Sd & Sdhc...και το λουρί της μάνας.

Reaction score
14
Νόμιζα ότι ήξερα τι γίνεται με τις flash μνήμες.
Νόμιζα ότι οι SD μνήμες έφταναν σε χωρητικότητα τα 2gb.
Και επειδή οι ανάγκες μεγαλώνουν προέκυψαν οι SDHC όπου η χωρητικότητα ξεκινά από τα 4gb και πάει μέχρι τα 32GB.
Τι ωραία!

Νομίσματα...τρομάρα μου. :happy_6:

Πάμε...

Αυτό τι είναι; :confused:

Γιατί έχει τόση διαφορά στην τιμή από αυτό; :confused:

Θα μου πείτε ότι "φταίει" η διαφορά ταχύτητας.

Αυτό ....τι είναι και γιατί να το προτιμήσω από το προηγούμενο....αφού έχουν ίδια χωρητικότητα και ταχύτητα (σχεδόν);;;;; :shock:

Για να μην συνεχίσω....τραβάτε στο site του Πλαισίου...στις μνήμες...και άμα βγάλετε άκρη....τρυπήστε μου τη μύτη.

Αν γνωρίζετε βέβαια κάτι περισσότερο...αφήστε το perforateur και παρακαλώ ενημερώστε και εμένα τον αδαή. :oops:

Πιο συγκεκριμένα.

Αξίζει να πάρει κάποιος (ποιος άραγε) τις σαφώς ακριβότερες SDHC ή να μείνει στις φτωχές απλές SD;
Πως και υπάρχουν απλές SD 4gb;;;;; :shock:
Γιατί ενώ στο site του Πλαισίου εμφανίζονται 4άρες απλές SD στο site της Transcend ....απουσιάζουν;;;;; :shock:

Για να το πω πιο απλά....τι στα διάλα γίνεται; :mad_2:

Χρειάζομαι τάχιστα μνημούλα για την μηχανούλα μου και δεν ξέρω τι να κάνω!
Και δεν υπάρχει και κανας συντονιστής για να βοηθήσει ρε γμτ! :happy_8:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :happy_4:

ΥΓ. (Χρειάζομαι απάντηση σήμερα προτού κλείσει το Πλαίσιο)

Reaction score
5
Βασικά, οι SDHC είναι νέες μνήμες και ΔΕΝ παίζουν στην πλειονότητα των παλιών SD readers μέσα σε κάμερες κλπ, ΕΚΤΟΣ αν το λέει σαφώς ο κατασκευαστής της μηχανής, ή έχει βγάλει firmware update κλπ.

http://www.steves-digicams.com/pdf/sdhc.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital_card

http://www.wisegeek.com/what-are-sdhc-cards.htm

Υπάρχουν και SD 8GB...

"SD and SDHC compatibility issues

As of late 2006, the simultaneous availability of non-standard 4GB SD and 4GB SDHC cards, and the incompatibilities between SD and SDHC have caused a great deal of confusion among consumers looking to buy memory for various devices.

The following compatibility issues between SD and SDHC cards and devices can arise:

* Devices that do not specifically support SD2.0/SDHC do not recognize SDHC memory cards.
* Some manufacturers have produced 4GB SD cards that do not conform to the SD2.0/SDHC and are incompatible with existing SD devices, and are also incompatible with SDHC devices[11]."

Reaction score
5
Από τις 3 κάρτες που αναφέρεις, η μία είναι ΑΡΓΗ 4GB ΝΟΝ-STANDARD SD, η δεύτερη γρήγορη 4GB NON-STANDARD SD, η τρίτη SDHC (ίσως όχι τόσο γρήγορη, είναι αρχή ακόμα...).
Το ότι οι SD είναι non-standard δεν σημαίνει ότι δεν θα παίζουν στο reader σου. Δοκιμάζεις και βλέπεις. Αν είναι πρόσφατη αγορά, θα παίξει πιστεύω.

Reaction score
14
Χμμμμ....με βλέπω να αγοράζω τις 2GΒ που είναι εντός προδιαγραφών και θα τις διαβάζει σίγουρα το ενσωματομένο card reader του Vaio μου.

Έλεγα να αγοράσω την "απλή" 4gb για την Nikon d80 μου (παίρνει sd & sdhc) αλλά με το non standard με τρόμαξες.
Δεν θέλω να βρεθώ με κάρτα που ούτε η μηχανή θα παίζει ούτε το card reader...

Reaction score
14
Και που τις αγόρασα τις 2GB SD Χ150 τι κατάλαβα; :mad_3:

Τις πλήρωσα διπλάσια τιμή από ότι θα πλήρωνα τις κανονικές/αργές και...

1) Δεν τις διαβάζει το ενσωματωμένο card reader του laptop
και...
2) σε normal χρήση της φωτογραφικής (μονές λήψεις, viewing) δεν έχουν καμμία διαφορά από τις απλές.

Συμπέρασμα.

Προτού τα ακουμπήσετε σκεφτήτε ότι δεν είστε πολεμικοί ανταποκριτές ή αθλητικοί ρεπόρτερ.
Και εφόσον δεν είστε...δεν πρόκειτε ποτέ να χρησιμοποιήσετε τις ιδιότητες των γρήγορων μνημών.
Πιθανότατα σε μια compact μηχανή χωρίς buffer οι γρήγορες μνήμες μπορεί να έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά. (πέρα από απλά μετρήσιμη).
Σε μια SLR από ότι διαπίστωσα δεν έχουν καμμία ευεργετική επίδραση.
Καμμία απολύτως.

Μεγειά μου. :roll:

Reaction score
14
Η Nikon D80 που χρησιμοποιώ έχει ενσωματωμένη μνήμη/buffer οπότε ότι μνήμη και να βάλει κανείς...σε normal χρήση...δεν θα καταλάβει τίποτε.
Η όποια διαφορά θα φανεί σε φωτογραφιση κατά ριπάς...πράγμα όμως που δεν είναι και πολύ normal σε καθημερινή ή σε γενική χρήση.

Ευτυχώς το εξωτερικό Pretec card reader μου- το οποίο μετράει 4 χρόνια ζωής :shock: - διάβασε τις 2 GB SD μνήμες μια χαρά σε αντίθεση με το ολοκαίνουριο reader του Vaio. :pc:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88