Shure v15 type iv

Reaction score
40
Η κεφαλή του τίτλου έχει πρόβλημα. Παίζει με "σπασίματα" κυρίως στα μπάσα, αλλά όχι μόνον. Ειναι σαν ένα καλώδιο να μην έχει καλή επαφή και το σήμα να "τρεμοπαίζει". Αυτό που παρατήρησα είναι ότι η ανάρτηση της βελόνας φαίνεται σκληρή (δεν έχει την μαλακή "υποχώρηση"που έχουν οι άλλες βελόνες που έχω αν την σπρώξω μαλακά με το δάχτυλο).Επίσης, μέτρησα μ´ένα πολύμετρο την αντίσταση της κεφαλής και μου δίνει 1405 και 1372 ωμ, Σκέφτηκα να αλλάξω βελόνα, αλλά δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι στην βελόνα ή στην κεφαλή.
Κάποια συμβουλή παρακαλώ;

Reaction score
236
Εαν εχεις δευτερη βελονα θα βοηθουσε να την δοκιμαζες.
Επισης μπορεις να δοκιμασεις και μια αλλη κεφαλη. Ωστε να βεβαιωθεις οτι το προβλημα ειναι με την Shure και οχι με κατι αλλο "down the line."

Reaction score
1.147
Μηπως το προβλημα εμφανιστηκε αφου μετρησες _την αντισταση;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η type 4 ειναι απο τις κεφαλες των οποιων η αναρτηση με τα χρονια σκληραινει σε αντιθεση με αλλες που μαλακωνει.Μου ετυχε και μενα παλια σε δυο type 4 και ηταν η αναρτηση των βελονων.Αν εισαι σιγουρος οτι υπαρχει ηχος και στα δυο καναλια τοτε η κεφαλη δεν εχει προβλημα.Μια βελονα SAS θα ηταν καλη επιλογη.

K

kimon

Guest
Μη ξαναβάλεις πολύμετρο σε κεφαλή!(εκτός κι αν θέλεις να την κάψεις)

Reaction score
40
Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες. Karajack και kimon δεν γνώριζα ότι μια κεφαλή μπορεί να πάθει ζημιά με το πολύμετρο. Μάλλον αυτή τη φορά στάθηκα τυχερός, γιατί μόλις διάβασα τα μυνήματά σας την δοκίμασα ξανά και ακούγονται και τα δύο κανάλια. Puretone, βλέπω τις τιμές των sas στο eBay και αναρωτιέμαι άν αξίζει να δώσει κανείς τόσα χρήματα, όταν με λίγα παραπάνω παίρνει μια αξιοπρεπή καινούργια κεφαλή. Εσύ με sas είχες αντικαταστήσει τις δικές σου; και ποιές είναι οι εντυπώσεις σου;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν τις εχω τωρα.Ομως η SAS αξιζει τον κοπο με την κεφαλη αυτη, και το αποτελεσμα αποδεδειγμενα εξαιρετικο.

Reaction score
1.815
Aν μένεις Αθήνα, βάλε την κεφαλή σ' ένα headshell και φέρτη να τη δοκιμάσουμε με SAS. (στείλε μου pm με τηλέφωνο να το ρυθμίσουμε).
Έχω την ίδια οπότε μπορούμε να βάλουμε την αντίστοιχη βελόνα στη δική σου και να διαπιστώσεις αν δουλεύει.
Μετά αποφασίζεις το τι θα κάνεις. :welcome:

Reaction score
40
Να λοιπόν που από το πρόβλημα στην βελόνα, προέκυψε ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα στο σπίτι του Σταμάτη (delamostre), ενός ανθρώπου που γνωρίζει σε βάθος το hi fi, με μοναδικά κομμάτια στο σύστημά του, που αγαπά και χαίρεται τη μουσική τόσο ο ιδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του και που βοήθησε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με την shure. Πρώτον η βελόνα είναι χαλασμένη και δεύτερον η κεφαλή δεν έχει κανένα πρόβλημα και με την sas παίζει εξαιρετικά. Έπαιξε πολύ ωραία όλα τα είδη μουσικής που ακούσαμε. Πάμε για καινούργια βελόνα λοιπόν.
Σταμάτη σ´ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
1.815
...Πάμε για καινούργια βελόνα λοιπόν.
Κωστή έχεις ένα από τα best seller πικάπ και σου εύχομαι να χαλαρώνεις με τις δισκάρες σου!
Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και με την πρώτη ευκαιρία μετά τις γιορτές θα σου έρθω.
Enjoy music man!:thumbsup:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas