Sanyo PLV-Z5

Reaction score
2
Γεια χαρά σε όλους σας. Είμαι νέο μέλος του forum και αποφάσισα να γράψω για να ζητήσω την γνώμη σας για τον Sanyo PLV-Z5. Νομίζω ότι έχω καταλήξει σε αυτόν στα 1000€ που θέλω να διαθέσω. Τι γνώμη έχετε;

Η ιδιομορφία του σαλονιού μου με περιορίζει στα εξής:

Απόσταση από την οθόνη max 3,5m
Οθόνη περίπου 110"
Lens shift horizontal 25%
Lens shift vertical 50%
Δωμάτιο όχι πολύ φωτεινό...

Ο Sanyo σαν προδιαγραφές με καλύπτει. Έχω καλύτερη επιλογή;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.161
Απάντηση: Sanyo PLV-Z5

Μόνο τον Sanyo έχεις δει;
Ψάξε λίγο ακόμη. Έχει κι άλλα μοντέλα.
Δες την βάση δεδομένων του φόρουμ.

Reaction score
2
Σ' ευχαριστώ Μιχάλη,
Το έχω ψάξει λίγο το θέμα αλλά δεν έχω καταλήξει. Στην αρχή έλεγα για EPSON TW700 (με λοξές ματιές στον TW1000), αλλά απογοητεύθηκα από όσα διάβασα στο forum. Έπειτα είπα για τον HITATCHI AX100 αλλά δυστυχώς δεν μου κάνει διότι ναι μεν έχει Len shift 63%V/25%H αλλά όπως είδα στο manual που κατέβασα ΔΕΝ μπορεί να τα έχει ταυτόχρονα. Υπολόγισα για τον συγκεκριμένο ότι αν ρυθμίσω το Vertical στο 30%, το Horizontal δεν μπορεί να είναι πάνω από 15% !!!. Δεν μου κάνει. Θέλω 50%/25%.
Ο Sony AW15 νομίζω έχει Lens shift 65/25 (δεν μου κάνει)
Για DLP δεν το συζητάω γιατί νομίζω ότι δεν έχουν καθόλου lens shift.
Και έτσι κατέληξα στον Z5.
Ουσιαστικά θέλω σίγουρα ένα projector με lens Shift 100% Vertical και 50%Horizontal ώστε να μου δώσει ταυτόχρονα 50/25 που χρειάζομαι!
Δεν ξέρω τι άλλες επιλογές έχω. Περιμένω από το forum απαντήσεις.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Sanyo PLV-Z5

Σ' ευχαριστώ Μιχάλη,
Το έχω ψάξει λίγο το θέμα αλλά δεν έχω καταλήξει. Στην αρχή έλεγα για EPSON TW700 (με λοξές ματιές στον TW1000), αλλά απογοητεύθηκα από όσα διάβασα στο forum. Έπειτα είπα για τον HITATCHI AX100 αλλά δυστυχώς δεν μου κάνει διότι ναι μεν έχει Len shift 63%V/25%H αλλά όπως είδα στο manual που κατέβασα ΔΕΝ μπορεί να τα έχει ταυτόχρονα. Υπολόγισα για τον συγκεκριμένο ότι αν ρυθμίσω το Vertical στο 30%, το Horizontal δεν μπορεί να είναι πάνω από 15% !!!. Δεν μου κάνει. Θέλω 50%/25%.
Ο Sony AW15 νομίζω έχει Lens shift 65/25 (δεν μου κάνει)
Για DLP δεν το συζητάω γιατί νομίζω ότι δεν έχουν καθόλου lens shift.
Και έτσι κατέληξα στον Z5.
Ουσιαστικά θέλω σίγουρα ένα projector με lens Shift 100% Vertical και 50%Horizontal ώστε να μου δώσει ταυτόχρονα 50/25 που χρειάζομαι!
Δεν ξέρω τι άλλες επιλογές έχω. Περιμένω από το forum απαντήσεις.
Θα σου πρότεινα να επανεξετάσεις τον τρόπο τοποθέτησης του προβολέα.

Reaction score
2
Τελικά θα προσπαθήσω να βολέψω τον panasonic 200 (έστω και σε μικρότερο πανι) γιατί μάλλον είναι ο καλύτερος της κατηγορίας του.

Και μια και λέμε για οθόνη...από Euroscreen, Celexon, DTM, Beamax τί ξέρουμε; και μιλάω για ηλεκτροκίνητες οθόνες.
Κάπου διάβασα ότι καλύτερα gain 1.0 παρά 1,2. Ισχύει;

Reaction score
2
Δεν τρέχει τίποτα.
Το διάβασα και είναι πολύ κατατοπιστικό το κείμενο του φίλου μας.
Πιστεύω ότι ο panasonic 200 σε ένα όχι απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο (να βλέπουμε που είναι τα πατατάκια στο τραπέζι...) θα δείξει καλύτερα σε μία γκρι οθόνη (λόγο των πολλών lumens που βγάζει)παρά σε μία λευκή. Έτσι δεν είναι;

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Re: Απάντηση: Sanyo PLV-Z5

ok και με συγχωρεις αν ημουν λιγο αποτομος.
Μου φαίνεται γιατρέ μου οτι χρειάζεσε επειγόντως Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Μάλλον DLP με Stewart έχει παρενέργειες σε πρώην LCDάκηδες.
Να ενημερωθεί ο ΕΟΦ το συντομότερο :crazy_3:

Reaction score
182
Πιστεύω ότι ο panasonic 200 σε ένα όχι απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο (να βλέπουμε που είναι τα πατατάκια στο τραπέζι...) θα δείξει καλύτερα σε μία γκρι οθόνη (λόγο των πολλών lumens που βγάζει)παρά σε μία λευκή. Έτσι δεν είναι;
Εγώ πιστεύω πάλι ότι πολύ σύντομα θα αναζητάς περισσότερο φως απο τον προβολέα σου παρά τα... πατατάκια...

Καλές οι γκρι οθόνες αλλά κόβουν φως.. εκτός αν έχεις σκοπό να αλλάζεις λάμπα συχνά.
Και αν λαβουμε υπ'όψιν και την παρακεντρη τοποθέτηση του προβολέα, σε συνδυασμό με την ανομοιομορφία φωτεινότητας που αυτή επιφέρει, ίσως η γκρι οθόνη σου δημιουργήσει και αλλα προβλήματα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Sanyo PLV-Z5

Να κάνω μια διευκρίνηση παιδιά: όχι μόνο οι γκρι, αλλά και οι λευκές οθόνες με gain κόβουν φως, όταν δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες. Δηλαδή όταν ο προβολέας είναι παράκεντρα ή πολύ κοντά ή όταν καθόμαστε πολύ πλάι.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sanyo PLV-Z5

Μου φαίνεται γιατρέ μου οτι χρειάζεσε επειγόντως Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Μάλλον DLP με Stewart έχει παρενέργειες σε πρώην LCDάκηδες.
Μα γιατι το λες αυτο?
Εγω αισθανομαι περιφημα!

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid