Service σε επίσημη αντ/πία.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Συγχωρέστε με παιδιά, αλλά είμαι λίγο εκνευρισμένος, ακούστε:

Πρέπει να αλλάξω λάδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου (Volvo S 60 t4 mod 2012), καθώς και στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, (Power Shift), χωρητικότητας, στο μεν κινητήρα 4,5 lt (Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30), στο δε κιβώτιο 6 lt1Liter (ATF Dexron iii).

Η επίσημη αντ/πία μου ζήτησε:

- για λάδια κινητήρα συν φίλτρο, 85 € + 30 € κόστος εργατικών = 120 € συνολικά.

-για τα λάδια του κιβωτίου ταχυτήτων 200 € + 70 € εργατικά = 270 €.

Σύνολο για τις παραπάνω εργασίες συντήρησης : 390 €.

Ψάχνοντας στο internet για το κόστος των ίδιων λιπαντικών διαπίστωσα ότι:

-το κόστος για τα λάδια και του φίλτρου κινητήρα ( Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30), ανέρχονται στο ποσό των 39, 95 € + 4,50 € το φίλτρο. Σύνολο: 44 €.

- το κόστος για τα λάδια του αυτομάτου κιβωτίου ( ATF Dexron iii), από 36,30 έως 49,60 ( Castrol ATF Dexron iii). Σε ερώτησή μου ποιας εταιρίας λάδι βάζουν απέφυγε να μου απαντήσει.

- Σύνολο κόστους λαδιών (εκτός αντ/ας) 93,60!!

Tις τιμές της πήρα:

-για τον κινητήρα απο https://www.skroutz.gr/s/8390353/Castrol-Edge-Titanium-FST-5W-30-1lt.html

- για το αυτόματο κιβώτιο από http://www.mister-auto.gr/el/ladi-a...-ton/volvo-s60-ii-t4-180bhp_v33375_g3069.html, από https://www.skroutz.gr/c/1733/Valvolines.html?from=drop&keyphrase=Dexron+iii&o=aft+Dexron+iii και από https://www.ebay.de/sch/i.html?_fro...n+ii.TRS0&_nkw=castrol+aft+dexron+ii&_sacat=0

Ρωτώ: όσο και αν είναι το κόστος αποστολής, όση και αν είναι η αμοιβή του τεχνίτου, είναι δυνατόν να φτάσει το κόστος που ζητάει η επίσημη αντ/πία;

Eίναι καθαρή τρέλα.....

melina

Cargo 200
Reaction score
46.353
Μπορείς να πας με τα λάδια σου, και αφού είναι και εκτός εγγύησης για αυτές τις εργασίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλο συνεργείο με πιο φθηνή εργατοώρα όπου πάλι μπορείς να πας με τα λάδια σου.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.344
Γι' αυτό τα αυτοκίνητα τα πηγαίνουμε στα επίσημα service μόνο μέχρι να λήξει η εγγύηση, εκτός αν δεχθούν να προσφέρουν φυσιολογικές τιμές.
Ειδικά υγρά και τακάκια, μπορεί να τα κάνει οποιοσδήποτε σωστά.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μπορείς να πας με τα λάδια σου, και αφού είναι και εκτός εγγύησης για αυτές τις εργασίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλο συνεργείο με πιο φθηνή εργατοώρα όπου πάλι μπορείς να πας με τα λάδια σου.
Αυτο ακριβως θα κανω!

Η πλακα ειναι οτι και το επισημο service το δεχεται αυτο, πληρωνοντας ομως 30 + 70€ =100€ κοστος εργασιας. Φυσικα και παλι ειναι πολλα.

Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι το κοστος του ελαιου κιβωτιου: 10€(μεση τιμη), σε αγορα απο μενα, κοστος αντ/πιας ..33,33€!!!

gonis

Luger
Reaction score
12.612
Μέχρι τώρα που έκανες σερβις;Εκτός αν το πήρες πρόσφατα μεταχειρισμένο.
Μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο για Volvo,από προσωπική εμπειρία, συστήνω Φατούρο

Reaction score
1.203
Μην το σκέφτεσαι καν....
Ειναι από τις εργασίες που μπορεί κάποιος που πιάνουν λίγο τα χέρια του, να τις κάνει και μόνος του!
Παραγγελία τα υλικά που χρειάζεσαι και μπορείς να πας στον μάστορα σου (σίγουρα όλοι έχουμε κάποιο συνεργείο που πάμε για τα καθημερινά)!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μέχρι τώρα που έκανες σερβις;Εκτός αν το πήρες πρόσφατα μεταχειρισμένο.
Μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο για Volvo,από προσωπική εμπειρία, συστήνω Φατούρο
Το πηρα καινουριο. Λαδια κινητηρα αλλαζα κατα τη διαρκεια της εγγυησης στο εξουσιοδοτημενο, στη συνεχεια εξω. Πηγα στην επισημη αντ/πια αυτη τη φορα διοτι υπαρχει ανακληση, και διοτι θελω να το κανω updade. Αυτο που με παρακινησε να ψαξω ηταν το κοστος του ελαιου κιβωτιου.

Για το Φατουρο γνωριζω, δυστυχως ειναι Αθηνα...
[DOUBLEPOST=1515439954][/DOUBLEPOST]
Σου λέει πικαπάκιας είναι αυτός, πόσο να του το δώσουμε.
..και που το ξερει ρε Μιχαλη; Εδω τον ρωτησα τι χρειζεται για να παιξει το ipod απο τη usb, και με κοιτουσε..
[DOUBLEPOST=1515440302][/DOUBLEPOST]
Μην το σκέφτεσαι καν....
Ειναι από τις εργασίες που μπορεί κάποιος που πιάνουν λίγο τα χέρια του, να τις κάνει και μόνος του!
Παραγγελία τα υλικά που χρειάζεσαι και μπορείς να πας στον μάστορα σου (σίγουρα όλοι έχουμε κάποιο συνεργείο που πάμε για τα καθημερινά)!
.το θεμα Φωτη (χρονια πολλα), δεν ειναι εκει, φυσικα και δε θα παω. Το ζητημα ειναι, νομιμοποιουνται να εχουν τετοιες τιμες; Ειναι εν γνωσει της Volvo Car Ελλας, και της μητρικης εταιριας;

Ολες οι επισημες αντ/πιες τετοια τιμολογηση εχουν;

Απορια...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.943
Πριν 2 εβδομάδες έκανα γενικό σέρβις στο δικό μου.
Λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρος, μπουζί.
Λάδια 3 λίτρα 24 €
Φίλτρο λαδιού 12 €
Φίλτρο αέρος 16 €
4 μπουζί 15 €
Στο συνεργείο της γειτονιάς πάω μόνο για να το σηκώσει και να μου αλλάξει τα λάδια και το φίλτρο λαδιού.
Τα άλλα τα αλλάζω μόνος μου.
Εργασία δεν μου παίρνει καθόλου, γείτονες γαρ.
Νissn Almera του 2000
Οι αντιπροσωπείες είναι μόνο για όσο διαρκεί η εγγύηση.
Μετά δρόμο.
Είναι κλέφτρες.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Πριν 2 εβδομάδες έκανα γενικό σέρβις στο δικό μου.
Λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρος, μπουζί.
Λάδια 3 λίτρα 24 €
Φίλτρο λαδιού 12 €
Φίλτρο αέρος 16 €
4 μπουζί 15 €
Στο συνεργείο της γειτονιάς πάω μόνο για να το σηκώσει και να μου αλλάξει τα λάδια και το φίλτρο λαδιού.
Τα άλλα τα αλλάζω μόνος μου.
Εργασία δεν μου παίρνει καθόλου, γείτονες γαρ.
Νissn Almera του 2000
Οι αντιπροσωπείες είναι μόνο για όσο διαρκεί η εγγύηση.
Μετά δρόμο.
Είναι κλέφτρες.
..εχουν το ατου του updade oμως Μιχαλη. Νομιζα οτι αυτο μπορουν να το υποστηριξουν και αλλα συνεργεια, κατι ειχα διαβασει παλαιοτερα...
[DOUBLEPOST=1515441297][/DOUBLEPOST]..να και μια διαφημηση απο το AV Site!
http://m.tzambaolla.gr

Τωρα την ειδα..

gonis

Luger
Reaction score
12.612
Στο συνεργείο της ΒΕΛΜΑΡ στο Γέρακα συστεγάζονται VOLVO-FORD-SEAT.
Ο τιμοκατάλογος της εργατοωρας,αναρτημένος σε εμφανές σημείο,ήταν VOLVO>FORD>SEAT.
Προφανώς και οι τιμές καθορίζονται από τη μητρική εταιρία.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Tι ακριβώς σου κάνουν update ?
..τα παντα: χαρτογραφηση κινητηρα, το Driver package ( αυτορυθμιζομενο συστημα ελεγχου γκαζιου, προειδοποιηση προσεγγισης, προειδ. συγκρουσης με αυτοματη πεδηση και ανιχνευση πεζων, συστημα επαγρυπνησης, προειδ. αλλαγης λωριδας, επιτηρηση τυφλων σημειων κ.α.).
Επισης μπορει να αφορα το ηχοσυστημα, το bluetouth, την πληθωρα και τη διαταξη των λεπτομεριων και τον μνμ που σου δινει το αυτοκινητο στις οθονες. Τα παντα μπορει να αφορα. Το θεμα ειναι οτι τις εχουν μονο αυτοι, και φυσικα παλι τις χρεωνουν οσο θελουν.
Ο τιμοκατάλογος της εργατοωρας,αναρτημένος σε εμφανές σημείο,ήταν VOLVO>FORD>SEAT.
Το θεμα gonis δεν ειναι μονο η χρεωση των εργατοωρών, ειναι η χρεωση των ανταλλακτικων, αναλωσιμων και μη..

Reaction score
1.203
..τα παντα: χαρτογραφηση κινητηρα, το Driver package ( αυτορυθμιζομενο συστημα ελεγχου γκαζιου, προειδοποιηση προσεγγισης, προειδ. συγκρουσης με αυτοματη πεδηση και ανιχνευση πεζων, συστημα επαγρυπνησης, προειδ. αλλαγης λωριδας, επιτηρηση τυφλων σημειων κ.α.).
Επισης μπορει να αφορα το ηχοσυστημα, το bluetouth, την πληθωρα και τη διαταξη των λεπτομεριων και τον μνμ που σου δινει το αυτοκινητο στις οθονες. Τα παντα μπορει να αφορα. Το θεμα ειναι οτι τις εχουν μονο αυτοι, και φυσικα παλι τις χρεωνουν οσο θελουν.
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι τις αναβαθμίσεις του λογισμικού τις προσφέρει η μαμά εταιρεία και όχι ο αντιπρόσωπος ως διορθώσεις για κάτι που αυτοί έκριναν απαραίτητο, σαν συνέπεια αυτών δεν χρεώνεται (είναι κάτι σαν ανάκληση) και δεν σε δεσμεύει για τα υπόλοιπα!
Όσο αφορά τις χρεώσεις τον ανταλλακτικών στην αντιπροσωπεία , άστο, είναι πονεμένη ιστορία.
Αν το ψάξεις λίγο περισσότερο θα δεις ότι και στο εξωτερικό χρεώνουν τα ίδια και ίσως παραπάνω!
Δυστυχώς....

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι τις αναβαθμίσεις του λογισμικού τις προσφέρει η μαμά εταιρεία και όχι ο αντιπρόσωπος ως διορθώσεις για κάτι που αυτοί έκριναν απαραίτητο, σαν συνέπεια αυτών δεν χρεώνεται (είναι κάτι σαν ανάκληση) και δεν σε δεσμεύει για τα υπόλοιπα!
Καποιες ναι, κυριως αυτες που αφορουν το κινητηρα. Στα συστηματα υποστηριξης, ψυχαγωγιας χρεωνονται κανονικα...

Reaction score
126
Συγχωρέστε με παιδιά, αλλά είμαι λίγο εκνευρισμένος, ακούστε:

Πρέπει να αλλάξω λάδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου (Volvo S 60 t4 mod 2012), καθώς και στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, (Power Shift), χωρητικότητας, στο μεν κινητήρα 4,5 lt (Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30), στο δε κιβώτιο 6 lt1Liter (ATF Dexron iii).

Η επίσημη αντ/πία μου ζήτησε:

- για λάδια κινητήρα συν φίλτρο, 85 € + 30 € κόστος εργατικών = 120 € συνολικά.

-για τα λάδια του κιβωτίου ταχυτήτων 200 € + 70 € εργατικά = 270 €.

Σύνολο για τις παραπάνω εργασίες συντήρησης : 390 €.

Ψάχνοντας στο internet για το κόστος των ίδιων λιπαντικών διαπίστωσα ότι:

-το κόστος για τα λάδια και του φίλτρου κινητήρα ( Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30), ανέρχονται στο ποσό των 39, 95 € + 4,50 € το φίλτρο. Σύνολο: 44 €.

- το κόστος για τα λάδια του αυτομάτου κιβωτίου ( ATF Dexron iii), από 36,30 έως 49,60 ( Castrol ATF Dexron iii). Σε ερώτησή μου ποιας εταιρίας λάδι βάζουν απέφυγε να μου απαντήσει.

- Σύνολο κόστους λαδιών (εκτός αντ/ας) 93,60!!

Tις τιμές της πήρα:

-για τον κινητήρα απο https://www.skroutz.gr/s/8390353/Castrol-Edge-Titanium-FST-5W-30-1lt.html

- για το αυτόματο κιβώτιο από http://www.mister-auto.gr/el/ladi-a...-ton/volvo-s60-ii-t4-180bhp_v33375_g3069.html, από https://www.skroutz.gr/c/1733/Valvolines.html?from=drop&keyphrase=Dexron+iii&o=aft+Dexron+iii και από https://www.ebay.de/sch/i.html?_fro...n+ii.TRS0&_nkw=castrol+aft+dexron+ii&_sacat=0

Ρωτώ: όσο και αν είναι το κόστος αποστολής, όση και αν είναι η αμοιβή του τεχνίτου, είναι δυνατόν να φτάσει το κόστος που ζητάει η επίσημη αντ/πία;

Eίναι καθαρή τρέλα.....

Δεν έχω καταλάβει, γιατί θέλεις να αλλάξεις τις βαλβολίνες, ποιός σου είπε ότι αλλάζονται, η Αντιπροσωπεία;!!! Οι βαλβολίνες έχουν τεράστια διάρκεια ζωής (όλη την ζωή του αυτοκινήτου) και μόνο σε επισκευή κιβωτίου ή γραναζιού τις αλλάζουμε.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Δεν έχω καταλάβει, γιατί θέλεις να αλλάξεις τις βαλβολίνες, ποιός σου είπε ότι αλλάζονται, η Αντιπροσωπεία;!!! Οι βαλβολίνες έχουν τεράστια διάρκεια ζωής (όλη την ζωή του αυτοκινήτου) και μόνο σε επισκευή κιβωτίου ή γραναζιού τις αλλάζουμε.
Το αναφερει το βιβλιο service, καθε 80.000 με 90.000. Ισως επειδη ειναι αυτοματο το κιβωτιο. Ισως επειδη εχει αλλες τριβες και αλλες θερμοκρασιες...

Reaction score
26.152
ναι ισχυει
αν αφησεις λαδι αυτοματου κιβωτιου μαμα τοτε οντως θα βγαλει οσα χλμ βγαλει και το κιβωτιο
απλα θα ειναι νωριτερα απο οτι ηλπιζες.

βαλβολινες παλι για παντα; μπορει σε κανα παλιο ιαπωνεζικο που το ξεχασε ο θεος.
τα διαστηματα αλλαγης λαδιου (οτιδηποτε) ειναι για να μην πληρωνουμε πολλα (σε ακριβες ζημιες) και καλο ειναι να τηρουνται ευλαβικα

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
.. pankrok, δε θα το ρισκάρω να βάλω οτιδήποτε άλλο τελικά, παρ' ότι έχω βρει λάδι που έχει τα χαρ/κά για το συγκεκριμένο κιβώτιο. Και αυτό γιατί η καταλληλότητά του ανακοινώνεται μόνο από τον κατασκευαστή του ελαιολιπαντικού, και όχι από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου μου. Θέλει προσοχή επειδή πρόκειται για αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, & σειριακό. Δεν είναι απλό αυτόματο, εκεί ισχύουν άλλες προδιαγραφές, και οι επιλογές είναι αρκετές. Δυστυχώς εδώ η αντιπροσωπεία είναι μονόδρομος.
Πέραν αυτού, είναι και ο τρόπος αντικατάστασης, απαιτείται κάποιο ειδικό μηχάνημα για να αντλήσει όλο το λάδι από το κιβώτιο, πολλά συνεργεία δεν το έχουν.

Όπως και να έχει, δε θα ρισκάρω μια πιθανή βλάβη, κοστίζει περί τις 6.000 €.

Όλα τα υπόλοιπα αναλώσιμα όμως εκτός αντ/πείας, σαφέστατα. Λυπάμαι που πριν από λίγους μήνες πλήρωσα το φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα,85 €, τη στιγμή που η ΜΑΝ βγάζει το ίδιο ακριβώς φίλτρο, για το ίδιο αυτοκίνητο, το αναγράφει και στη συσκευασία της, με 35 €. MAN, πρόσεξε...όχι κάτι άλλο....

Reaction score
26.152
υποψην καποια κιβωτια ψιλοπεριεργα (καλη ωρα) και καποια διαφορικα (ειδικα τα πισω στα ντεμεκ 4κινητα ) εχουν οντως θεματα ασυμβατοτητας με λαδι αλλο απο αυτο που βαζει η μανουλα.

για συμβατικο κιβωτιο και κλασσικο αυτοματο οντως δυσκολα δε θα βρεις λαδι σωστο αλλα αν ειναι διπλου συμπλεκτη και δεν εχεις αλλη μαρτυρια οτι δουλευει καποιο συγκεκριμενο σωστα καλα κανεις και το παιζεις εκ του ασφαλους.

μερικα πραμματα δυστυχως δεν εχουν φθηνες λυσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork