SilverCrest SL 65 / 2 CI ... προγραμματισμός

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.570
Reaction score
668
Πήρα και εγώ τον δέκτη και αρχισα το ψάξιμο όπως είχα υποσχεθεί, μόνο που αυτό έγινε μονο Κυριακή απόγευμα.
Αυτο σημαίνει ότι ο χρόνος που σπαταλήθηκε δεν είναι και πολύς...

Κατ'αρχήν ο δέκτης υποστηρίζει μέχρι 16 LNB, Α.Β. Moter Diseqc,Usals.
Ενα σημαντικό στοιχείο είναι η βοήθεια που δίνει για την εύρεση του δορυφορικού σήματος με οπτικό αλλά και με ηχητικό τρόπο...

Ας ξεκινήσουμε κατ'αρχήν απο το μενού. Γυρίστε το στα Αγγλικά γιατί ο δέκτης μόνο ελληνική μετάφραση δεν κάνει...!!! Τεράστιο μπέρδεμα.

Πως θα το γυρίσετε?
ΜΕΝΟΥ -> ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ -> ΠΡΟΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (!) -> ΓΛΩΣΣΑ, επιλέξτε OSD -> ENGLISH και ΟΚ.

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ενα LNB (Εγώ έχω 4, θα σας πώ αργότερα για αυτό) που βλέπει στον HOTBIRD.
Στρέφουμε την κεραία μας πρός Νότο στις 13 μοίρες Ανατολικά και την υψώνουμε στις 44 μοίρες. Βλέπουμε και καμμιά κεραία γείτονα που κατευθύνεται σε πρώτη φάση και την στρέφουμε και εμείς πρός τα εκεί.

Επειτα απο το δέκτη επιλέγουμε MENU->SYSTEM CONFIGURATION->ACCESSORIES->SIGNAL MONITOR.
Εκεί επιλέγουμε με το βελάκι δεξιά τον δορυφόρο HOTBIRD και ΟΚ. Κατόπιν βλέπουμε εαν η επιλογή LNB Power είναι ON και πηγαίνουμε στην επιλογή Frequency και πληκτρολογούμε 11034. Στην επιλογή Symb Rate πληκτρολογούμε 27500 και στην επιλογή Polarisation πληκτρολογούμε Vert.

Μόλις πατήσουμε ΟΚ θα δούμε στην επιλογή SIGNAL το μέγεθος του σήματος που λαμβάνουμε απο τον δορυφόρο αλλά και θα ακούσουμε ενα ηχητικό σημα που μεταβάλεται όσο αλλάζει το σήμα ισχύος απο το δορυφόρο...
Στο δικό μου δέκτη δείχνει σήμα 76% και ακούγεται ενα ηχητικό σήμα (beep).
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε εύκολα να στρέψουμε την κεραία στο κατάλληλο σημείο.
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
5
Re: SilverCrest 65 / 2 CI ... προγραμματισμός

Εγώ πάντως Πάνο, τελικά βρήκα άκρη με τον Ηumax 2000. Αφού βρήκα τον Ηotbird έτσι, μετά έβαλα τον SL65 και 'ω, θαύμα' παρήγαγε ηχητικό σήμα! Γιατί πριν, που προσπαθούσα να στρίψω το πιάτο, με το menu στο Signal Monitor, δεν άκουγα τίποτα. Μήπως το σήμα παράγεται αν είσαι πολύ κοντά στον δορυφόρο; Δεν είναι και φοβερά βοηθητικό αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς θα βλέπεις το Signal Strength.

Επίσης, αυτό με το transponder, πώς μπορεί να ξέρει κάποιος ποια είναι η πιο 'εύκολη' συχνότητα ενός δορυφόρου, για να την χρησιμοποιεί για εύρεση; Π.χ. για τους Astra στις 19.2E; Για άλλους;

Ήταν η πρώτη φορά που έστηνα πιάτο και τελικά διάβασα αρκετά. Λεπτομερείς οδηγίες στησίματος ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ. Αν κάποιος έχει κάποιο link ας το βάλει.

Με ψήγματα από εδώ και από εκεί έκανα δουλειά. Τελικά φαίνεται παίζονται συμφέροντα και κανείς δεν δίνει συμπληρωμένες οδηγίες. Σε κάποια forums πάλι, αυτοί που ξέρουν, το γύρισαν και κάνουν εγκαταστάσεις επί αμοιβής... :p Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν φίλοι μου στα δορυφορικά...μπαίνουν οι εγκαταστάτες και γράφουν 2-3 πράγματα στα forums για να ψαρεύουν πελάτες.

Κάτι που μπορεί να βοηθήσει κι άλλους σε επιτοίχια εφαρμογή, πρέπει να είναι εντελώς κάθετη η σωλήνα που δένουμε το πιάτο επάνω της, γιατί αλλιώς πρέπει να υπολογιστεί γωνιακό σφάλμα, στο μοιρογνωμόνιο που έχει επάνω η βάση του πιάτου, υπολογίζοντας το elevation (ανύψωση).

Για το 'δεξιά-αριστερά', αν χρησιμοποιήσουμε μαγνητική πυξίδα, αφού βρούμε από το Satlex.de τη γωνία Αζιμούθιου σε μοίρες από τον Πραγματικό Βορρά, αφαιρούμε το σφάλμα της μαγνητικής πυξίδας, που στην Ελλάδα είναι περίπου 3 μοίρες. Το σφάλμα αυτό, αλλάζει ελαφρώς κατά τόπους, αλλά με το '3' είμαστε σχετικά μέσα (ας είναι καλά η ιστιοπλοΐα :D).

Επίσης αφού βρούμε τον δορυφόρο, δηλαδή αφού ανέβει λίγο το Strength, κουνάμε αργά δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω (αν δεν είμαστε 100% σίγουροι για elevation). Τέλος, αφού δούμε και καλό Quality, στρίβουμε και ελαφρά περί τον άξονά του το LNB (λέγεται skew), και το αφήνουμε εκεί που το Quality είναι καλύτερο (αυτονόητο).

Ελπίζω να βοηθήσουν κάποιον αυτά.
 

Μηνύματα
23
Reaction score
3
Απάντηση: SilverCrest SL 65 / 2 CI ... προγραμματισμός

Παιδιά αφού σάν πρωτάρης, σάς χαιρετήσω όλους και σάς ευχηθώ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, θά ήθελα νά προσθέσω και τις δικές μου παρατηρήσεις, σχετικά μέ τον εν λόγω δέκτη.
1. Δύσχρηστο τηλεχειριστήριο(πρέπει νά στοχεύεις στο LED γιά νά αποκριθεί.
2. Δέν μπορώ ν' απομονώσω τα κανάλια ενός δορυφόρου και νά τα διαχειριστώ αυτόνομα, χωρίς νά μού βγαίνουν στη λίστα και τα κανάλια των άλλων δορυφόρων πού έχω αποθηκεύσει.
3. Δέν ξέρω άν αναβαθμίζεται και από pc παρά μόνο "εργοστασιακά" από Αστρα. Πάντως έχει θύρα RS 232.
Αν κάποιος έχει παρατηρήσεις πάνω σ' αυτά, καλοδεχούμενες.
 

Μηνύματα
732
Reaction score
0
Απάντηση: SilverCrest SL 65 / 2 CI ... προγραμματισμός

3. Ναι αναβαθμίζεται μέσω της σειριακής με null modem καλώδιο.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.334
Μηνύματα
3.009.116
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian
Top