Sansui p-900 πικαπ

Reaction score
6
Καλησπερα, σαν νεο μελος στο φορουμ εχω και εγω μερικες αποριες για το πικαπ μου. Το πικαπ αυτο ειναι lightweigh μοντελο απο τα μεσα των 80's. Οπως καταλαβαινεται εχει συναισθηματικη αξια και ετσι δεν θα με ενδιεφερε η αγορα ενος καινουριου. Να σημειωσω οτι το μονο σοβαρο προβλημα στο πικαπ ειναι ο ιμαντας του ο οποιος εχει χαλαρωσει υπερβολικα με αποτελεσμα να χανει στροφες. Η αντικατασταση του πιστευω δεν θα με δισκολεψει καθως εχει ενσωματωμενο στροβοσκοπιο και η ρυθμιση των στροφων εκτος απο τη ροδελα γινεται με βιδες αναλογα τον τυπο του δισκου. Κεφαλη φοραει την stanton L720 και την αντιστοιχη βελονα d71ee οι οποιες ομως ειναι τουλαχιστον 10χρονια πανω,χρειαζεται να τις αντικαταστησω αν ναι τι προτεινεται?. Αλλο θεμα τωρα ειναι η ολικη απουσια ρυθμισεων για το πικαπ αυτο(?) δεν εχει το κλασικο αντιβαρο ουτε την κλασικη ροδελα antiskating, παρα μονο κατι βιδουλες χωρις ενδειξεις. Αν και αποτι ειδα ο τυπος της κεφαλης ειναι t4p ο οποιος αποτι λενε δεν χρειαζεται ρυθμισεις.Παρολα αυτα ειναι δυνατον να μην εχει ουτε για το tracking force? Τελος ενα αλλο προβλημα που ειπαρχει ειναι οτι οταν το βαζω στην πριζα αρχιζει και γυρναει το πλατο χωρις να πατισω καποιο κουμπι, αυτο εμφανιστηκε απο τη μια μερα στην αλλη χωρις καποιο λογο, εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει?

Ευχαριστω και σορρυ για το μακροσκελες τοπικ :)

Reaction score
6
Απάντηση: Sansui p-900 πικαπ

Καλησπερα. Το προβλημα που ειχα με το μονιμως ανοιχτο πικαπ μολις λυθηκε. Αποφασισα να το ανοιξω και ειδα οτι ειχε φυγει το διακοπτακι του On/off απο τη θεση του (να ναι καλα οι πλαστικες βιδες που το συγκρατουσαν) με συνεπεια το πικαπ να ειναι παντα σε λειτουργια. Μηδαμινο το κοστος καθως βρηκα 2 βιδες κ τις αντικατεστησα. Η ερωτηση μου για βελονα-κεφαλη παραμενει καθως θα ηθελα το πικαπ να δινει τα τοπ του απο ηχο χωρις βεβαια να ξεφυγω πολυ στο οικονομικο. Επισης δεν μπορω να βρω ιμαντα... Εχω γυρισει πολλα μαγαζια στο κεντρο αλλα δυστιχως κανενας δεν μ εκανε.

Reaction score
2.248

http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=756

Η βελόνα μόνη της έχει κοντά στα 25ευρό.
ΙΜΗΟ αν η κεφαλή είναι ΟΚ άλλαξε μόνο βελόνα. Δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω

Για ιμάντα στείλε ένα μήνυμα στο μέλος vintage_service. Κάποιο μαγαζί θα έχει υπ'όψη του

Καλή τύχη

Reaction score
6

Βρηκα ιμαντα τελικα αλλα ηταν λιγο πιο μικρος απο αυτον που ειχε. Δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα με το μοτερ καθως δεν ειναι και τοσο σφιχτος. Το μονο που εμεινε τωρα ειναι η βελονα η οποια θα αγοραστει οταν επισκευαστει το ενα καμενο ηχειο (midbass).

Ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδες!

Reaction score
6

Καλησπερα. Ξαναφερνω το θεμα παλι στο προσκηνιο μιας και μαλλον δημιουργηθηκε και αλλο προβλημα... Σημερα πηγα και πηρα βελονα (ortofon omp 10). Μιας και την πηρα ειπα να ακουσω λιγο δυνατα μουσικη βρε αδερφε, εκει που εβαλα τον ενισχυτη στο phono και δυναμωσα (πριν αρχισει να παιζει ο δισκος) διαπιστωσα οτι ακουγεται ενα σφυριγμα. Να αναφερω οτι ειχα αλλαξει τα καλωδια rca του πικαπ και τις κολησεις τις εκανα μονος μου. Υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο? Δεν μπορω να θυμηθω αν το εκανε και πριν και τωρα το παρατηρησα... Επισης η γειωση πιστευω οτι ειναι οκ καθως οταν την βγαζω ακουγεται ενα χαρακτηριστικο "τζζζ".

Reaction score
29.527

Σφύριγμα η φύσημα?
Αν είναι φύσημα σαν αχνό απο fm δεν είναι τίποτα είναι ο θόρυβος του phono. Είσαι οκ.

Reaction score
6

Δεν ειναι σφυριγμα. Ενα φφφφ ακουγεται, σαν τα fm οπως λες. Οποτε μαλλον δεν θα εχει προβλημα

Ευχαριστω

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss