Sanyo Z4

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Tα συγχαρητήρια μου και από μενα Ανδρεα.
Εγω θα ηθελα να ρωτήσω κατι συγκεκριμένο και για συγκεκριμένο προβολεα όπως θα καταλαβατε από τον τιτλο.
Μετα από τις πρωτες εντυπώσεις που ήταν πραγματικά φανταστικές στις προβολές με τον Ζ4 αρχισε το ματι μου να παρατηρεί ατέλειες και ειμαι στο σταδιο της βελτιωσεις της εικονας. Εχω παιξει με τις ρυθμισεις και εχω ανεβάσει τα επιπεδα saturation και χαμηλώσει το iris στο – 56 που δινει καλύτερο συνεχόμενο μαύρο.
Καταφερα λοιπον και με κάποιες άλλες ρυθμίσεις και η εικονα μου είναι πολύ καλύτερη. .
Το πρόβλημα είναι ότι αρχισα να παρατηρω σε ορισμενα σημεία και ιδίως στα κοντινά πλανα το (κοτετσοσυρμα) Ε… LCD προβολεα εχω το ξερω. Δεν είναι ορατό τόσο όσο να σου χαλάει την εικονα η τοσο ενοχλητικο. Οσο το ματι όμως γεμιζει από εμπειρία και εξοικειώνετε με την εικόνα το βλέπεις!
Υπάρχει κάποια ρύθμιση για την ελάττωση του?
Ευχαριστώ προκαταβολικά…

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Φυσιολογικα απο αυτη την αποσταση δεν επρεπε να ηταν ορατο. Αν το βλεπεις μαλλον εισαι απο τους ατυχους :shock: ?! που εχουν 20/20 οραση. Δυστυχως η μονη λυση ειναι να μικρυνεις την οθονη ή να μεγαλωσεις την αποσταση θεασης, χανοντας λιγο σε κινηματογραφικη αισθηση. Παιχνιδια με το focus μην επιχειρησεις να κανεις γιατι θα χασεις σε ευκρινεια. Εισαι σιγουρος οτι το διακρινεις κατα την θεαση των ταινιων και οχι σε στατικη εικονα? Υπαρχει μια διαφορά ξερεις. Στη στατικη εικονα επικεντρωνεται το ματι περισσοτερο στα pixels... Παντως εγω και σε παλιοτερα μοντελα (Ζ3) δεν το εβλεπα καθολου απο μια λογικη αποσταση...

Reaction score
164
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση... Με τον ίδιο προβολέα, με το ίδιο μέγεθος οθόνης, αλλά με την απόσταση θέασης 1 μέτρο μικρότερη, δεν βλέπω τίποτα.
Και έχω διαβάσει σε αρκετά sites ότι σε απόσταση θέασης 1.5Χτο πλάτος της οθόνης, δηλαδή 1.5Χ2μ (για 92" διαγώνιο)=3μ για την περίπτωσή σου, το κοτετσόσυρμα εξαφανίζεται σε όλους τους D5 προβολείς...

GTX

Reaction score
39
Είσαι σίγουρος οτι αυτό που βλέπεις είναι κοτετσόσυρμα και οχι vertical banding?
Και 20/20 όραση να έχεις pixel απο τα 4 μέτρα αποκλείεται να βλέπεις. Κάτι άλλο συμβαίνει. Τα 4,20 μέτρα τα έχεις μετρήσει ή το λές με το μάτι? Δε θέλω να σε προσβάλω απλά έχοντας δεί τον προβολέα αρκετά καλά μου φαίνεται απίστευτο και ψάχνω να βρώ μήπως έιναι κατι άλλο αυτό που βλέπεις.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
ναι τα εχω μετρησει.
Αυτο που βλεπω ειναι κατι σαν pixels (μικρα τετραγωνακια) και τα βλεπω μονο οταν δειχνει κοντινο στα προσωπα. και αυτο οχι παντα. πανω στο
ερυθρο χρωμα του προσωπου σε ενα μικρο σημειο. εκει κατι βλεπω. Σε αυτο το χρωμα και σε κοντινη ληψη. Μπορει να ειναι κατο αλλο... Και μαλλον κατι αλλο θα ειναι γιατι τωρα που το σκεφτομαι παντα στο ιδιο σημειο το βλεπω. οποτε το βλεπω.
Βεβαια μπορει να ειμαι και παλαβος καθως οσους εχω ρωτησει κανεις δεν το βλεπει!!!
τι να πω.......................................

Reaction score
164
Σε πλακάτα χρώματα δεν βλέπεις κάτι; Πχ σε καρτούν, ουρανούς ή στο μενού; Αν είναι κοτετσόσυρμα, εκεί θα το δεις σίγουρα...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Το βλεπεις σε ολες τις ταινιες? Μηπως υπαρχει περιπτωση να ειναι macroblocking effect? Μερικα players δεν κλειδωνουν σωστα σε διαφορες αναλυσεις και δημιουργουν αυτο το προβλημα (pixelιασμα και τερτραγωνακια). Αν μπορεις πες μας και το player καθως και την συνδεση που χρησιμοποιεις.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
το player ειναι ενα sony dvd το DVP-NS90V και η συνδεση μου ειναι hdmi
η επιλογη απο το dvd ειναι στα 720P

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Eμενα ο 900αρης δεν κλειδωνει καλα με 720ρ απο το Ορρο. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να δημιουργουνται macroblocks. Με 576 τα πραγματα βελτιωνονται. Μηπως ειναι αυτο που βλεπεις? Δοκιμασε και καμια αλλη συνδεση.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Μαλλον το προβλημα μου ειναι το γνωστο πριονισμα στις ακρες των κοντινων πλανων. Και σε αυτο ευθηνη θα φερει το scaling του dvd. Mε ενα εξωτερικο scaller και κατι κολπα τις ferugi (αν το γραφω σωστα) αυτα τα πριονισματα η pixeliarismata
διορθωνονται...
Αλλα αρκετα χρηματα εχω δωσει... ENOUGH !!!
Tο επομενω εξοδο θα ειναι για την αγορα hd blue ray dvd...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.363
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel