Sim2 C3X 1080

Reaction score
384
Νομιζω πρεπει να ειναι ο φτηνοτερος τριτσιπος αναλυσης 1080, και μαλιστα με τσιπακια DC4.
Μηπως εχει σκοπο το επιτελειο να τον τεσταρει?
Με μια ματια που του εριξα, ηταν απιστευτος. :cool_4:
Θα ηθελα να δω τι νομιζετε κι εσεις, ετσι απο περιεργεια. :smoking:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομιζω πρεπει να ειναι ο φτηνοτερος τριτσιπος αναλυσης 1080, και μαλιστα με τσιπακια DC4.
Μηπως εχει σκοπο το επιτελειο να τον τεσταρει?
Με μια ματια που του εριξα, ηταν απιστευτος. :cool_4:
Θα ηθελα να δω τι νομιζετε κι εσεις, ετσι απο περιεργεια. :smoking:
Δημητρη, ειπες ο "φτηνοτερος" τριτσιπος?
Μηπως ηθελες να πεις ο "φτηνοτερος τριτσιπος DLP"?
Θες να μας πεις εσυ μερικες εντυπωσεις μεχρι να τον ξεσκονισουμε?
Και μερικες φωτογραφιες δεν θα ηταν καθολου ασχημες:smoking:

Reaction score
384
Σε 2 εβδομαδες θα τον εχω στα χερια μου, μαζι με τον ΗΤ3000Ε.
Θελω να αποφασισω μεταξυ αυτων των δυο, η και του Marantz 15S1.

Ο C3X θελει βεβαια ND φιλτρο για τις ιντσες που σκοπευω να τον παιξω, αφου εχω τον αναμορφικο φακο και η φωτεινοτητα αυξανεται ακομη περισσοτερο.:respect:
Η Studiotek ειναι και 1.3 κερδος, αρα θα χρειαζομαι γυαλία ηλιου!:cool_1:
Τα χρηματα ειναι βεβαια πολλα. Θα πει κανεις οτι υπαρχουν μηχανηματα με καλυτερο On/Off CR. Σπανια ομως βλεπω μαυρες οθονες, και το Ansi των DLP παντα με 'τραβαγε'.

Θα δειξει....:happy_2:

Reaction score
2
Ο 3000e είναι κορυφαίο μηχάνημα για μονότσιπος, έχει βελτιώσει τις περισσότερες αδυναμίες του προκατόχου του και προσπαθεί μέσω της τεχνολογίας διαμόρφωσης λάμπας unishape να προσεγγίσει τα χρώματα και το φως ενός τρίτσιπου (πιθανόν για αυτό το λόγο η sim2 χρησιμοποιεί το σύστημα αυτό αποκλειστικά στα μονότσιπα μοντέλα της), αλλά από την άλλη προς το παρόν έχει μόνο darkchip3 και δε διαθέτει ίριδα, παρά στηρίζεται στη σχεδίαση του οπτικού του μονοπατιού, κάτι που προδιαθέτει για απλώς καλά νούμερα on/off. Μόνο στην οξύτητα μπορεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αν και αυτό είναι αμφίβολο, διότι στην κατηγορία τιμής του 1080 λογικά τα πάνελ θα είναι κορυφαίας ποιότητας και θα έχει δοθεί ιδαίτερη μέριμνα στην ευθυγράμμιση τους. Από την πλευρά του ο 1080 με την ύπαρξη ίριδας, το dc4 και τη ρυθμιζόμενη φωτεινότητα στη λάμπα του, προδιαθέτει για πολύ καλά νούμερα για dlp (ακούγεται για 7-8:000 native καλιμπραρισμένος). Στα 28.000 ευρώ της τιμής του, όμως, προσωπικά δε θα θελα να μπλέξω με ίριδες και πανάκριβες λάμπες συμβατικής τεχνολογίας που θα θέλουν αλλαγή κάθε 2000 ώρες, αλλά θα περίμενα μια πραγματικά εξωτική λύση στη φωτεινή πηγή. Όταν αυτό το μηχανάκι βγει με laser στα σπλάχνα του για εγγυημένη, μακροχρόνια, σταθερή και ανώτερη απόδοση και πέσει η τιμή του τουλάχιστον στα μισά χρήματα, τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε να λέμε "ναι μεν, αλλά.."

Reaction score
384
Αυριο στις 10 το πρωι ερχεται το pre-production C3X 1080, στο χωρο μου. Tο μηχανημα αυτο δεν θα εχει την ιριδα, εχει αλλο φακο απο το μηχανημα παραγωγης, αλλα θα παρω μια ιδεα.

Χτες το βραδυ κρεμασα στο ταβανι και ενα Marantz 11S1 πισω απο τον αναμορφικο φακο Isco 3, με σκοπο να δω τι στο καλο κανει σε σχεση με τον HD-1.

Δεν ειχα τον JVC στο δωματιο, αλλα θα εχω ενα κομματι την τριτη. Απ'οτι παρατηρησα, ο Marantz ειναι κατα πολυ πιο τρισδιαστατος στη ολη εικονα. Σε σκηνες με σπηλαια του Δηρου και ''Athens by night'', ο Dila υπερτερει. Σε ολα τα αλλα οχι.

Αυριο θα δω τον τριτσιπο σε σχεση με τον Marantz. Τριτη θα φρεσκαρω τη μνημη μου με τον Dila, και βλεπουμε.:cool_4:

Reaction score
384
Κριμα που ειμαι σε αλλη χωρα, γιατι θα μπορουσα στα συγκριτικα σας να φερνω και αλλα μηχανηματα, οπως Runco, Projection Design, Digital Projection, Sim2, κλπ, ετσι για να περνα η ωρα.:crazy_1:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Κριμα που ειμαι σε αλλη χωρα, γιατι θα μπορουσα στα συγκριτικα σας να φερνω και αλλα μηχανηματα, οπως Runco, Projection Design, Digital Projection, Sim2, κλπ, ετσι για να περνα η ωρα.:crazy_1:
Και γιατι, εμεις δεν τα εχουμε παρουσιασει ολα αυτα?
Μιλα τωρα για τον C3X γιατι δεν κρατιεμαι...:cool_11:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αυριο στις 10 το πρωι ερχεται το pre-production C3X 1080, στο χωρο μου. Tο μηχανημα αυτο δεν θα εχει την ιριδα, εχει αλλο φακο απο το μηχανημα παραγωγης, αλλα θα παρω μια ιδεα.

Θα ελεγα πως δεν πρεπει να δινουμε και τοσο σημασια στα κομματια προ παραγωγης.
Συγκεκριμενα εμαθα εχθες πως πολυ γνωστος βιντεοπροβολεας που παρουσιαστηκε σε περιοδικο-και με την μεθοδο του "αποφαγιου" σε αλλο φορεα- δεν εχει την παραμικρη σχεση με το κανονικο μηχανημα παραγωγης.
Το ενα ηταν απαραδεκτο, το αλλο...καλα, καλα θα τα μαθετε εν καιρω...:smoking:

Reaction score
1
Γιατί δεν κανονίζουμε event τύπου "AVSite goes England";

Αν, φυσικά, ο Δημήτρης μπορεί να μας φιλοξενήσει...

Reaction score
384
Γιατί δεν κανονίζουμε event τύπου "AVSite goes England";

Αν, φυσικά, ο Δημήτρης μπορεί να μας φιλοξενήσει...
Εσεις χρειαζεστε σπιτι-πανδοχειο τοσοι που μαζευεστε καθε φορα!:crazy_3:

Reaction score
384
Λοιπον,

το πρωτο πραγμα που σου δινει μια σφαλιαρα ειναι η φωτεινοτητα. Ο Marantz με 24 ωρες στο κοντερ, επρεπε να εβγαζε κατω απο τα μισα γκαζια, ισως και το ενα τριτο.

To convergence του τριτσιπου ηταν πολυ καλο, και το κεντρο της οθονης αψογο. Το μενου βεβαια ηταν διαφορετικο απο το μηχανημα παραγωγης, αλλα ηταν φτιαγμενο ετσι ωστε να μπορεις να ρυθμισεις σε D65 με εισχωρηση συντεταγμενων(πραγμα που εχουν κατι εξωτικα τριτσιπα DLP που εχω δει στο παρελθον).

O Marantz ειναι δυνατος αντιπαλος, πολυ δυνατος. Οταν ανοιξα τον Marantz στον αντιπροσωπο της Sim2 (σε 2.35, με αναμορφικο φακο), και του ειπα εαν ο τριτσιπος παιζει καλυτερα απο ''αυτο'', τον επιασε ενα ταρακουλο.:cool_11:

Ο τριτσιπος ειχε χρωματικη υπεροχη, περισσοτερο βαθος και καλυτερη κινηση. Ειχε μια φυσικοτητα η ολη εικονα, αλλα δεν δικαιολογειται η χρηματικη διαφορα. Ας μην ξεχναμε οτι δεν βαλαμε τον 11S2 στην κοντρα, αλλα το παλιοτερο μοντελο! Τα πρωτα S2 ερχονται στην Αγγλια την επομενη εβδομαδα (δυο κομματια μονο). Ετσι ειναι αυτα ομως. Το φως και μονο ειναι ενας καλος λογος να τον αγορασει κανεις, ιδιαιτερα για μεγαλες οθονες.

Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι τι θα εχει να δωσει ο μονοτσιπος απο φωτεινοτητα σε 200-300 ωρες απο τωρα.

Ακομη αναρωτιεμαι εαν αξιζει τελικα το διπλο εξοδο. Σε καμια εβδομαδα θα εχω και ενα μοντελο παραγωγης, με ιριδα και ολα τα εξτρα. Θα το ξαναδω.

Παντως ειναι σιγουρο οτι ενα κορυφαιο μονοτσιπο (Marantz, Sharp) παιζει παρα πολυ καλα, σε σχεση με ενα τριτσιπο (σε οθονες μεγεθους που το αντεχει, γιατι απο ενα σημειο και μετα δεν....)

Aυριο με το καλο θα ανεβασω μερικες φωτογραφιες απο σκηνες με Marantz-Isco 3.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.530
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas