Shazam!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.395
Παίζοντας με τις free εφαρμογές στο iPhone μου ανακάλυψα ένα διαμάντι!
Το Shazam !

Με λίγα λόγια, είναι ένα πρόγραμμα που βρίσκει (τίτλο, καλλιτέχνη) τα τραγούδια που παίζουν. Πόσες φορές δε σας έχει τύχει να ακούσετε κάποιο τραγούδι στο ράδιο, στην τηλεόραση, σε καφετέρια κλπ και να θέλετε να μάθετε τα "στοιχεία" του;
Είναι πανεύκολο με το Shazam! Πατάτε το κουμπί tag και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (υπάρχει επιλογή για 8, 10, 12 και 15) το iPhone ηχογραφεί το κομμάτι και το στέλνει μέσω internet στον κεντρικό server της εταιρείας. Σχεδόν στιγμιαία έρχεται η απάντηση με όλα τα στοιχεία του τραγουδιού! Μέχρι και link στο youtube μας δίνεται όταν υπάρχει το αντίστοιχο clip.

Το εντυπωσιακό είναι το ποσοστό επιτυχίας του Shazam. Τα βρίσκει σχεδόν όλα! Δε χρειάζεται να ηχογραφήσουμε το ρεφρέν ή την κεντρική μελωδία.
Μου βρήκε σπάνιο κομμάτι jazz των 70s από την εισαγωγή που είναι σχεδόν αποκλειστικά κρουστά.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα ελληνικά, γιατί δεν ακούω και δεν έχω για να το δοκιμάσω. :137:

Τα 3 τελευταία κομμάτια που πρόλαβα σήμερα το βράδυ στο αυτοκίνητο ακούγoνtας Galaxy:

Στο site του Shazam μπορείτε να μάθετε για όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της εφαρμογής, καθώς και για τις πλατφόρμες που το υποστηρίζουν. Το καλό με το iPhone είναι ότι είναι free.

Attachments

Reaction score
7
Το αγαπημένο μου πρόγραμμα στο iPhone! Έχω βρεί πάρα πολλά τραγούδια με ευκολία και με μεγάλη επιτυχία επίσης. Δεν είναι τυχαίο που στο Appstore έχει αποσπάσει 5 αστέρια από όλους.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Shazam!!!

''Το εντυπωσιακό είναι το ποσοστό επιτυχίας του Shazam. Τα βρίσκει σχεδόν όλα! Δε χρειάζεται να ηχογραφήσουμε το ρεφρέν ή την κεντρική μελωδία.''

Σιγα το προγραμμα.
Σε καποια ειδη μουσικης το κανω κι εγω!:137:

Χωρις πλακα τωρα ειναι φοβερη φαση.
Μου χει τυχει να σπαω το κεφαλι μου ωρες μεχρι να βρω ποιο κομματι ηταν.

Reaction score
5
Αξίζει να προσθέσουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ήρθε στην Ελλάδα από την Vodafone πρώτα, σαν Vodafone Mad Scanner
Δουλεύει από οποιοδήποτε κινητό Vodafone.

Επίσης, κάτι παρόμοιο έχει υλοποιήσει η Sony Ericsson σε μερικά κινητά, το γνωστό TrackID.

Και τέλος, ένα paper για το πώς δουλεύει, από τον εφευρέτη:
http://www.ee.columbia.edu/~dpwe/papers/Wang03-shazam.pdf

Reaction score
569
Μπορείτε να συνδέσετε το λογαριασμό του Spotify με το Shazam και να στέλνει εκεί τα τραγούδια που ψάχνετε.
Μετά τα στέλνετε σε όποια λίστα θέλετε.
Φοβερό πρόγραμμα.

Reaction score
69
Υπάρχει και το Sound Hound αντίστοιχο του shazam
Χρησιμοποιώ και τα δυο στο ipad, το αντίστοιχο στο pc είναι το https://www.midomi.com το οποίο το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα
με μεγάλη επιτυχία (Οταν δεν Κολλαει ), αλλά το shazam μου αρέσει περισσότερο γιατί σου κρατάει και αρχείο των επιλογών σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_