Service Πικάπ

Reaction score
59
Καλησπέρα σας!
Παρακαλώ για την βοήθειά σας. Έχω 2 παλαιά πικάπ μάρκας BSR McDonald δεκαετίας 70.
Τα μοτέρ τους δουλέυουν και η χρήση τους ήταν ελάχιστη γενικά, ενώ ήταν και καλά αποθηκευμένα. Υποθέτω λοιπόν ότι σε πρώτη φάση προβλημα με στροφές και μοτέρ δεν έχουν, τουλάχιστον δεν διαπίστωσα κάτι αν και δεν είμαι ειδικός.
Το πρόβλημα που έχω είναι με την καλώδίωση τους
όλα τα καλώδιά τους τροφοδοσία, RCA,ήταν κομμένα και συνδεδεμένα με μονοτική ταινία.
Ε΄χω πρόβλημα με την γείωση σίγουρα αφού το βοητό είναι παραπανω απο εμφανές.

Τι συμβουλές δίνετε για την ανακαλωδίωση, πιθανόν ένα γενικότερο σερβις, κάποιον τεχνικό να απευθυνθώ και τέλος ένα κόστος ώστε να έχω μία εικόνα.Αξίζει τον κόπο?

Προφανώς είμαι ασχετος αλλα μαθαίνω σιγα σιγά.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων

ΥΓ θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα αν χρειαστεί

Reaction score
0
Απάντηση: Service Πικάπ

Καλησπέρα και καλωσόρισες. Τα πικάπ αυτά πιθανότατα να έχουν ένα λαστιχένιο κύλινδρο που μπορεί να έχει φθαρεί ή να έχει λιώσει ανεξάρτητα από την αποθήκευση. Τώρα όσον αφορά τα καλώδια Rca μπορεί μέσα να είναι είται συνδεδεμένα σε θηλυκό RCA ή να είναι κολλημένα πάνω σε κάποια πλακέτα. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου και να ανοίξεις και να δεις και το λάστιχο και τη σύνδεση και να τα αλλάξεις ή να πας σε κάποιο τεχνικό. Πες περιοχή για να σε βοηθήσουμε.

Reaction score
59

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μένω στην Φιλοθέη, και δεν ξέρω αν παίζει κάτι κοντά (πχ Χαλάνδρι) αλλά σε γενικές γραμμές το πάω παντού. Θα κάνω μία προσπάθεια να τα ανοίξω να δώ τι παίζει μέσα. Παρακαλώ καποια συμβουλή σε σχέση με την γείωση ? γιατί ο βόμβος είναι έντονος ακόμα και αν δεν παίζει το πικαπ απλα εχοντάς το στο συνεδεμένο και τον ενισχυτή στο phono. ( ο ενισχυτής έχει ground πίσω αλλά δεν ε΄χω κάποιο καλώδιο να το συνδέσω εκεί )

Ευχαριστώ

Reaction score
0

Καλησπέρα. Το πικάπ πρέπει να έχει γείωση για να αποφεύγονται οι βόμβοι και οι θόρυβοι και ο στατικός ηλεκτρισμός (βινύλιο γαρ). Αυτή η γείωση πρέπει να συνδέεται στον ενισχυτή και από εκεί να οδηγείται στο έδαφος. Παλιά την δέναν σε μεταλικούς σωλήνες που οδηγούσαν στη γη, τώρα υπάρχουν πολύ καλύτερες γειώσεις. Δες εδώ για γειώσεις και εδώ το ψιλό καλωδιάκι είναι η γείωση (ποστ 124)

Reaction score
59

Τέλεια αυτο το ψιλό καλωδιάκι δεν το εχουν τα δικά μου και δεν ξερω πως μπορω να το βάλω. μπορώ? μπορεί κάποιος τεχνικός? πως γίνετε αυτη η δουλειά? Εικάζω ότι αυτό το καλώδιακι θα λύσει το πρόβλημα!
Ευχαριστώ πολύ

pls help !!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss