SHARP XV-Z12000E vs Benq W20000

Reaction score
0
Καλημερα , εχω μπει σε ενα σκεπτικο πιο αξιζει τελικα? να εχεις ενα κορυφαιο προβολεα (sharp) με αναλυση 1280χ720 ή εναν καλό προβολέα με αναλυση 1980χ1024? Ποιος νομιζετε οτι θα παίζει καλύτερα? Δεν εχω την ανάλογη εμπειρία , θεωρητικά ξέροντας καποια πραγματα για τους εν λογο προβολεις θα προτιμουσα τον sharp , θα χαρω να διαβασω τις αποψεις σας....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: SHARP XV-Z12000E vs Benq W20000

Nα ενα ωραιο θεμα που με εβαλε, για λιγο τουλαχιστον, σε σκεψεις.
Να υποθεσω πως μιλαμε για την ιδια τιμη?

Reaction score
0

οχι μονο την ιδια τιμη,μιλαμε εχω βρει τον sharp 1300 ευρω και εχω μπει σε μεγαλες σκεψεις,βεβαια δεν ειναι αυτο το ζητουμενο , υπαρχει και ο marantz και ο sanyo εκεινης της εποχης που ηταν τα κορυφαια μοντελα πριν τρια χρονια περιπου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

οχι μονο την ιδια τιμη,μιλαμε εχω βρει τον sharp 1300 ευρω και εχω μπει σε μεγαλες σκεψεις,βεβαια δεν ειναι αυτο το ζητουμενο , υπαρχει και ο marantz και ο sanyo εκεινης της εποχης που ηταν τα κορυφαια μοντελα πριν τρια χρονια περιπου.

Λοιπον, ας ξεκινησουμε σωστα.
Το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να αφησεις τον Sanyo απ'εξω.:121:
Για ποιον Marantz μιλας?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

χαχαχα,εχεις δικιο , marantz vp-12s3
Αρα εχουμε δυο κορυφαια 720ρ μηχανηματα καποιας...ηλικιας, εναντιον
ενος σχετικα μοντερνου 1080ρ χαμηλο-μεσης κατηγοριας τιμης.

Με ενδιαφερουν και εμενα οι απαντησεις που, ελπιζω, πως θα παρεις.:126:

Reaction score
0

μπορει να ειμαι σχετικα νεος στο site αλλα διαβαζα συνεχεια διαφορα αρθρα σας και γενικα συζητησεις και παρουσιασεις εδω και τεσσερα χρονια περιπου . Ετσι και εγω μεσα απο αυτα ωριμασα και να που τωρα προσπαθω να συγκρινω ναι μεν ανομοια μηχανηματα αλλα με ενα κοινο σκοπο ,την ποιοτητα της εικονας που αποδιδουν και το ποσο τελικα μπορει να κοστισει αυτη η μικρη ή ενδεχομενως μεγαλη διαφορα ποιοτητας μεταξυ των προαναφερθεντων μηχανηματων . Αραγε αν υπαρχει διαφορα ειναι αισθητη στο ματι ενος μεσου τηλεθεατη?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

μπορει να ειμαι σχετικα νεος στο site αλλα διαβαζα συνεχεια διαφορα αρθρα σας και γενικα συζητησεις και παρουσιασεις εδω και τεσσερα χρονια περιπου .
4 χρονια διαβαζες και δεν εγραφες καθολου?
Θα τιμωρηθεις παραυτα:137:

Παντως θα πρεπει να συνυπολογισεις και τον παραγοντα "τιμη"
Αφου βρισκεις τον Sharp στα 1300 ευρω εισαι περιπου στην μιση τιμη
απο αυτα που κοστιζει ο W20000.
Θα τα εδινες για την διαφορα αναλυσης?

Reaction score
0

Ξερεις κατι , απλα δεν ενιωθα ετοιμος να μπορω να προσφερω μια σωστη και ολοκληρωμενη αποψη μεσα στο φορουμ και ετσι δεν υπηρχε λογος να κανω εγγραφη.Τωρα ειμαι πιο εμπειρος και διαβασμενος και νομιζω οτι μπορω να δωσω κατι και εγω....οσον αφορα το θεμα μας εδω ειναι το ερωτημα ,εχοντας δει και τους δυο να παιζουν με τον sharp εμεινα αφωνος , ειναι καταπληκτικος ενω με τον benq ειδα μια διαφορετικη εικονα που ναι μεν ηταν ομορφη αλλα δεν μπορεσε να μου δωσει την εντυπωση μιας καλυτερης εικονας σκεφτομενος παντα και το διπλασιο της τιμης απο τον sharp.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.971

με τον benq ειδα μια διαφορετικη εικονα που ναι μεν ηταν ομορφη αλλα δεν μπορεσε να μου δωσει την εντυπωση μιας καλυτερης εικονας σκεφτομενος παντα και το διπλασιο της τιμης απο τον sharp.
1080 είδες από τον benq;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Λοιπον, η απαντηση μου θα ειναι "διπλη".
Με αυτο εννοω πως δεν θα παρεις μονο την αποψη μου αλλα και
αυτη του ανθρωπου που ειναι διπλα μου.Του Βαγγελη Λαμπρου
δηλαδη.
Ο Βαγγελης μολις ακουσε το ερωτημα μου απαντησε:"Εισαι τρελλος
ρε?Θα εδινες ποτε φραγκο για 720ρ?"

Η δικη μου απαντηση ισως δεν ειναι τοσο ακραια παντως μαλλον και
εγω θα ψηφιζα "σημερα".
Παρ'οτι εχω εκτιμησει ιδιαιτερως τον 12000...

Reaction score
0

νομιζω οτι αρχιζω και εχω και εγω την ιδια αποψη αλλα θα προτιμουσα να περιμενω πεντε-εξι μηνες ακομα ετσι ωστε να πεσουν οι τιμες νομιζω οτι ειναι υψηλες για την εποχη μας, θυμιζω ομως παντα οτι κριτιριο ειναι η ποιοτητα εικονας....

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.971

ναι , γιατι ρωτας?
Ρωτώ γιατί απορώ πως δεν είδες την διαφορά του 1080 από το 720.

Πάντως η γνώμη μου είναι να μην δώσεις σήμερα τόσα λεφτά για

προβολέα 720 όσο καλός να είναι.

Καλύτερα να πάρεις έναν φθηνότερο 1080,

π.χ. τον Benq 5000:126:

Reaction score
0

Ρωτώ γιατί απορώ πως δεν είδες την διαφορά του 1080 από το 720.

Πάντως η γνώμη μου είναι να μην δώσεις σήμερα τόσα λεφτά για

προβολέα 720 όσο καλός να είναι.

Καλύτερα να πάρεις έναν φθηνότερο 1080:126:
Αρχικα να σε ευχαριστησω,ξερεις ορισμενες φορες πρεπει να μιλας με ατομα που εχουν πιο ξεκαθαρη σκεψη , με βοηθας λεγοντας μου την γνωμη σου αλλα εδω ειναι ολο το παιχνιδι , π.χ.προβολεας 720ρ με τελεια χρωματικη παλετα και γενικα τελεια κινηματογραφικη εικονα ή προβολεας 1080 με πολυ καλη αναλυση αλλα μετρια κινηματογραφικη αισθηση? αν o Benq ηταν γυρω στα 1800 ευρω δεν το σκεφτομουν καν...η προταση σου για τον 5000 ειναι αποδεκτη και δεν σου κρυβω οτι καπου εκει προσανατολιζομαι μεταξυ benq w5000 ,optoma hd 800xlv και τελος epson tw1000

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.971

Εκτός τον epson tw1000

Δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα!

Reaction score
0

βρηκα τον optoma 1300ευρω , λιγο μεταχειρισμενος αλλα νομιζω οτι αξιζει , και να φανταστεις οτι μεχρι τωρα ειχα εναν infocus ls110 που ενω παιζει καταπληκτικα τωρα θα ειναι στα αζητητα , ειδες πως τα φερνει ο καιρος να σκοτωνεις ωραια και αξιολογα μηχανηματα?

Reaction score
453

Αν δεν είχα προβολέα, θα έπαιρνα έναν 1080 κι αυτό περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.
Αν είχα έναν 720 και ιδίως από αυτούς που ανέφερες, δεν θα τον άλλαζα με τίποτα για έναν "οικονομικό" από τα τωρινά μοντέλα 1080.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.140

Η γνώμη μου είναι να πάρεις έναν 1080.
Έτσι κι αλλιώς και με τα δυο μηχανήματα που αναφέρεις θα πάρεις πολύ καλή εικόνα.
Αλλά η ανάλυση είναι ανάλυση. Και όταν δεις τη διαφορά καταλαβαίνεις.
Αλήθεια, τόσον καιρό διάβαζες, ας πούμε το χαϊτεκ;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SHARP XV-Z12000E vs Benq W20000

Διαβαζα και hitech αλλα περισσοτερο διαβαζα και συνεχιζω να διαβαζω ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ.Ομως κατα καιρους και εξαιτιας πιστευω προμηθειας απο τις εκαστοτε εταιρειας δεν ειναι αντικειμενικα περιοδικα.Διαβαζοντας ομως αρθρα περι διαφορων τεχνολογιων και εξελιξεων τους μπορω να εχω δικη μου κριση και θεωρια,ετσι για να ολοληρωσω το φορουμ εδω μου δινει την εμπειρια που εγω δεν μπορω να εχω παντοτε.....θα χαιρομουν αν μου ελεγες αν εχεις εμπειρια μεταξυ αυτων των μηχανηματων και τι θα διαλεγες?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.456
Members
38.703