Silver interconnects

Μηνύματα
27
Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους,
Λοιπον εφτιαξα ευκολα και γρηγορα ασημενια interconnects, βεβαια επειδη δεν βρηκα 1000αρι ασημενιο συρμα χρησιμοπειησα 925 (ετοιμο ασημενιο συρμα αργυροχρυσοχοειας, το οποιο θα βρειτε στην Οδο Περικλεους, δεν θυμαμαι το νουμερο, αλλα αν ρωτησετε εκει τριγυρο στα μαγαζια που πουλανε εργαλεια χρυσοχοειας θα σας πουνε..) Η διαμετρος του συρματος μπορει να ειναι απο 5 ως 7 δεκατα του χιλιοστου, εναλακτικα μπρειτε να βαλετε 3αρι συνεστραμενο αρα ετσι θα χρειαστητε τα διπλα μετρα (οπως εγω). Μην βαλετε πανω απο 7αρι γιατι το 925 ειναι αρκετα σκληρο και λυγιζει δυσκολα). Εδω να εχετε στο νου σας οτι ολα τα νουμερα στην αργυροχρυσοχοεια μετριουνται σε δεκατα του χιλιοστου (αρα 10αρι=1mm)
Τα υλικα που θα χρειαστητε ειναι
1. Ασημενιο συρμα
2. 4 κομματια του μετρου θερμοσυστελομενο μακαρονι (3,00mm - 1,50mm) χωρις κολλα
3. 2 κομματια του μετρου θερμοσυστελομενο μακαρονι (φ=6mm) με κολλα
4. 2 κομματια του μετρου θερμοσυστελομενο μακαρονι (φ=9mm) με κολλα
(Τα μακαρονια με κολλα ειναι στρογγυλα, τα χωρις πλακε)
5. Αρσενικα rca 2 μαυρα 2κοκκινα (απο απλους επιχρυσους των 0,80Ε ο ενας ως εκει που φτανει η τσεπη του καθενος)
6. 2 φεριτες καλωδιου (προσοχη στην διαμετρο των φεριτων, παρτε τους αφου φτιαξετε τα καλωδια, για να ξερετε την τελικη διαμετρο)
7. Κολλητηρι 25-30 watt
8. Καλλαι
9. Πιστολακι μαλλιων η αν εχετε hot air gun για θερμοσυστελομενο μακαρονι (17Ε+φπα)
10. blanco, μανο η οτιδηποτε αλλο για μαρκαρετε τις ακρες των καλωδιων (- +)
Λοιπον κοβουμε το συρμα σε 4 κομματια του 1 μετρου
τα περναμε στα μακαρονια(3,00-1,50) προσεχοντας να αφησουμε 1cm απο καθε πλευρα γυμνο συρμα, θερμενουμε με το πιστολακι απο το κεντρο προς τις ακρες. Μαρκαρουμε τα καλωδια σε συν και πλην. Τα στριβουμε ανα 2 μεταξυ τους (1 συν κι ενα πλην) . Το καθε ζευγος το περναμε μεσα απο το 6αρι μακαρονι( αν δυσκολευτε να περασει βαζουμε λιγο σαπουνι) προσοχη αφηνουμε 1-2 ποντους αερα απο καθε πλευρα. Θερμενουμε με το πιστολακι. Μετα κανουμε ακριβως τα ιδια με το 9αρι μακαρονι. κολλαμε τους ακροδεκτες. Βαζουμε τους φεριτες στην πλευρα που θα συνδεθουν με τον ενισχυτη. Και Τελειωσαμε..
Λοιπον ο ηχος τους ειναι πεντακαθαρος αναλυτικος χωρις να τσιριζουν αλλα θελουν λιγο στρωσιμο.
Βεβαια αν βρισκαμε 1000αρι συρμα ισως να ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα (αν καποιος εχει η γνωριζει καποιον να εχει εργαστηριο χρυσοχοειας, που να εχει χυτηριο, και εργαλεια τραβηγματος συρματος (τραμφιλα κτλ) μπορουμε να φτιαξουμε 1000αρι συρμα και να εχουμε και κατευθηντικοτητα στο καλωδιο, διατηθεμαι να τραβηξω συρμα για 5-6 καλωδια αρκει να βρεθουν τα καταλληλα εργαλεια, κι οσοι παρακολουθησουν θα ξερουν να φτιαχνουν μονοι τους συρμα).
Και κατι αλλο το 1000αρι ασημι κοστιζει 450 Ε το κιλο (αυτο για κατι καλωδια που κοστιζουν οσο ενα αυτοκινητο) και με 1 κιλο βγαζουμε 100αδες μετρα συρμα...
Οσοι μπορουν σας συμβουλευω να τα φτιαξετε αξιζουν το κοστος και τον κοπο με το παραπανω..
 

Μηνύματα
27
Reaction score
0
Αν σας προβληματιζει η καθαροτητα του μεταλλου και οι προσμιξεις του, εχω να πω οτι το 925 εχει 92.5% ασημι και τα υπολοιπα μεταλλα ειναι σε μεγαλυτερο βαθμο χαλκος κι ελαχιστος μπρουτζος (για να μην κιτρινιζει απο την προσμιξη με τον χαλκο) και εχει παντα την ιδια αναλογια (εχει CE επειδη ειναι υποχρεωτικο τα κοσμηματα να εχουν πιστοποιηση ως προς τον βαθμο του μεταλλου) οποτε κι ο ηχος του ειναι ο ιδιος (πιθανος ελαφρα λιγοτερο λαμπρο απο το καθαρο ασημι) αλλα και παλι εχει καλυτερη αγωγημοτητα απο τον χαλκο.
 

Μηνύματα
27
Reaction score
0
Τωρα ως προς το γιατι τα λεπτα μακαρονια ειναι χωρις κολλα και δεν σφιγκουν πανω στο συρμα αλλα αφηνουν αερα, η απαντηση ειναι απλη ο αερας ειναι το ιδανικο μονωτικο... τα ποιο χοντρα ειναι με κολλα γιατι οταν ζεσταινονται η κολλα (σιλικονη) λιωνει και γινεται μασιφ με το προηγουμενο στρωμα μονωτικου κι ετσι εχουμε 3 ειδη μονωτικων (αερα - pvc - σιλικονη - pvc - σιλικονη - pvc ) κατα σειρα απο το συρμα.
 


Μηνύματα
27
Reaction score
0
Αυτό ισχύει γενικά για τη θερμότητα, αλλά για τον ηλεκτρισμό δεν ισχύει.

Δηλαδη κατα την γνωμη σου θα ηταν καλυτερα να χρησιμοποιουσα στενοτερο μακαρονι ωστε να εχει πληρη εφαρμογη στο συρμα, κι αν ναι με κολλα (σιλικονη) η χωρις?
Αν και να σου πω την αληθεια στην αρχη ηθελα να βαλω σωληνακια τεφλον κι απο πανω μακαρονια, αλλα απο την μια δεν βρηκα κι απο την αλλη σκεφτομουν το στριψιμο μεταξυ τους καθως το τεφλον ειναι σκληρο.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.696
Μηνύματα
2.870.210
Members
37.941
Νεότερο μέλος
daemon76
Top