SDHC και... ταξικές διαφορές

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Γεια χαρά,

σκέφτομαι ν'αγοράσω μια κάρτα μνήμης SDHC 32GB για ένα HD camcorder. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω:
  • Υπάρχουν στην πράξη διαφορές κατά τη λειτουργία του camcorder; Ή μήπως ότι διαφορά δω, θα τη δω αποκλειστικά κατά τη μεταφορά των αρχείων βίντεο στον υπολογιστή;
  • Η κατηγοριοποίηση κατά τάξη (Class) εγγυάται ότι μια Class 6 είναι ταχύτερη από μια Class 4 ή αυτό δεν είναι απαραίτητο; Δηλαδή μια "150Χ Class 4" μπορεί να είναι ταχύτερη από μια σκέτο "Class 4" ή ακόμα και από μια "Standard Class 6";
  • Έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση εταιρείας ή μοντέλου, προς επιλογή ή προς αποφυγή;
Merci!

Reaction score
5
Για το δεύτερο, και απ'ότι λέει εδώ, θα εμπιστευόμουν το Class πρώτα και μετά το τι λέει ο κατασκευαστής (π.χ. 150x), που είναι συνήθως marketing speak.
Για το τρίτο, προσωπικά ποτέ δεν μου έκατσαν καλά οι Sandisk. Προτιμώ Transcend και Kingston.

Reaction score
0
Απάντηση: SDHC και... ταξικές διαφορές

Εγώ έχω πάρει και Adata Class 6 και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Reaction score
164

Πάντα εμπιστευόμουν τις Sandisk, ιδιαίτερα τις Extreme.
Το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν να μου φάει τις αναμνήσεις κανένας κινέζος...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις. Κάποιο καλό προμηθευτή έχετε να συστήσετε;

Reaction score
164

Δεν νομίζω να συμφέρει από internet. Οι τιμές είναι κοντά με της Ελλάδας.

Reaction score
61

Adata, Silicon Power για budget επιλογές χωρίς συμβιβασμούς.

Σε κάθε περίπτωση πάρε class 6. Σε άλλες περιπτώσεις τα υψηλά bitrate μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα.

Τεχνικά "class 6" σημαίνει πως υπάρχει μια ελάχιστη ταχύτητα εγγραφής (6 MB/s). Τη μέγιστη την αναζητούμε στα αναλυτικά τεχνικά χαρ/κά της κάρτας μας...

Όπερ σημαίνει πως μπορεί τελικά κάποιες class 4 να είναι ταχύτερες σε σύγκριση με κάποιες class 6...(μιλώντας για μέγιστες ταχύτητες).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l