SIEMENS σειρα 6

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Καλημερα σε ολους.Ενας φιλος πηγε στην COSMOTE για αναβαθμιση συσκευης και ζητησε το Siemens m65 και του ειπαν οτι η σειρα 6 εχει προβλημα .Ξερετε κατι σχετικα?

Reaction score
7
Ολα τα Μ65 ειχαν προβλημα και γυρισαν ολα πισω με εντολη αντιπροσωπειας για software update.
Δεν ξερω για τα καταστηματα του COSMOTE αλλα ο Γερμανος εχει ηδη παραλαβει πισω τα Μ65 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ, οποτε απο ''γερμανικης'' πλευρας δεν υπαρχει πλεον προβλημα...
Προσωπικη αποψη, ποτε δε συμαπθησα τα siemens. :roll:

Reaction score
2
Όλη η σειρά 65 (S, SL, M, CX, C) μέχρι μία συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού, είχε το ακόλουθο πρόβλημα: Όταν τελείωνε η μπαταρία και εφ' όσον ήταν ενεργοποιημένη στο τηλέφωνο η επιλογή ηχητικής ειδοποίησης χαμηλής στάθμης αυτής, ο ήχος που παραγόταν ήταν τόσο δυνατός που αν εκείνη τη στιγμή συνομιλούσατε, θα ήταν πολύ πιθανή η πρόκληση σοβαρού τραυματισμού! Γι' αυτό η Siemens απέσυρε όλη τη σειρά προς αναβάθμιση λογισμικού (ήταν θέμα software), ενώ βέβαια όλα τα καινούρια τηλέφωνα έρχονται αναβαθμισμένα. Αν τώρα κάποιος έχει ήδη αγοράσει μία συσκευή με παλαιό λογισμικό, το μόνο που έχει να κάνει - αν βαριέται να το πάει για αναβάθμιση - είναι να απενεργοποιήσει την επιλογή ηχητικής ειδοποίησης χαμηλής μπαταρίας.

Γιώργο, εσύ που δε συμπαθείς τη Siemens, για πες μου ποιός άλλος κατασκευαστής θα είχε προβεί σε πλήρη απόσυρση όλων των συσκευών, αλλά και ταυτόχρονη ενημέρωση των μέσων για την ύπαρξη αυτού του συγκεκριμένου προβλήματος; Μήπως η Nokia ή η SE; Να μην αρχίσω να λέω για τα bugs του Κ700i τώρα! Σημειωτέον, έχω και SE & Siemens & Nokia κινητά (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων).

Υ.Γ.: Kάτι πολύ σημαντικό παρά λίγο να το ξεχάσω. Αν έχετε καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή, μπορείτε να κατεβάσετε από το site της Siemens το αναβαθμισμένο firmware (www.my-siemens.com) και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας! Οι φίλοι της Ν...., ας τρέχουν ακόμη στα υπέροχα Service Centers της με την άμεση εξυπηρέτηση!

Reaction score
7
Ημουν επι 3 χρονια υπευθυνος service σε 2-3 καταστηματα Γερμανος και ξερω τι παιζεται με τα service των αντιπροσωπειων...
Nokia - ειναι αθλιοι και η μαμα Nokia θα επρεπε εδω και χρονια να εχει δωσει αλλου την αντιπροσωπεια
Sony Er - Η καλυτερη απο αποψη (γρηγορης) εξυπηρετησης του καταναλωτη
Panasonic - Siemens - Αρκετα καλοι.
Οι υπολοιποι ειναι ενα 5% της αγορας οποτε μπαινουν με το ζορι και στη ...βουλη!
Η Νοκια εχει το μεγαλυτερο μεριδιο στην αγορα και αναλογικα με αυτο την χειροτερη εξυπηρετηση...
Το οτι δεν συμπαθησα τη Siemens ειναι καθαρα προσωπικοι/αισθητικοι/χρησης λογοι και δεν εχουν σχεση με το service κλπ. Οπως ποτε δε συμπαθησα τη Philips. Δεν ξερω γιατι!

Εγω εχω ΝΟΚΙΑ 7110 εδω και 4-5 χρονια, απο τοτε που βγηκε. Το προσεχω (οπως αλλωστε ολα τα μηχανηματα) και δεν εχει παθει τιποτα.
Το θεωρω το καλυτερο τηλεφωνο ever.
Εχω δει απειρες καταστασεις οταν δουλευα εκει και φυσικα τα Νοκια ''χαλανε'' πιο πολυ αφου πουλανε και πιο πολυ...

Αλλα το θεμα ειναι οτι ο καταναλωτης αν και ξερει διαφορες καταστασεις για τα μοντελα των κινητων απο φιλους εξακολουθει να αγοραζει μοντελα για τα οποια εχει ακουσει τα χειροτερα...
Και εξακολουθει να εκνευριζεται επειδη ο πωλητης ''του ειπε οτι ειναι καλο τηλεφωνο, αλλα χαλασε''?

Ειμαι κολλημενος ΝΟΚΙΑκιας (δεν ξερω γιατι) και θα παραμεινω (ασχετα με ολα αυτα που εχουν δει τα ματια μου!) οπως ειμαι και κολλημενος Αντι-Alpha Copy-ακιας βεβαια. Γιατι θεωρω οτι εχουν το πιο ευχρηστο μενου, σχεδιασμο κλπ... αναλογα με το τι αγοραζεις παντα.

Δυστυχως στην Ελλαδα αγοραζουμε παντα οτιδηποτε με κριτηριο αν μας αρεσει και οχι με την υποστηριξη που θα μας παρεχει, γιατι νομιζουμε οτι δεν θα χαλασει...
Οποτε γιατι να βελτιωσει η ΝΟΚΙΑ (Alpha Copy) το service της αφου πουλαει τρελλά??
Ενδεικτικα το κεντρικο service του Γερμανου ειναι πολυ πιο εξοπλισμενο απο των αντιπροσωπειων, αλλα με 1500 παραλαβες τη μερα...η καθυστερηση ειναι αναμενομενη.
Αυτη ειναι και η διαφορα μιας πολυεθνικης εταιριας με υποκαταστημα στην Ελλαδα που λειτουργει κατω απο τους μητρικους κανονες με εναν εμπορικο αντιπροσωπο.

Γουστα ειναι αυτα...
Και συμβουλες...

1. Για το service να απευθυνεστε κατευθειαν στην αντιπροσωπεια - γλιτωνετε χρονο
2. Οταν αγοραζετε κινητο (και γενικα καποιο μηχανημα) να αγοραζετε με βαση τη χρηση που θελετε ωστε να πληρει τις αναγκες σας και παραπανω απο ατες και οχι στο οριο τους, δηλ. αν θελετε π.χ. να μιλατε 2 ωρες τη μερα να παρετε ενα με μπαταρια για 2,5 ωρες ομιλια και οχι για 2...
3. Επισης ψαξτε και λιγο μονοι σας πριν αγορασετε κατι...μην αρκειστε σε αυτα που θα πει ο πωλητης...Κανενας καλος πωλητης δεν θα σας πει κακο λογο για κατι που θελει να σας πουλησει...(εγω το ελεγα...''αν θες παρε αυτο το πιο φτηνο, αλλα μην ερθεις σε μια βδομαδα και μου πεις οτι χαλασε'')
4. Να αγοραζετε αυτο που θελετε και οχι αυτο που σας πουλανε.

:)

Reaction score
49
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Nokia - ειναι αθλιοι και η μαμα Nokia θα επρεπε εδω και χρονια να εχει δωσει αλλου την αντιπροσωπεια
Η Νοκια εχει το μεγαλυτερο μεριδιο στην αγορα και αναλογικα με αυτο την χειροτερη εξυπηρετηση...
Σαφέστατα και μιλάμε για την πιο ΑΘΛΙΑ αντιπροσωπεία ηλεκτρονικών συσκευών σε όλη την Ελλάδα!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Τα service-centers λειτουργούν (?) με υπαλλήλους άσχετους :( και το κυριότερο αγενέστατους :evil: ! Λες και έχουν πιάσει τον Πάπα απ' τα αρχ......! :evil:
Συγνώμη για την έκφραση αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφθηκα να μπω στο κατάστημα.......με το αυτοκίνητο!!!
Μερίδιο της αγοράς και εξυπηρέτηση ΝΟΚΙΑ είναι αντιστρόφως ανάλογα ποσά!! :evil: :evil:
Και εκείνα τα ζώα, τα μεγάλα κεφάλια στην Φιλανδία, μας έχουν χεσμένους! :evil: :evil: :evil:
Κυκλοφόρησε το 6600 με πρόβλημα στα sms (κακώς, έπρεπε πρώτα να το φτιάξουν και μετά να το βγάλουν στην αγορά :( ) και όταν δεήσει να το πάω για αναβάθμιση θα μου που το μεγαλειώδες: "δεν σας εγγυούμαστε ότι δεν θα χαθούν τα αρχεία σας ή ο τηλεφωνικός σας κατάλογος" :shock:
Να χέσω την τεχνολογία σας και τα έντυπα official service NOKIA :evil: !!
Και ακόμα δεν το έχω πάει για αναβάθμιση γιατί αν μου χάσουν τον τηλεφωνικό κατάλογο κάηκα!

Γιώργος Ανδρεάδης said:
Εγω εχω ΝΟΚΙΑ 7110 εδω και 4-5 χρονια, απο τοτε που βγηκε. Το προσεχω (οπως αλλωστε ολα τα μηχανηματα) και δεν εχει παθει τιποτα.
Το θεωρω το καλυτερο τηλεφωνο ever.
Γιώργο, έχω κι εγώ 7110 (και μάλιστα....2 συσκευές, που δουλεύουν ΑΨΟΓΑ! :D Και είναι 3 & 4 χρόνων αντίστοιχα)
Ήταν εκπληκτική συσκευή, και ιδιαίτερα όταν βγήκε: οθονάρα (διπλάσια σε σχέση με ό,τι κυκλοφορούσε τότε), μνήμη 1000 ονομάτων με 5 πεδία καταχώρησης (όταν τα άλλα υπερηφανεύονταν τότε για 200-250 θέσεις ΜΟΝΗΣ καταχώρησης), roller κ.ο.κ. Το μόνο περίεργο (που το συνήθιζε κανείς εύκολα) ήταν η θέση του ελληνικού αλφάβητου στην πληκτρολόγηση των μηνυμάτων!!
Απ' τα χέρια μου πέρασαν 3 ΝΟΚΙΑ 7110 (κάθε χρόνο αλλάζω κινητό) και μόνο το πρώτο πούλησα! Και όλα δούλεψαν (και δουλεύουν) άψογα!!

Γιώργος Ανδρεάδης said:
Ειμαι κολλημενος ΝΟΚΙΑκιας (δεν ξερω γιατι) και θα παραμεινω (ασχετα με ολα αυτα που εχουν δει τα ματια μου!) οπως ειμαι και κολλημενος Αντι-Alpha Copy-ακιας βεβαια. Γιατι θεωρω οτι εχουν το πιο ευχρηστο μενου, σχεδιασμο κλπ... αναλογα με το τι αγοραζεις παντα.
Συμφωνώ Γιωργάρα, αλλά είμαστε και μ........ που εξακολουθούμε να αγοράζουμε από μια εταιρία που μας έχει χεσμ.... :evil:
Ας κάνουμε βέτο 1 (ΜΙΑ μόνο) χρονιά, να πέσουν 50% οι πωλήσεις και κεφάλια και μετά να δεις................ :evil: :evil:
Που πήγαινα στα μοσχάρια να βρω καλώδιο υπερύθρων για σύνδεση του 7650 με τον υπολογιστή και θυμηθήκανε να το εισάγουν 9 μήνες μετά!!!!
Και μιλάμε για το πρώτο κινητό multimedia στην Ελλάδα, με φωτογραφική μηχανή, και 5000 προγράμματα στο ιντερνετ!!
Τους είχα φάει τα αυτιά (τα αγόρασα Δεκέμβριο, σχεδόν μόλις είχε πρωτοβγεί) τόσους μήνες και με κοιτάγανε σαν χάνοι.....τα ζώα! (κι εγώ μεγαλύτερο ζώο που ξαναγόρασα ΝΟΚΙΑ!!) :wink:
Και μιλάμε για μια συσκευή των 550 ευρώ τότε!!
Και ο κολλητός μου (Μιχάλης, giotamike) αγόρασε 3 με 4 μήνες μετά το Ρ800 και είχε στο κουτί ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Hands-free, PC cable που ήταν και βάση φόρτισης, και internet update, +memory card και θήκη!!!

Και στο 7650 ΤΙΠΟΤΑ! :evil: :evil: :evil: :evil:
Ούτε Hands-free, ούτε PC cable , ούτε καν θήκη!!!

Και εγώ ο ηλίθιος να είμαι πελάτης της ΝΟΚΙΑ πάνω από 7 χρόνια ( 2: 6110, 3: 7110, 1: 7650 και τώρα το 6600!!!)
Και ακόμα ηλιθιότερος που θα ξαναπάρω ΝΟΚΙΑ!!
("ζαχαρώνω" το 7700

SPECIFICATIONS
What's New
Music and video playback and streaming
Internet TCP/IP with IPv4 and IPv6* over (E)GPRS or (HS)CSD
Opera browser supports HTML and XHTML pages
Integrated VGA camera
FM radio
Email (SMTP, POP3, IMAP4)
MMS (including SMIL)
Integrated handsfree & voice recorder
Bluetooth technology (including audio)
Personal Information Management: calendar, contacts, tasks, and more
Word, Sheet, and Presentation Viewer; Word & Sheet converter
Flight mode
Offline mode
Touch screen
MP3 player

*Note that this services require network support

Full Specifications

Tri-Band Operation
GSM 900/1800/1900
Automatic switching between bands

Size
Weight: 183 g
Dimensions: 165 cc, 133.7 x 79.5 x ~21.6 mm

Display and User Interface
High-resolution LCD display
Series 90 UI with touch screen
Display size: 640 x 320 pixels
65,536 colors
Touch-screen, pen-based input with stylus
On-screen keyboard
Handwriting recognition

Physical keys:

Scroll and select key (scroll up, down, left, right, select)
Back/Cancel
Home (Apps key)
Menu key
2 application-specific keys
Send key
End/Exit key
Voice key
Power key

Audio/Visual Media Features
Camera: 640 x 480 pixel resolution; 2 x digital zoom
RealPlayer: Playback and stream RealMedia (video and audio) and 3GPP-compliant content (H.263 and MPEG-4)
Music: supports MP3, AAC, RealAudio 7 and 8, WAV, MIDI, and AMR-NB file types. Keep your sounds organized with Nokia Audio Manager (NAM)
Images: supports JPEG, GIF, BMP, PNG, and animated GIF images
Sketch: Edit images (crop, zoom, rotate, and flip) and draw your own. Add images to contacts or send them (via MMS, email or Bluetooth).
Stereo FM radio

Memory Functions
20 - 25 MB of internal memory available for contacts, text messages, multimedia messages, ringing tones, images, video clips, personal information management, and applications
64 MB Memory Card provided in the sales package
Additional memory units available (up to 128 MB)

Phone Features
PIM: Contacts, extensive calendar, Mobile Wallet 2.0, calculator
Office applications: Word, Sheet, and Presentation Viewer
Flight mode: all radio-related activities turned off
Offline mode: Use the MP3 player, FM radio, AAC, PIM, and Bluetooth without a SIM card

Messaging
Multimedia messaging: Multimedia messaging (MMS) with compatible devices; send and receive messages containing text, images, audio, and video.
Email: Access your work and private email accounts; supports SMTP, POP3, and IMAP4 protocols
Text messaging: create, send, edit, and receive text messages (SMS).

Games
Downloadable Java™ MIDP 2.0 and Symbian games

Java™ Applications
Downloadable Java™ MIDP 2.0 applications

Ringing Tones
Use MP3, AAC or AMR-NB files as ringing tones
Up to 24 polyphonic ringing tones
24 ringing tones preset, all removable

Wireless Connectivity
Pop-Port™ interface
Connect phone wirelessly to a compatible phone or a compatible PC
Bluetooth technology
Over-the-air ringing tones, settings and messages (for Web access point, Web bookmarks, and SyncML)
Remote OTA synchronization with SyncML; local synchronization with PC using PC Suite

Browsing
HTML and XHTML with Opera browser
Downloadable plugins
OMA mDRM - forward lock for content protection
Wallet: convenient online use and storage of your numbers and passwords

Data Transfer
EDGE*
GPRS* (multislot class 10)
E-GPRS* (multislot class 4 (3+1))
HSCSD (High-Speed Circuit-Switched Data)*
Circuit-switched data
TCP/IP*

*Note that these services require network support.

Call Management
Click-to-talk: Easy dialing with the touch screen interface
Contacts: Advanced contacts database with support for multiple phone and email details per entry; also supports thumbnail pictures and groups
Speed dialing
Logs: Keeps lists of your dialed, received, and missed calls
Automatic redial
Supports Fixed Dialing Number, which allows calls only to predefined numbers
Conference call (up to 5 participants)

Power Management

Battery Talk time Standby time Charging
BP-5L (1300 mAh LiPo) up to 3-4 h up to 10-11 days up to 2 h

Variation in operation times will occur depending on SIM card, network settings and usage. Talk time is increased by up to 30% if Half Rate is active, and reduced by 5% if Enhanced Full Rate is active.

Software
PC Suite

Reaction score
49
Μάθετε και αυτά για το 7700:

1)Μπορεί να προστεθεί δέκτης τηλεόρασης, αλλά δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι add-on!
Το είχε ανακοινώσει η ίδια η nokia! :shock: :shock:

2)Αλλάζει η MMC χωρίς να κλείσει το κινητό... 8)

Reaction score
49
ΩΩΩΩΩΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Μόλις ανακάλυψα το παρακάτω!!!

Ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2003, η επίσημη κυκλοφορία του ήταν για το δεύτερο τρίμηνο του 2004 και οι συζητήσεις για την εμφάνιση και τις δυνατότητές του είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους υπερασπιστές και τους κατακριτές του. Τελικά οι ιθύνοντες της Nokia πήραν την απόφαση να βάλουν την κυκλοφορία του... στον πάγο, όχι φυσικά λόγω της υπερβολικής καλοκαιρινής ζέστης. Ο λόγος, για το Nokia 7700, το πρώτο media-phone της εταιρίας, που πριν από αρκετούς μήνες δίχασε την αγορά με την ανακοίνωση των μελλοντικών του δυνατοτήτων, που τελικά, ποτέ δεν είχε.

Όπως παραδέχτηκε, ο κ. Kari Tuutti, (στέλεχος του τμήματος multimedia της Nokia), η συσκευή δεν είχε φτάσει ακόμα στο επίπεδο, το οποίο θα έκανε τη Nokia σίγουρη για την επιτυχημένη κυκλοφορία του. "Η συσκευή έπασχε κυρίως στον τομέα της προσφοράς υπηρεσιών, multimedia κυρίως, περιεχομένου. Έτσι, αναβλήθηκε η κυκλοφορία της συσκευής επ'αόριστον, ενώ τα λίγα μοντέλα που θα δημιουργηθούν, θα χρησιμοποιούνται κυρίως για επιδείξη των δυνατοτήτων τους στους ενδιαφερόμενους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και multimedia υπηρεσιών."

Όσο για την υπηρεσία Visual Radio, που αναπτύχθηκε από την ίδια τη Nokia και αναμενόταν να διατεθεί στο κοινό με το 7700, πρόκειται τελικά να είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2004 για Series 60 κινητά, με πρώτο από αυτά το Nokia 6260. Ταυτόχρονα πρόκειται να υπάρχει και συμβατότητα με προηγούμενα smartphones που διαθέτουν ενσωματωμένο ραδιοφωνικό δέκτη, ώστε να μη μείνουν παραπονεμένοι οι πιο παλιοί πελάτες της εταιρίας.

Αν κάποιοι απο εσάς, μετά την ακύρωση του project Nokia 7700, αναρωτιέστε για την τύχη και της πλατφόρμας Series 90 που θα λάνσαρε επίσημα στην αγορά, η Nokia ανακοίνωσε πως τελικά η συγκρκιμένη πλατφόρμα θα κάνει τελικά ντεμπούτο, όχι φυσικά με το 7700, αλλά με κάποια άλλη νέα συσκευή, μέσα στο 2005. Πάλι καλά, θα λέγαμε εμείς...

Και η πλάκα είναι ότι είχα βρει φωτογραφίες χρηστών του 7700 (ιδιοκτήτες που έβαζαν φωτογραφίες στο ιντερνετ!!)

Καλό ταξίδι 7700!!!
Να 'ναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει!

Reaction score
49
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Και η πλάκα είναι ότι είχα βρει φωτογραφίες χρηστών του 7700 (ιδιοκτήτες που έβαζαν φωτογραφίες στο ιντερνετ!!)

Και για να με πιστέψετε ορίστε:

Να και ένα review:

Ακόμα ένα σύντομο review απο έναν ακόμα χρήστη της συσκευής.

Righty, just got my mitt's on a 7700...

Well, where do I start? Alas, typical Nokia build quality. Getting the battery off is a right royal pain in the ***. The battery is huge, and the sim card fits in okay, although it's easy to disturb the sim holder which results in a "No sim card inserted" sort of message!

Anyway... back to the device. It's a little clunky to hold and seems overly huge for everyday use. The one I have looks to have fallen off a star trouper from starwars. The CF slot looks like it could snap off at any moment, and mine has already lost it's power button.

Turning on the device does result in the first good thing, the screen being bright, colourful and very hi definition. Whilst there is no anti aliasing for the text, graphics look good. Zooming on the application screen allows you to see the icons for 30 applications all in one go!

Now, applications: It comes with Real player, which plays audio and MP4 files, an audio player, spreadsheet, presentation and most other normal symbian type apps. The file manager has limited functionality and doesn't allow you access to ALL of the files on the device.

The device has visual radio, although as I haven't been able to get my hands on the handsfree kit, I can't listen to it.

Opera (or web, as it's called) works well, and is great to see it in lanscape mode (a shortcoming of the p900), and even works in fullscreen mode. ebay, alas, managed to crash it though!

The device is not that intuitive to use. Those that have used both series 60 and UIQ will know what I mean. There are buttons on the device which make no sense, and I so miss the jog wheel.

I refuse to use it as a phone, and look a complete idiot.

Anyway, it's not bad, but I'm glad nokia aren't releasing it. It would have been a huge mistake....

ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Η ΝΟΚΙΑ!!!

Κάπως έτσι πρέπει να μοιάζουν όλοι τους στην ΝΟΚΙΑ:

Reaction score
14
ΠΑΡΕ SONY

[updown]ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΙΑ!!![/updown]
[align=center]Εμ΄μωρέ Γιάννη. Στην εποχή μας είναι μαλ... να αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είσαι Fun μιας φίρμας και μόνο αυτό. Απ΄την άλλη ακόμα και αν παρέχει περισσότερες δυνατότητες (δεν το πιστεύω) δεν αξίζει να αγοράζεις κορυφαία προιόντα χωρίς υποστήριξη από την αντιπροσωπεία. [/align]Ξέρεις, και εγώ είχα στην αρχή 2 Νοκια αλλά έκανα το βήμα και πήρα και Siemens και μετά τα Sony. Τουλάχιστον, τώρα είμαι ικανοποιημένος. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos