Sigma 18-125 MM F/3,8-5,6 DC OS

Reaction score
51
Σε μια μηχανή 450d eos και έχοντας τον φακό kit 15-55, θέλουμε να πάμε λίγο ''παραπέρα'' από πλευράς ζουμ.
Σ αυτή την περίπτωση τι κάνουμε? Το εύρος του παραπάνω φακού μας (sigma)καλύπτει απόλυτα.Είναι καλός φακός όμως? H είναι πατάτα? Γνωρίζει κάτι κανείς κάτι γι αυτόν μήπως? Από τιμή έχει πολυ καλή βέβαια.320 euro.
Εναλλακτικά,υπάρχει και ο canon 18-135
480 euro.Αλλά άν είναι να φτάσω τα 1,100 euro σύνολο (μαζι με τη μηχανή) εμ έπρεπε να πάρω τότε την d90 απ την αρχή με τον 18-105 vr
και θα ήμουν αρχηγός.
Eπίσης,υπάρχει και η λύση του canon 55-250 is. Το 250 βέβαια είναι πολύ.Άσε που είναι 500gr και πιθανολογώ θα ''τρώει'' μπαταρία άκοπα!:138::138:
Αλλά θα πάμε στο βάλε βγάλε φακούς μετά.Προφανώς είναι κάτι προς αποφυγήν.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου τα βάλετε σε μια σειρα όλα αυτα? για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εννοω.Ευχαριστω εκ των προτέρων, και αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με.

Reaction score
0
Απάντηση: Sigma 18-125 MM F/3,8-5,6 DC OS

Σε μια μηχανή 450d eos και έχοντας τον φακό kit 15-55, θέλουμε να πάμε λίγο ''παραπέρα'' από πλευράς ζουμ.
Σ αυτή την περίπτωση τι κάνουμε? Το εύρος του παραπάνω φακού μας (sigma)καλύπτει απόλυτα.Είναι καλός φακός όμως? H είναι πατάτα? Γνωρίζει κάτι κανείς κάτι γι αυτόν μήπως? Από τιμή έχει πολυ καλή βέβαια.320 euro.
Εναλλακτικά,υπάρχει και ο canon 18-135
480 euro.Αλλά άν είναι να φτάσω τα 1,100 euro σύνολο (μαζι με τη μηχανή) εμ έπρεπε να πάρω τότε την d90 απ την αρχή με τον 18-105 vr
και θα ήμουν αρχηγός.
Eπίσης,υπάρχει και η λύση του canon 55-250 is. Το 250 βέβαια είναι πολύ.Άσε που είναι 500gr και πιθανολογώ θα ''τρώει'' μπαταρία άκοπα!:138::138:
Αλλά θα πάμε στο βάλε βγάλε φακούς μετά.Προφανώς είναι κάτι προς αποφυγήν.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου τα βάλετε σε μια σειρα όλα αυτα? για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εννοω.Ευχαριστω εκ των προτέρων, και αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με.
Φακος που καλυπτει εστιακο μηκος για να μην βγαζεις βαζεις φακους ειναι ο 18-200 .
Φθηνοτερο παρε τον 18-135 της canon .
Συνηθως μαρκες οπως sigma, tamron σε τετιους φακους που ψαχνεις εχουν αριστους σαν τους canon αλλα απο ταχυτητα ειναι χελωνες . Ετσι σε γρηγορα θεματα θα σε δυσκολεψουν πολυ οτιδηποτε αγορασεις εκτος canon .

Αν δεν σε νοιαζει η ταχυτητα και φωτογραφιζεις στατικα θεματα περισσοτερο αγορασε καποιον σιγμα η ταμρον και γλιτωνεις λεφτα απο πανω.
Εαν ομως θες ταχυτατο φακο να εστιαζει γρηγορα και αξιοπιστα τοτε canon χωρις δευτερη σκεψη .

Reaction score
1
Τον έχω τον φακό που λές και είμαι απολύτως ικανοποιημένος.

Θυσιάζεις ελάχιστο ζούμ σε σχέση με τον 18-200 (πραγματικά δεν χρησιμοποιεί κανείς συχνά τα 200mm), αλλά αυτά τα 125mm τα φτάνει πιο ποιοτικά. Και είναι και πιο ελαφρύς πιο φθηνός και πιο φωτεινός. Μην ξεχνάς και το stabilizer. Είχα και την προηγούμενη έκδοση, την 18-125 σκέτη (62mm διάμετρος μπροστινού στοιχείου vs 68mm, non-hsm, non-OS) και αυτός εδώ είναι πραγματικά ... καμία σχέση.

Για το αν είναι αργός, είναι ένα κλικ πιο αργός απο τους USM της Canon, αλλά είναι και αυτός HSM οπότε είναι επαρκέστατος για καθημερινή all-around χρήση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.496
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός