνει κανένα ρυθμό γιατί οι ταινίες και το τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι γραμένα είτε σε 24 είτε σε 50Ηz.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απάντησή σου. Είναι πολύ κατανοητή.

Η ερώτηση που γεννάται είναι σε ποιά συχνότητα τελικά βλέπουμε την ταινία. Οκ, κατάλαβα ότι ο player κλειδώνει στα 60 Hz και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η TV με κάποια δικά της συστήματα να βελτιστοποιήσει το refresh rate. Καταφέρνει τελικά να την απεικονίσει στα 200 Hz ή ποτέ δεν φτάνει τόσο ψηλά? Με λίγα λόγια αξιοποιείται αυτό το feature της TV και αν ναι πότε. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω σε ποιά συχνότητα τελικά παίζει η τηλεόρασή μου ανά πάσα στιγμή?

Τέλος τι συμβαίνει με τα HD satellite channels (e.g. NOVA ή το πιλοτικό ΕΤ HD). Σε τι συχνότητα φτάνει το σήμα στον δέκτη και τι κάνει από εκεί και πέρα η τηλεόραση? Για παράδειγμα όταν βλέπουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που έχει μεγάλη μεταβολή κίνησης από frame σε frame τελικά χρησιμοποιούνται τα 200 Hz για να κάνουν την εικόνα πιο ομαλή ή τελικά είναι κάτι θεωρητικό όπως γράφεις παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.414

Με λίγα λόγια αξιοποιείται αυτό το feature της TV και αν ναι πότε.
Πάντα εφόσον το έχεις ενεργοποιημένο.
Το μάτι απο τα 24Hz και επάνω βλέπει κίνηση συνεχόμενη.Το στα ποσα Hz βλέπεις την ταινία εξαρτάται απο τον αν έχεις ενεργοποιήσει κάποιο βελτιωτικό στην κίνηση(100,200Hz κοκ).Η πρακτική πλευρά του είναι να κάνει πιο ομαλή την κίνηση,κάτι που όμως δεν είναι πάντα πετυχημένο.Αν σου αρέσει το αποτέλεσμα το αφήνεις.Αν όχι το απενεργοποιείς.
Απλοϊκά μιλώντας είναι σαν το γκάζι στο αυτοκίνητο.Όσο το πατάς τόσο ανεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα.

Τέλος τι συμβαίνει με τα HD satellite channels (e.g. NOVA ή το πιλοτικό ΕΤ HD). Σε τι συχνότητα φτάνει το σήμα στον δέκτη και τι κάνει από εκεί και πέρα η τηλεόραση?
Είναι στα 50Hz.Κάνει ότι και στις ταινίες.Απλά εδώ η βελτιστοποίηση είναι ακριβές πολλαπλάσιο και θεωρητικά πιο εύκολη.

Για παράδειγμα όταν βλέπουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που έχει μεγάλη μεταβολή κίνησης από frame σε frame τελικά χρησιμοποιούνται τα 200 Hz για να κάνουν την εικόνα πιο ομαλή
Αν το ΄χεις ενεργοποιημένο τότε ναι.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Με βοήθησες να καταλάβω ή τουλάχιστον να αρχίζω να καταλαβαίνω κάποια πράγματα που δεν ήταν ξεκάθαρα σε μένα. Θα ψάξω στο menu της τηλεόρασής μου το Clear Motion Rate ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει σχέση με το refresh rate για να πειραματιστώ. Μπορεί να σε ενοχλήσω ξανά.

Και πάλι ευχαριστώ!!!

Reaction score
0
καλημερα να κανω και εγω μια ασχετη ερωτηση?
επειδη σκεφτομαι να την αγορασω την συγκεκριμμενη
μπορεις να πεις εντυπωσεις?
πιστευεις οτι αξιζε η αγορα της?

και τελος αν επιτρεπεται ποσο την βρηκες?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Samsung UE46C7000 and Sony Playstation 3 question

Καλησπέρα,

σχετικά με τις εντυπώσεις για την τηλεόραση θα σου πώ την προσωπική μου άποψη: η τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή μιας και έχει απίστευτη ευκρίνεια, φοβερό sharpness, πάρα πολύ καλή απεικόνιση του μαύρου και πολύ έντονα και ζωντανά χρώματα. Ίσως κάποιο χρώμα (το κόκκινο) να είναι αρκετά έντονο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά με μερικές ρυθμίσεις (τις οποίες μπορείς να βρείς σε διάφορα sites) γίνεται ... τέλεια (ξαναλέω ότι είναι η προσωπική μου άποψη).

Επίσης είναι ιδιαίτερα καλή σε πολύ γρήγορα κινούμενες εικόνες και πρέπει να έχει πολλούς αλγόριθμους που βελτιώνουν την εικόνα μιας και αν δείς κάποιο digea κανάλι η απεικόνιση είναι ιδιαίτερα καλή.

Επίσης την έχω δοκιμάσει αρκετά τόσο σε Blu-Ray ταινίες όσο και σε blu-ray 3D ταινίες. Τις blu-ray τις παίζω είτε από το Playstation είτε συνδέω τον σκληρό δίσκο απευθείας στην TV και τις παίζει μέσο του player της. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος τόσο από την ποιότητα της απεικόνισης όσο και από τον δικό της player.

Τέλος έβαλα USB stick στην τηλεόραση για την απεικόνιση φωτογραφιών και ήταν πάρα πολύ καλή μιας και δεν είχε τρεμοπαίγματα είτε προβλήματα στις γωνίες.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά όπως σου ξαναλέω όλα αυτά είναι προσωπική άποψη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις όσο περισσότερο μπορείς διάφορες πρίν αγοράσεις.

Τέλος σχετικά με την τιμή ... ψάξε αρκετά μιας και με τον ανταγωνισμό των καταστημάτων μπορεί να την βρείς χαμηλότερα από ότι την πήρα εγώ (τον Μάρτιο).

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.577
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm