sharpness (οξυτητα)

Reaction score
0
παιδια σε διαφορα forums ελληνικα και ξενα λενε για το sharpness το πρεπει να ειναι 0 ειναι σωστο αυτο?

Reaction score
6
Πρέπει να είναι στη ρύθμιση εκείνη που δεν προσθέτει πληροφορία στην εικόνα η οποία δεν υπάρχει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658
Απάντηση: sharpness (οξυτητα)

...ή αλλιώς στη ρύθμιση όπου το Sharpness δεν καταστρέφει υπάρχουσα πληροφορία. Υπάρχουν ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες ελέγχου (πάτερνς) για τη σωστή ρύθμιση.

Αν αυτά σου φαίνονται κινέζικα, τότε κάνε το εξής: άνοιξε το μενού του DVD player (ή όποια άλλη συσκευή έχει μενού με ανοιχτόχρωμα γράμματα σε πιο σκούρο φόντο) και ξεκινώντας από το μηδέν, άρχισε να αυξάνεις το Sharpness της τηλεόρασης. Στο σημείο που θ' αρχίσουν να εμφανίζονται λευκά περιγράμματα γύρω από τα γράμματα του μενού, ενώ παρατηρείς την οθόνη από τη συνηθισμένη απόσταση θέασης, κάνε ένα κλικ πίσω και είσαι εντάξει.

Αυτά βέβαια για καλές πηγές σήματος και πιθανόν με διαφορετική ιδανική ρύθμιση για την καθεμιά. Αν μιλάς για αναλογικές τηλεοπτικές μεταδόσεις, τότε ψάξε αν το Sharpness παίρνει αρνητικές τιμές. :142:

Reaction score
0

βλεπω nova αλλα βλεπω και μεσω κεραιας και παιζω ps3 μεσω hdmi.εχω την samsung led 8000. η οποια εχει blue only mode δεν ξερω αν μπορω να ρυθμισω την οξυτητα με αυτο

Reaction score
6
Re: Απάντηση: sharpness (οξυτητα)

...ή αλλιώς στη ρύθμιση όπου το Sharpness δεν καταστρέφει υπάρχουσα πληροφορία. Υπάρχουν ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες ελέγχου (πάτερνς) για τη σωστή ρύθμιση.

Αν αυτά σου φαίνονται κινέζικα, τότε κάνε το εξής: άνοιξε το μενού του DVD player (ή όποια άλλη συσκευή έχει μενού με ανοιχτόχρωμα γράμματα σε πιο σκούρο φόντο) και ξεκινώντας από το μηδέν, άρχισε να αυξάνεις το Sharpness της τηλεόρασης. Στο σημείο που θ' αρχίσουν να εμφανίζονται λευκά περιγράμματα γύρω από τα γράμματα του μενού, ενώ παρατηρείς την οθόνη από τη συνηθισμένη απόσταση θέασης, κάνε ένα κλικ πίσω και είσαι εντάξει.

Αυτά βέβαια για καλές πηγές σήματος και πιθανόν με διαφορετική ιδανική ρύθμιση για την καθεμιά. Αν μιλάς για αναλογικές τηλεοπτικές μεταδόσεις, τότε ψάξε αν το Sharpness παίρνει αρνητικές τιμές. :142:
Καλή ιδέα το μενού του DVD. :444:

Τώρα για τις αναλογικές τηλεοπτικές μεταδόσεις των καναλιών στην Ελλάδα... μπφφφχχχμμφφφ άχαχαχαχαχα... :142::142:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

βλεπω nova αλλα βλεπω και μεσω κεραιας και παιζω ps3 μεσω hdmi.εχω την samsung led 8000. η οποια εχει blue only mode δεν ξερω αν μπορω να ρυθμισω την οξυτητα με αυτο
Το blue-only mode είναι πολύ χρήσιμο αλλά αφορά άλλη ρύθμιση, αυτή του Χρωματικού Κορεσμού & Χροιάς (Color/Tint). Είναι μία από τις τρεις βασικότερες ρυθμίσεις ενός μέσου απεικόνισης, μαζί με αυτές της Φωτεινότητας και της Αντίθεσης.
Το πλεονέκτημα της ύπαρξης blue-only mode είναι ότι μπορείς να κάνεις τη ρύθμιση χωρίς τα ειδικά μπλε γυαλιά, που αλλιώς είναι απαραίτητα γι'αυτή τη ρύθμιση -το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κατάλληλο πάτερν. Mπορείς να κατεβάσεις τα δωρεάν πάτερνς του AVS. Κατά σύμπτωση προ καιρού είχα δοκιμάσει την MP4 εκδοχή τους από στικάκι σε κάποιες Samsung, χρησιμοποιώντας το blue-only mode και λειτουργούσε πολύ αποτελεσματικά.

Reaction score
180

Ναι, στη Samsung, που εχουν ηδη αρκετα sharp περιγραμματα, τουλαχιστον τα τελευταια μοντελα, οποτε η ρυθμιση sharpness πρεπει να γινεται πολυ προσεκτικα.

Reaction score
0

με εχει ζορισει πολυ αυτο το πραγμα. default ειναι στο 40 μαλλον θα το αφησω εκει αντε να το παω στο 35

Reaction score
0

3 μετρα αποσταση θεασης 40 ιντσες ειναι η τηλεοραση και βλεπω και sd και hd

Reaction score
180

Στην Samsung την 650,την ευκρινεια την εχω σε ολες τις πηγες στο 40, απο τα 3 μετρα και εγω.

Reaction score
0

Στην Samsung την 650,την ευκρινεια την εχω σε ολες τις πηγες στο 40, απο τα 3 μετρα και εγω.
το αφησες default? η μετα απο δοκημες κατεληξες εκει?

Reaction score
11.740
Με 40 ίντσες στα 3 μέτρα δεν ξεχωρίζεις τίποτα ούτε σε SD ούτε σε HD, οπότε μη διυλίζεις τον κώνωπα με την οξύτητα.

Reaction score
180

το αφησες default? η μετα απο δοκημες κατεληξες εκει?
Δοκιμες. Οχι για να ξεχωρισω καλυτερη εικονα, οπως λεει ο φιλος απο πανω αλλα για να εχω μια αποδεκτη εικονα με το λιγοτερο δυνατον bluring.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos