SD η HD... sony hc96 η hc5e ας αποφασίσει κάποιος!

Reaction score
0
Κατ' αρχήν πολύ χάρηκα που σας βρήκα παιδιά! Απο τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με την κινούμενη εικόνα (αφού με την ακίνητη ασχολούμαι χρόνια) μοναδικός ενδοιασμός είναι αν υπάρχει πάντα χρόνος να παρακολουθώ το site και να συμμετέχω - αν και δεν θα είμαι στην αρχή και πολύ χρήσιμος.. - Τέλος πάντον αυτά για αρχή, στην ουσία είμαι ανάμμεσα στο δίλλημα του τι να αγοράσω, την HC 96 η την hc5e; Την 96 την επέλεξα λόγω της συνδεσιμότητας που έχει και μου χρειάζεται (όσο αφορά την ποιότητα έχω ένα ενδοιασμό) Οπότε όποιος έχει εμπειρία απο τις παραπάνω παρακαλώ ας βοήθήσει! ή ας προτείνει κάτι άλλο!
Σχετικά με το φορμά τώρα, νομίζω έχω ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει, διαβάζοντας ολα!!! τα σχετικά posts εδώ. Εχω μια απορία για το πως διατηρείς την HD ποιότητα, αφού πρός το παρόν (και με ορίζοντα 5-6 χρόνων) ούτε εγω αλλά ουτε οι κολλητοι πρόκειται να αποκτήσουν HD tv. Θα παρακαλούσα επίσης όποιος έχει ξεκάθαρη άποψη, όχι για την θεωρητική αλλά για την πραγματική υπεροχή του hd να βοηθήσει να τα ξεκαθαρίσω λίγο ας πούμε "ποιά η πραγματική διαφορά που στην πράξη θα δώ στην 42αρα συμβατική tv στην μια και στην άλλη περίπτωση και ποιά η διαφορά αν το ίδιο υλικό προβληθεί σε μια hdtv, όντως δεν θα βλέπεται η sd ποιότητα;"
συμπαθάτε με αν τα πα όλα μάζεμένα αλλά επείγομαι να αγοράσω καταλαβαίνετε...:mad_2:

Reaction score
164
Καλωσήλθες στην παρέα μας. :cool_4:
Όταν μιλάς για 42ρα για τι ανάλυση μιλάς. Αν είναι 1366Χ768 (τι πιο πιθανό) ή 1024Χκάτι, σίγουρα θα δεις διαφορά σε σχέση με την SD.
Αν ασχοληθείς κάπως πιο σοβαρά με το θέμα της επεξεργασίας video θα δεις ότι η υψηλή ανάλυση είναι πολύτιμος βοηθός, ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι απλά DVD. Ακόμα η ελευθερία στο crop και το ζουμάρισμα είναι μεγάλο προσόν.
Το HD έχει και άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με το SD, πέρα από την ανάλυση: μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, λιγότερο θόρυβο, καλύτερη πιστότητα χρωμάτων. Βέβαια κρατάω μία "πισινή" για το πόσο αυτά τα πλεονεκτήματα γίνονται φανερά με τις μικρές κάμερες, με τους μικρούς αισθητήρες. Όπως και να 'χει , πιστεύω ότι μία βελτίωση και σε αυτούς τους τομείς, θα τη δεις.

Reaction score
1
ΗD με κλειστα ματια, σε φιλους που δεν εχουν υψηλης αναλυσης τηλεόραση, οταν μετατρπω το HD υλικο σε SD εχει μεγαλη διαφορα απότι το original SD

Reaction score
0
ευχαριστώ παιδιά, θα περιμένω λίγο ακόμα τις απόψεις σας πριν αποφασίσω γιατι είναι και το ...ζήτημα τιμής

Reaction score
0
Α... UNFORGIVEN κατατοπιστικότατος.. για το συγκεκριμένο μοντέλο της SONY (hc 96) τι λέτε;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88