Set home cinema ή customια

Reaction score
0
Καλησπερα, ενδιαφερομαι να πλαισιωσω τη νέα μου TV (μάλλον 50PA5500) με ένα home cinema και αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάρω κάποιο έτοιμο σετ ή να το χτισω μόνος μου (είμαι πολυ καινούριος στο χώρο!).
Το δωμάτιο είναι περίπου 3,60x5,5 αλλα με θέλω να ακούγεται καλα μεχρι κ τον καναπέ δλδ για ένα χώρο 3,60x3,20 περίπου. Απο λεφτα η αλήθεια να λέγεται ότι παίζει: αν αγοράσω σετ έτοιμο τώρα θα δώσω περίπου 350 ευρω-μάλιστα έχω σταμπαρει το LG BH7520T. Αν όμως το χτισω σιγα σιγα, φανταζομαι θα ανέβω αισθητά σε τιμή. Η χρήση θα είναι για ταινίες κ σειρές, ενω αν μου δίνεται η δυνατότητα να συνδέσω iPhone ασύρματα ή πάλι ασύρματα να έχω πρόσβαση στο pc θα βάζω κ μουσική. Καθώς όμως ακούω μεταλ κ η κυρία όχι, το βλέπω δύσκολο να ακούσω για πολυ ώρα!
Το ερώτημα είναι: ή παίρνω το LG (ή κάποιο αντίστοιχο αν έχετε να προτείνετε καλύτερο) ή χτισω κάτι δικο μου. Στη δεύτερη περίπτωση, επειδη δεν γνωρίζω καθόλου τι παίζει θα ήθελα συμβουλές κ λινκ. Θα μπορούσα να πάρω ένα φτηνό DVD/blue ray κ να επικεντρωθω σε ενισχυτή, subwoofer κ τα ηχεία λίγα λίγα (πχ αρχίζω με 2.1). Απο ηχεία μου αρέσει το στυλ tallboy. Θα ήθελα να υπάρχει ασύρματη δικτύωση με τις λοιπές συσκευές πχ pc κ iPhone.
Τι θα κερδίσω αν το χτισω custom; Θα έχω ουσιαστικά καλύτερο ήχο απο το σετ της LG ή θα πρέπει να επενδύσω μεγάλα ποσά; Πως μπορω να συγκρινω τα ηχεία πχ του LG με αυτα που βλέπω στο φόρουμ (χωρίς να τα ακούσω);
Το media player (Oscar turbo-x) το συνδέω με hdmi στο home cinema,ή hdmi στην tv κ optical στο home cinema;
Αξίζουν τα wireless πίσω ηχεία;μπορω να πλαισιωσω το σετ της lg με universal πομπο κ δεκτή;
Σορρυ για το τεράστιο post κ τις πολλές ερωτήσεις κ ευχαριστώ εμ των προτέρων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.447
Απάντηση: Set home cinema ή customια

Για αυτόνομο ενισχυτή που να έχει wi-fi το κόστος είναι μινιμουμ το διπλάσιο απ το κόστος ολόκληρου του LG.
Ε,βάλε 2 ηχεία της προκοπής και ενα sub οπότε ξεπερνάς πανεύκολα το 1300άρι.

Reaction score
0

Δηλαδή χρειάζεται ένα 1300αρι για να ξεπεράσω σε επίδοση το LG; Τελείως ασύμφορο φαίνεται δεδομένου ότι με 650 πάω κ στο 9.1 LG. Να μου έλεγες πχ 500-600 να πω ότι παίρνω κάποια "Όκ" ηχεία για αρχή ή παίρνω 2.1 μόνο κ συμπληρώνω στην πορεία. Για ποιο λόγο τότε να παει κανείς σε custom εκτος αν έχει πολλα λεφτα να διαθέσει;

Σχετικά με το media player συνδέω το optical ή το hdmi στο home cinema;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.447

Σε επιδόσεις όχι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο ποσό.Αλλά σε ευκολίες ναι.Εξάλλου εκεί και στην αισθητική ποντάρουν τα ολοκληρωμένα συστήματα.

Το media player το συνδέεις με hdmi.

Reaction score
8
Ακριβώς το ίδιο θέμα είχα και εγω πριν κάνα 6μηνο, αν πας για αγορά ξεχωριστά ενισχυτή μετά player μετά ηχεία 5.1 έχεις βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Εγω πήρα το Sony xx88 (στο xx δεν θυμάμαι ακριβός τον τύπο) και τα παίζει ΟΛΑ. Και ησύχασα.

from my MT11i using Tapatalk 2

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.195
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon