SHARP XV-Z21000 στο Hitech!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Στο καινούργιο τεύχος του Hitech υπάρχει παρουσίαση του Sharp 21000. Ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός:

"Ο κορυφαίος προβολέας DLP της αγοράς στα 1080p ακούει στο όνομα SHARP".

Το άρθρο ουσιαστικά συγκρίνει τον Sharp μόνο με τον Sony 100. Δεν θα σταθώ στα υπέρ του Sharp αλλά μόνο στα αρνητικά όπως τα παρουσιάζει το περιοδικό πάντα σε σχέση με τον Sony.

Ο Sharp λοιπόν υστερεί έναντι του Sony στο μαύρο καθώς και στο γεγονός ότι εμφανίζει ένα "αδιόρατο πεπλάκι" έχοντας όμως αρκετά μεγαλύτερη φωτεινότητα από τον Sony.

Το περιοδικό τονίζει ότι ο Sharp "είναι ο πρώτος DLP που αποδίδει όλο τον όγκο της πληροφορίας χωρίς να προσθέτει θόρυβο και χωρίς να εμφανίζεται το ενοχλητικό φαινόμενο των μικροκαθρεπτών που κινούνται αδιάκοπα".

Τα υπόλοιπα που σε υπερθετικό βαθμό γράφει το περιοδικό για τον Sharp δεν χρειάζεται να τα αναφέρω. Αρκεί αυτή η φράση: "Ναι στο Cazino Royale μας κρέμασε το σαγόνι με την εικόνα του στις 120 ίντζες. Μόνο εισιτήρια δεν κόψαμε".

Λέτε όντως να είναι τόσο εντυπωσιακός προβολέας;

GTX

Reaction score
39
Ποιός ξέρει? Μόνο αμα τον πάρουμε στα χέρια μας και περάσει από το AVsite treatment θα μάθουμε.

Reaction score
0
Απάντηση: SHARP XV-Z21000 στο Hitech!

Ναι βρε παιδια, να δουμε και κανενα screen shot, καντε κατι.:crazy_1: :crazy_1:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
γιατι μου χαλατε τον υπνο πεστε και τιμη συν τα αλλα πλιν που θα σας πω απο το home theater mag μαρτιου καλον μου υπνο

Reaction score
14
Εγώ προσωπικά το συγκεκριμένο περιοδικό το έχω για να γελάω με τις υπερβολές του και τις εμμονές του ( για κάποιους λόγους)..
Παρ ' όλα αυτά έχω την αίσθηση ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα έχει απόλυτο δίκιο..
Ποιός ξέρει άραγε πότε θα τον δούμε??....:happy_9: χε,χε...

Reaction score
0
Απάντηση: SHARP XV-Z21000 στο Hitech!

και εγω αυτο το τεστ διαβασα και ξεσηκωθηκα :crazy_3: οσο υπερβολικο και να ειναι το περιοδικο,δεν μπορει να μην αξιζει μηχανακι σε τετοια τιμη..βεβαια οτι sharp εχω δει ως τωρα ,κοκκινιζει πολυ ,και μενα δεν μου πολυαρε αυτο :mad_2:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Γνωρίζετε ότι πολλές φορές έχω διαφωνήσει με το συγκεκριμένο περιοδικό. Και κάποιες άλλες φορές έχω συμφωνήσει μαζί τους.

Όμως το ότι έφτασε να συγκρίνει στα ίσια το μηχάνημα αυτό με τον SONY που αποτελεί προβολέα αναφοράς για το hitech σημαίνει ότι ίσως είναι όντως πάρα πολύ καλό...

Ελπίζω όταν το δούμε και εμείς να βγάλουμε τα ίδια (και γιατί όχι καλύτερα...) συμπεράσματα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
το home theater mag γραφει
με $12κ is only a good car value(barely)
κατα αλλα ο πιο ... απο τους προβολεις που κυκλοφορουν στο δρομο
και κατι επικαιρο ( βλεπε arcam, canton, real cable, synergistic ,audio vector)
ποσες φορες αλλαξε χερια η sharp τα τελευταια 21 χρονια

Reaction score
14
Γνωρίζετε ότι πολλές φορές έχω διαφωνήσει με το συγκεκριμένο περιοδικό. Και κάποιες άλλες φορές έχω συμφωνήσει μαζί τους.

Όμως το ότι έφτασε να συγκρίνει στα ίσια το μηχάνημα αυτό με τον SONY που αποτελεί προβολέα αναφοράς για το hitech σημαίνει ότι ίσως είναι όντως πάρα πολύ καλό...

Ελπίζω όταν το δούμε και εμείς να βγάλουμε τα ίδια (και γιατί όχι καλύτερα...) συμπεράσματα...
:cool_4: :cool_4:
Μα επειδή ακριβώς το σύγκριναν με Sony μηχάνημα ( και ξέρετε τι κλάμα θα έριξαν στο περιοδικό για την "ιεροσυλία" και την "προδοσία" τους...) και το βγάζουν καλύτερο., πρέπει να είναι πολύ καλό...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
κλαμα στο εν λογο περιοδικο εδω δεν νοιαζονται που οι πωλησεις ολο και πεφτουν θα κλαινε
μπα εδω δεν κλαψανε οταν ηρθαν σπιτι μου και δεν ηξεραν τι να πουν
στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα

Reaction score
2
Δυο αναλυτικές παρουσιάσεις εδώ:

http://www.hometheaterhifi.com/volume_14_1/sharp-xv-z21000-projector-1-2007-part-1.html

http://www.avscience.com/reviews/projector_sharp_xvz20000.htm

Σύμφωνα με τις παραπάνω, το μηχάνημα έχει το υψηλότερο ansi contrast που έχει μετρηθεί ως τώρα σε μονότσιπο dlp προβολέα, οπότε στα φωτεινά μάλλον θα παίζει χωρίς αντίπαλο. Το μαύρο του επίσης είναι πολύ καλό για dlp, αλλά σε καμία περίπτωση δε φθάνει αυτό του jvc. Επίσης, η πρώτη χτυπητή αδυναμία του είναι ότι χρειάζεται εξωτερικό επεξεργαστή εικόνας για να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, που σημαίνει τουλάχιστο άλλα 2 χιλιάρικα καπέλο στη τιμή. Δυο ακόμη σημεία άξια προσοχής είναι ο χρωματικός τροχός 5Χ (ενδεχόμενη ύπαρξη rainbow) και η χρήση στατικής ίριδας πολλαπλών βημάτων(αντί δυναμικής). Στην πράξη πρέπει να τον συγκρίνει κανείς με κάποιον από τους sim2, jvc, ruby για να διαπιστώσει τι πουλιά πιάνει και αν φέρνει κάτι πραγματικά καινούργιο στην κατηγορία τιμής του.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Στην πράξη πρέπει να τον συγκρίνει κανείς με κάποιον από τους sim2, jvc, ruby για να διαπιστώσει τι πουλιά πιάνει και αν φέρνει κάτι πραγματικά καινούργιο στην κατηγορία τιμής του.
Χμμ...στο μυαλο μου εισαι Στεργιο?:roll:

Εχετε χαρη που ο zoglair με απειλει με συνεχη θεαση του projectorcentral για ενα μηνα και δεν μπορω να ανοιξω το ρημαδι μου:crazy_1:

Οχι για πολυ ομως...:bravo:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members