Sanyo PLV-Z2000: LCD Killer?

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Διάφορα

Ο Ζ2000 είναι φτιαγμένος για High Definition, και μάλιστα progressive. Τον δοκιμάσαμε και στα 720, καθώς και σε interlaced σήμα. Εκεί που απέδιδε τα μάλα ήταν στα 1080p. Κλείδωσε πανεύκολα στα 24/50/60 Ηz. Με άλλα λόγια, ο επεξεργαστής video που φοράει δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι το ξεχωριστό.

Ο φακός του μου φάνηκε ακριβής. Παρότι έπαιζε σε ρύθμιση σχεδόν tele. Σε αυτήν τη θέση, δεν παρατήρησα ιδιαίτερη ανομοιομορφία φωτεινότητας ή παραμόρφωση στα άκρα. Προστατεύεται από συρταράκι αυτόματης λειτουργίας.

H Sanyo αναφέρει πως τα διχρωικά της φίλτρα είναι από ανόργανο υλικό, γεγονός (σύμφωνα με αυτήν) που τους παρέχουν μακροβιότητα και μεγαλύτερη αντίσταση στις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Ο προβολέας έχει οπές καθαρισμού από τις οποίες, αν παρουσιαστεί πρόβλημα σκόνης, μπορεί κανείς να κάνει χρήση του ειδικού για το σκοπό αυτό φυσερού. Τα φίλτρα στις γρίλιες εξαερισμού είναι καθαριζόμενα, υπάρχει και ένδειξη στην οθόνη πληροφοριών με τις ώρες που απομένουν μέχρι το επόμενο καθάρισμα. Τις ώρες τις ρυθμίζει ο χρήστης. Η λάμπα, επίσης, μπορεί να αλλαχτεί από τον ίδιο.

Το SDE θα το χαρακτήριζα απροβλημάτιστο. Χρειάστηκε να πλησιάσω στο 1 μέτρο για να δω τα pixels. Δεν διαπίστωσα vertical banding.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, έχει διάφορα κολπάκια. Για παράδειγμα, το "Color Management List", παγώνει την εικόνα και απεικονίζει έναν κέρσορα σε σχήμα στόχου. Σας επιτρέπει να επιλέξετε χρώματα από την εικόνα και να τα μεταβάλετε κατά το δοκούν. Με μια έννοια, αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση των secondaries, αν υποθέσουμε ότι προβάλλαμε το κατάλληλο pattern και κατόπιν ρυθμίζαμε. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις αφορούν στο level, phase και gamma! Μπορείτε να ρυθμίσετε μέχρι και 8 χρώματα με αυτόν τον τρόπο.

Σας επιτρέπει να φτιάξετε το δικό σας εναρκτήριο λογότυπο, κάνοντας capture οποιαδήποτε ενεργή εικόνα. Μπορείτε, ακόμη, να μετονομάσετε τις εισόδους του, σε περίπτωση που έχετε πολλές συνδέσεις ενεργές.


Γενική Εντύπωση - Συμπέρασμα

Για να είμαι ειλικρινής, έχω ανάμικτα συναισθήματα. Με χάλασε η απόκλιση και η χρωματική ανομοιομορφία. Τον Γιώργο δεν τον χάλασαν καθόλου. Απεναντίας, τα βρήκε πολύ καλύτερα από όσο περίμενε. Φαίνεται, καλόμαθα από τους μονότσιπους και περίμενα κάτι παρόμοιο.

Επί της ουσίας, όμως, το μηχάνημα εντυπωσιάζει. Πως να το πως λαϊκιστί, dlp-ίζει. Αίφνης, ο κάτοχος αυτού του μηχανήματος δεν θα είναι υποχρεωμένος να επικαλείται "κινηματογραφικές εικόνες". Θα είναι σε θέση να μιλά ευθαρσώς για "τηλεορασάτες". Η εικόνα του είναι τρισδιάστατη, με ικανό βάθος πεδίου.

Το punch του συνοδεύεται από πλούσια χρώματα, που με επαγγελματική ρύθμιση (χρειάζεται απαραιτήτως), δίνουν έμφαση και ζωντάνια. Δεν θα τα χαρακτήριζα "φυσικά", αλλά ούτως ή άλλως φυσικά χρώματα σε προβολέα έχω να δω από την εποχή του Ruby.

Το μαύρο του δεν διεκδικεί δάφνες. Τυπικό, ούτε με χάλασε αλλά ούτε και με εξέπληξε. Άλλωστε, το ταβάνι μου λαμπίριζε, και γενικά ο χώρος απέχει από το να χαρακτηριστεί ιδανικός γι αυτούς που αναζητούν το μαύρο.

Σίγουρα, μου αρέσει καλύτερα από τον Panasonic AE2000. Αν και δεν τους είδα μαζί, θυμάμαι ότι ο Panny πέρασε σχεδόν απαρατήρητος. Κάτι που δε συνέβη με τον Sanyo. Επίσης, τη μέρα που πήγα να τον παραλάβω, τον είδα κλεφτά απέναντι από τον νέο Epson. Η διαφορά στην ευκρίνεια και το contrast (υπέρ του Sanyo) ήταν εμφανής.

Συμπερασματικά, ο Sanyo PLV-Z2000 είναι ότι πλησιέστερο (αυτήν τη στιγμή) στην εικόνα ενός μονότσιπου αλλά χωρίς τα μειονεκτήματα του Rainbow και της τοποθέτησης, ή την υψηλή τιμή του Sony VW60. Συνεπώς, αν συνυπολογίσουμε και την εξαιρετικά φιλική τιμή αγοράς του, συστήνεται ανεπιφύλακτα.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Επί της ουσίας, όμως, το μηχάνημα εντυπωσιάζει. Πως να το πως λαϊκιστί, dlp-ίζει. .
Γκουχ,γκουχ...
Εχε χαρη που εγραψες αριστουργημα αλλιως θα σου ελεγα δυο λογακια.
Τα σεβη μου, εισαι πολυ μεγαλος!:rei:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Μπραβο παιδια! Αφηνετε τον ελευθερο χρονο σας χριστουγεννιατικα και κανετε τεστ!
Και όχι μόνο, μιας και αυτές τις μέρες ο zoglair κάνει και σε άλλους τομείς τα μαγικά του αλλά... το καθένα στην ώρα του. ;-)

Λοιπόν ομολογώ ότι μου τρέχουν τα σάλια μόνο από τις περιγραφές σας. Ένα μεγάλο μπράβο στον Νίκο για το πληρέστατο review! :bravo:

...
 


Μηνύματα
1.541
Reaction score
5
Αντε να ερθει και ο Sony VW40 και ο Benq 5000 να τα κανουμε δυο τεστ...

πρωτο: panasonic vs epson vs sanyo για να βγαλουμε τον νικητη,
και μετα, δευτερο: winner vs sony vs benq θα ηταν τρομερο τεστ... 3 τεχνολογιες με περιπου ιδια χρηματα... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
O zoglair σας εγραψε κεφαλαιο με τιτλο "out of the box"
Out of the box λοιπον τοποθετησα τον 2000αρο της Sanyo διπλα στον αντιστοιχο της Epson, ο οποιος ειχε υποστει τις μερικες ρυθμισεις του Κωστα Κεφαλα και επαιζε σαφως καλυτερα απο την εικονα που ειχα σχηματισει για αυτον στην εκθεση.
Ομως ο Sanyo,out of the box μην το ξεχνατε, υπερειχε σε ολα του αντιπαλου του.
Νομιζες οτι διπλα στον Epson εβλεπες...DLP
Ναι, ναι ο Sanyo διαθετει ansi contrast τοσο οσο να σε ξεγελαει.
Επανερχεσαι στην πραγματικοτητα οταν ερθει αντιμετωπος με...πραγματικο DLP και μονο.
Με αυτη την πρωτη εντυπωση που σχηματισα ηξερα ηδη πως ο προβολεας ειναι πολυ καλος.
Και απο ευκρινεια...ξυραφι!(παντα για τα επιπεδα των τριτσιπων)

"Ναι αλλα εμενα μου αρεσει η κινηματογραφικη εικονα" θα πεταχτει και θα πει καποιος απο τους τυχερους αναγνωστες αυτου του κειμενου.
Καποτε πρεπει να τελειωνουμε με αυτο το παραμυθι.
Στην εποχη της υψηλης ευκρινειας αυτο μεταφραζεται ως "ο προβολεας μου δεν εχει ευκρινεια και αντι να το παραδεχτω καθομαι και δικαιολογουμαι πως ειμαι λατρης της κινηματογραφικης εικονας"
Και τι ειναι επιτελους η κινηματογραφικη εικονα?
Η θολη εικονα μηπως?
Εαν ειναι ετσι εμενα προσωπικα να μου λειπει.
Εγω θελω...χειρουργεια.

Και ο Sanyo ειναι χειρουργειο.
Δυστυχως δεν θα μπορεσω να σας πω περισσοτερα, τουλαχιστον αυτη την στιγμη, καθως δεν ημουν παρων στις επιμερους εκτιμησεις του Νικου και του Γιωργου.
Αυτο που μπορω να σας πω ειναι πως μου αρεσε πολυ, σαφως περισσοτερο απο τον Epson και ισως μια σταλια παρα πανω απο τον Panasonic.
Και στην τιμη που ειναι δεν θελει και πολλα ερωτηματα.

Θα τον αγοραζα?
Σας φαινομαι να ειμαι σε ενδιαφερουσα?:cool_11:
Μια χαρα νορμαλ ανθρωπος ειμαι,πονοκεφαλους δεν εχω, ο χωρος θεασης στην οικια μου δεν εχει ιδιαιτεροτητες, οποτε το ριζικο μου το ξερω ...:cool_4:
 

NIX

Μηνύματα
1.390
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Sanyo PLV-Z2000: LCD Killer?

Θα τον αγοραζα?
Σας φαινομαι να ειμαι σε ενδιαφερουσα?:cool_11:
Μια χαρα νορμαλ ανθρωπος ειμαι,πονοκεφαλους δεν εχω, ο χωρος θεασης στην οικια μου δεν εχει ιδιαιτεροτητες, οποτε το ριζικο μου το ξερω ..:cool_4:
Μ`αρεσει πολυ πως.....ξερεις παντα να "κλεινεις" τα post σου! :respect:

Περα απο την πλακα,η sanyo απο τον Z2 και μετα ξερει να φτιαχνει αριστα μηχανακια (κι`ας μην το παραδεχονται καποιοι κολλημενοι).
Κριμα που μεσα σε ολες τις ηλεκτρονικες software "μπουρδιτσες" και ευκολιες δεν προσθεσαν και συστημα ηλεκτρονικης βελτιωσης της συγλισης.

.
 




Μηνύματα
2.611
Reaction score
13
Λοιπόν...
Μετά από δύο ημέρες με τον sanyo έχω να παρατηρήσω κάποια πράγματα.
Το μηχάνημα γενικά είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει κάποιος από την τεχνολογία lcd σε τέτοια τιμή..( και όχι μόνο..):bravo:

Αλλά θέλει επαγγελματική ρύθμιση για να δώσει το 100%..Δυστυχώς (?) είναι τόσο ευκρινής και ζωντανός χρωματικά που αποκαλύπτει όλα τα προβλήματα του υλικού..
Ακόμη και σε δίσκους αναφοράς..

Για συμπιεσμένα δεν το συζητάω.. θα πρέπει να γίνει πολύ καλύ ρύθμιση ώστε και να έχει και το punch και την γυαλάδα και το contrast η εικόνα χωρίς να φαίνονται τεχνουργήματα ή color banding.
Αυτό το τελευταίο με απογοήτευσε από την πρώτη στιγμή..

Επιλέγοντας την πρώτη μνήμη και πειράζοντας την λίγο ( ανάλογα με την ρύθμιση του zoglair ) έχουμε μια απίστευτη εικόνα σχεδόν σε όλους τους τύπους υλικού και σε παιχνίδια.

Αλλά είπαμε , για κάποιον που θα θελήσει το 110% πρέπει να κάνει ρύθμιση με μηχανήματα και όχι με το μάτι.
Ο Sanyo πρέπει να έχει μια από τις κορυφαίες επιδόσεις σε ευκρίνεια γενικά , ανεξαρτήτως τεχνολογίας.
Δεν έχει vertical banding και πρακτικά δεν υπάρχουν και pixels μετά από τους 50 πόντους..

Το δοκίμασα με ps3 1080p/24 , με το toshiba hd-dvd στα 1080i και το tvix πάλι στα 1080p/24.
Με το ps3 πέρα από την εκπληκτική ευκρίνεια o συνδυασμός κίνησης στα 24 με προβλημάτισε και δεν μου αρέσει καθόλου..

Το 3:2 pulldown αντίθετα σκοτώνει..είναι πολύ καλύτερη επιλογή κυρίως με το toshiba..Εξαιρετική κίνηση από δίσκους στα 24 που το μηχάνημα τα μετατρέπει.

Με το tvix τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη στα 24hz..πολύ καλύτερη από το ps3..
Δεν ξέρω λοιπόν εάν φταίει το ps3 ή ο συνδυασμός του με τον sanyo.

Σε επίπεδο dvd ή hd στα pal 25 ή ntsc 29.97 πετάει..Κορυφαία επίδοση και εκεί..

Επιστρέφω στο πρόβλημα που με ταλαιπώρησε από την πρώτη στιγμή..το color banding..
Το ότι σε μια ταινία με άπειρες διαβαθμίσεις χρωματικές σε ένα ή δύο σημεία το παρατηρούσα, λογικά είχε να κάνει με το υλικό.
Αλλά έπρεπε να σιγουρευτώ.. μέχρι να γίνει αυτό είχα απογοητευτεί πλήρως.

Απλά έμαθα πως όσο καλύτερο είναι ένα μηχάνημα τόσο σου δείχνει τα πράγματα όπως είναι..
...είναι το ζητούμενο μεν αλλά και την ατέλεια δεν την δέχεσαι εύκολα...
Γι'αυτό λοιπόν και θέλει επαγγελματική ρύθμιση..
Έχει τόσες παραμέτρους ( που κάνουν πραγματικά κάτι και δεν είναι για εφέ ) , που χάνεσαι..
Όπως επίσης ένας ψαγμένος χρήστης θα κάνει διαφορετικά presets για κάθε πήγή...επιβάλεται εάν θέλεις to max από το μηχάνημα.

Συνολικά για 106" προβολή η φωτεινότητά του εάν δεν πέσει δραματικά με τον χρόνο είναι πάρα πολύ καλή , έχει τρελά τρισδιάστατη αίσθηση και θα έλεγα πως είναι σίγουρα μέσα στις καλύτερες εικόνες που έχω δει ποτέ μου..Και η επόμενη λίγο καλύτερη εικόνα έχει τα διπλάσια χρήματα..

Είδα πλάι -πλαι και τον epson( ρυθμισμένο μηχάνημα )..Μου άρεσε πολύ αν και χάνει σημαντικά σε ευκρίνεια...Δεν είναι θολός !!!! Το αντίθετο... απλά ο sanyo dlp-ίζει...
Για κάποιον που βλέπει μόνο ταινίες αυτό δεν θα τον ενοχλήσει...εάν παίζει και παιχνίδια νομίζω ότι ο sanyo είναι μόνος του στην κορυφή..( άν δείτε το gt prologue στον Z2000 θα καταλάβετε τι λέω..)
Αλλά το ξανατονίζω πως και ο epson είναι πολύ καλός!!

O Sanyo είναι πραγματικά αθόρυβος αλλά παράγει πολλή ζέστη..
Είναι ιδανικός για τοποθέτηση σε οροφή με το λευκό του χρώμα αλλά μπορεί να προβληματίσει πάνω σε τραπεζάκι..

Κλείνω λέγοντας πως πρέπει να δείτε την εικόνα του για να το πιστέψετε..

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον zoglair για την φιλοξενία του , τις γνώσεις του και την πολύτιμη βοήθειά του.. ( χρωστάω ακόμη κάνα κιλό κουραμπιέδες...)

Πρέπει να πάτε να δείτε τον χώρο που έφτιαξαν τα παιδιά...(παιδί η μουστόγρια ο Ανδρέας...τέλος πάντων..:cool_11: )
Καταπληκτικός....
 

Μηνύματα
186
Reaction score
0
Απάντηση: Sanyo PLV-Z2000: LCD Killer?

[COLOR=#]Νίκο, άριστη παρουσίαση, συγχαρητήρια για άλλη μια φορά από εμένα! :cool_4:
Γιώργο καλορίζικος και καλοθέατος και μπράβο για την επιλογή σου! Ελπίζω να τον απολαύσω και εγώ στο πρώτο συγκριτικό στον νέο χώρο των παιδιών, αν και λόγω απόλυτης αναισθησίας στο RBE, ...DLP-ίζω αθεράπευτα :crazy_3:
Ά! και πού είσαι, μή μου κατηγορείς τον Ανδρέα (...(παιδί η μουστόγρια ο Ανδρέας...τέλος πάντων.. )) είμαι και μεγαλύτερός του ρε γμτ μου....

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

[/COLOR]
<!-- / message --> <!-- sig -->
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Ο Sanyo βρίσκεται πλέον στο σαλόνι μου.
Η πρώτη επαφή μαζί του ήταν απογοητευτική: Δεν είχε χερούλια στο κουτί του και δεν πιανόταν εύκολα. :142:
Δυστυχώς, παρέμεινε μέσα σε αυτό. Ούτε καν τον έχω ανοίξει... :108:
Περιμένω να βρω χρόνο να ασχοληθώ με τον χώρο που θα τοποθετηθεί. Είναι δηλαδή καθαρά θέμα χωροχρόνου. :142:
 

Μηνύματα
2.220
Reaction score
1
Ο Sanyo βρίσκεται πλέον στο σαλόνι μου.
Η πρώτη επαφή μαζί του ήταν απογοητευτική: Δεν είχε χερούλια στο κουτί του και δεν πιανόταν εύκολα. :142:
Δυστυχώς, παρέμεινε μέσα σε αυτό. Ούτε καν τον έχω ανοίξει... :108:
Περιμένω να βρω χρόνο να ασχοληθώ με τον χώρο που θα τοποθετηθεί. Είναι δηλαδή καθαρά θέμα χωροχρόνου. :142:
Καλορίζικος Unfo... περιμένουμε εντυπώσεις!
 




Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Σας ευχαριστώ παιδιά... 'Άντε να δούμε πότε θα τον ξεπακετάρω... :110:
Αντε ξεπακεταρε και πες μας εντυπωσεις.
Τον καλυτερο LCD στην αγορα πηρες !!!!
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.644
Reaction score
9.216
Απάντηση: Sanyo PLV-Z2000: LCD Killer?

Με γεια Βασίλη! Περιμένουμε εντυπώσεις επιπέδου... Συντονιστή! :123:
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.668
Μηνύματα
2.869.571
Members
37.944
Νεότερο μέλος
argyrisM
Top