Sim2 Crystal 45

Reaction score
2
Απάντηση: Sim2 Crystal 45

H σειρά Crystal μοιράζεται πολλά όμοια χαρακτηριστικά με τη σειρά 6000 της Benq. Στην ουσία μιλάμε για μια κοινή πλατφόρμα ανάπτυξης με την πρώτη να αποτελεί μια πιο ραφιναρισμένη εκδοχή της δεύτερης, οπότε δε μιλάμε για καθαρόαιμο μοντέλο της Sim2 που να κατασκευάζεται στην Ιταλία με τις ανάλογες hi-end προδιαγραφές και την αντίστοιχη (τουλάχιστον διπλάσια)τιμή, αλλά για ένα παρφουμαρισμένο OEM μηχάνημα. Από ότι φαίνεται λοιπόν πρόκειται βασικά για έναν 6000 με πιο κυριλέ κουτί, ίδιου τύπου dmd (0,65"), καλύτερη επεξεργασία εικόνας, δυναμική διαχείριση λάμπας, αποτελεσματικότερο σύστημα ψύξης, ίσως καλύτερα οπτικά μέρη και όλα αυτά σε αρκετά υψηλότερη τιμή, λόγω του βαρύγδουπου ονόματος . Δεδομένου ότι ήδη κυκλοφορεί στα μισά χρήματα ο πολύ καλός 3d dlp της Sharp(0,65''), ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και ο αντίστοιχος της Samsung (0,95'') σε καλύτερη τιμή, δε βλέπω πώς μπορεί να δελεάσει επαρκώς τους αγοραστές της κατηγορίας. Ακόμη και γω που είμαι φίλος της εταιρείας, θέλω μηχάνημα βέρο φτιαγμένο από Ιταλούς και όχι γυαλαντζί Sim2 Made in China, αλλιώς ποιο το νόημα;

Reaction score
15.548

Πληρωνεις ονομα και καποιες βελτιωσεις που ισως εχουν γινει.....και που στο τελικο αποτελεσμα ειναι καθοριστικες...

....και οπως σε ολα τα προιοντα αυτο το πληρωνεις....

Reaction score
8.350

τι τροχο εχει?φτασαμε στο 2011 και ακομα δεν γραφουν στα τεχνικα χαρακτηριστικα τον τροχο.
Παντως εμποριο εναι,αφου βρισκουν και πουλανε μονοτσιπο μηχανακι σ αυτες τις τιμες, μπραβο τους.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

H σειρά Crystal μοιράζεται πολλά όμοια χαρακτηριστικά με τη σειρά 6000 της Benq. Στην ουσία μιλάμε για μια κοινή πλατφόρμα ανάπτυξης με την πρώτη να αποτελεί μια πιο ραφιναρισμένη εκδοχή της δεύτερης, οπότε δε μιλάμε για καθαρόαιμο μοντέλο της Sim2 που να κατασκευάζεται στην Ιταλία με τις ανάλογες hi-end προδιαγραφές και την αντίστοιχη (τουλάχιστον διπλάσια)τιμή, αλλά για ένα παρφουμαρισμένο OEM μηχάνημα. Από ότι φαίνεται λοιπόν πρόκειται βασικά για έναν 6000 με πιο κυριλέ κουτί, ίδιου τύπου dmd (0,65"), καλύτερη επεξεργασία εικόνας, δυναμική διαχείριση λάμπας, αποτελεσματικότερο σύστημα ψύξης, ίσως καλύτερα οπτικά μέρη και όλα αυτά σε αρκετά υψηλότερη τιμή, λόγω του βαρύγδουπου ονόματος...
Oh hang on a minute...

Benq W6000 specs
2500 lumens
50,000:1 contrast ratio
16.85" x 6.14" x 13.58" (W x H x D)
audible noise 32db
Philips VIDI lamp tech
280w lamp
Throw Ratio, 1.62 ~ 2.43:1
6 segment color wheel

Crystal 45 specs
2500 lumens
50,000:1 contrast ratio
17.7" x 6.5" x 14.3" (W x H x D)
audible noise 31db
Philips VIDI lamp tech
280w lamp
1.62 - 2.43 Throw
6 segment color wheel

I really hope the extra $6000 doesn't just buy you a glossy box
:116:.....:116:

Από εδώ

Reaction score
2

Πληρωνεις ονομα και καποιες βελτιωσεις που ισως εχουν γινει.....και που στο τελικο αποτελεσμα ειναι καθοριστικες...

....και οπως σε ολα τα προιοντα αυτο το πληρωνεις....

Σύμφωνοι! Κι εγώ πιστεύω ότι το μηχάνημα θα έχει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον απλό Benq. Τι να το κάνεις όμως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η βάση για κάτι πραγματικά ξεχωριστό;H Sim2 π.χ. είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες που γράφει τους δικούς της αλγορίθμους επεξεργασίας εικόνας που συναγωνίζονται αυτούς εξωτερικών scaler και δεν τους παίρνει έτοιμους, όπως μια OEM αντίστοιχή της. Αξίζουν όμως αυτές οι επιμέρους βελτιώσεις συν ένα ταμπελάκι κάποιες επιπλέον χιλιάδες ευρώ σε σχέση με τον απλό, ταπεινό, πλην τιμιότατο 6000; Τι σχέση έχει ένα τέτοιο μηχανάκι με τα χαρακτηριστικά με τα οποία έχουμε συνδέσει τους Ιταλούς, όπως τη χρήση ποιοτικών γυάλινων φακών, την οπτική μηχανή ξεχωριστής σχεδίασης, την τεχνολογική καινοτομία, την άριστη ποιότητα κατασκευής, πέρα από το ίδιο λογότυπο στην πρόσοψη; Τα μηχανήματα της Sim2 πάντοτε ήταν πανάκριβα και υπερτιμημένα, αλλά τουλάχιστον έπαιρνες κάτι που δεν έβρισκες εύκολα αλλού. Τώρα με αυτήν εδώ τη σειρά, όπως και με τον προηγούμενο D-60, τι ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν πέρα από μια αρπακτή, εκμεταλλευόμενοι το κύρος του ονόματος τους στην αγορά; Κρίμα στους ταλαίπωρους και ανενημέρωτους που θα τον πάρουν, νομίζοντας ότι αγόρασαν φίρμα, ενώ στην ουσία θα τους έχουν πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Reaction score
15.548

Επειδη οπως λες πουλαει λογο ποιοτητας θα ελεγα πριν την κατακρινεις,να δεις τα μηχανακια α/β για να εχεις αποψη τεκμηριωμενη.
Εκτος και αν τα εχεις δει και εχεις αποψη...

Στην εικονα(και γενικα σε πολλα προιοντα)το λιγο καλυτερο το πληρωνεις συνηθως πολλα ευρω.

Οποτε ειναι θεμα καταναλωτη αν θα διαθεση τα παραπανω λεφτα για την αγορα ενος προιοντος με λιγο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και ποιοτητα εικονας...

Δυστυχως προιοντα SIM εχω να δω απο το 2001 αν θυμαμε καλα και δεν εχω αποψη.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Σύμφωνοι! Κι εγώ πιστεύω ότι το μηχάνημα θα έχει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον απλό Benq....
...οι οποίες αφορούν τι και δεν το βλέπουμε στα specs;;;

1.dark chip2(o,65''lvds)
2.λάμπα philips 280watt
3.χρωματικός τροχός έξι περιοχών
4.ίδιος επεξεργαστής σήματος από την Hollywood Quality Video

από ό,τι λένε είναι τα ίδια....

για βηματική ίριδα και motion flow δεν αναφέρουν κάτι(που είναι και από τα σημαντικά μειονεκτήματα του BenQ-ειδικά η ίριδα)...
ποιες λοιπόν θα είναι οι διαφορές-βελτιώσεις που θα φαίνονται στο 'πανί';;;

Reaction score
8.350

μαζι εχουμε να τα δουμε απο τοτε:116:και ο λογος ειναι οι τιμες προφανως,που πηραν την ανηφορα,τα πρωτα μοντελα θυμαμαι τα αγοραζε ο κοσμος,μετα την ειδανε φεραρι:142:

διορθωση ,ο τελυταιος ΣΙΜ που ειδα ηταν ο τριτσιπος 720p που ειχε βγει περιεργως σε λογικη τιμη,εξου και ειχα παει να τον δω αλλα μετα βγηκαν τα 1080 και εληξε το θεμα.Αυτο πρπει ναταν πριν 5 χρονια?κατι τετοιο....

Reaction score
15.548

Kαι τοτε πανακριβα ηταν βρε....αν θυμαμε καλα ενας κοκκινος ht200 με αναλυση 800χ600 ειχε 2.5 εκατομμυρια δρχ.το 1999...!!!!

Μαλιστα τον ειχε παρει τοτε ο Γιαννης Νανοπουλος.....ο Αντριους πρεπει να θυματε ποιος ηταν ακριβος..

Reaction score
8.350

Kαι τοτε πανακριβα ηταν βρε....αν θυμαμε καλα ενας κοκκινος ht200 με αναλυση 800χ600 ειχε 2.5 εκατομμυρια δρχ.το 1999...!!!!

Μαλιστα τον ειχε παρει τοτε ο Γιαννης Νανοπουλος.....ο Αντριους πρεπει να θυματε ποιος ηταν ακριβος..
να σου πω,εχεις καλυτερη μνημη:116:,δεν θυμαμαι ποσο κανανε αλλα θυμαμαι τους αγοραζαν τοτε,μετα οταν γινανε ΣΙΜ2 ξερεις κανεναν που να αγορασε?

Reaction score
2

...οι οποίες αφορούν τι και δεν το βλέπουμε στα specs;;;

1.dark chip2(o,65''lvds)
2.λάμπα philips 280watt
3.χρωματικός τροχός έξι περιοχών
4.ίδιος επεξεργαστής σήματος από την Hollywood Quality Video

από ό,τι λένε είναι τα ίδια....

για βηματική ίριδα και motion flow δεν αναφέρουν κάτι(που είναι και από τα σημαντικά μειονεκτήματα του BenQ-ειδικά η ίριδα)...
ποιες λοιπόν θα είναι οι διαφορές-βελτιώσεις που θα φαίνονται στο 'πανί';;;

1. Παλαιότερα είχε αναφερθεί ότι μεταξύ ιδίων dmd υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα και στις κατασκευαστικές ανοχές. Μια εταιρεία σαν τη Sim2 έχει τη δυνατότητα να ψωνίζει από το "πάνω" ράφι και να μετακυλήσει το κόστος στον καταναλωτή, κάτι που μια OEM, όπως η Benq δε μπορεί να δικαιολογήσει. Επίσης, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο 45 έχει καλύτερο φακό από αυτόν του 6000. Όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του τρίτσιπου της Runco, ακόμη και το μικρότερο 0,65'' τσιπ μπορεί να αποδώσει ξυραφένια ευκρίνεια με έναν ικανό φακό.

2. Και πάλι η εφαρμογή του δυναμικού ελέγχου της λάμπας πιθανόν να είναι καλύτερη στον 45, μέσω βελτιωμένου λογισμικού ελέγχου και καλύτερων ελεγκτών hardware που λόγω κόστους δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον 6000.

3. Σε ένα από τα πρώτα 1080 μοντέλα της Sim2, τον D-80, είχαν αναφερθεί προβλήματα με την εμφάνιση rainbow από αρκετούς χρήστες. Εκδόθηκε άμεσα αναβάθμιση λογισμικού που έλυσε το πρόβλημα με ακριβέστερη ρύθμιση του τροχού. Δύσκολα θα δούμε τέτοιου είδους συμπεριφορά από μια ΟΕΜ εταιρεία. Ακόμη θυμάμαι αντίστοιχα προβλήματα με έναν Optoma 73 που είχα για ένα φεγγάρι στην κατοχή μου που στην ουσία δε λύθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να τον ξεφορτωθώ.

4. 'Οπως έγραψα και παραπάνω το τσιπάκι είναι το ένα μέρος της εξίσωσης, το άλλο είναι το λογισμικό ελέγχου. Οι Ιταλοί έχουν δικό τους τμήμα ανάπτυξης πατενταρισμένων αλγορίθμων απόπλεξης και scaling , ενώ για μια ΟΕΜ εταιρεία είναι πιο εύκολο, απλό και φθηνό να αγοράσει έτοιμο λογισμικό ελέγχου από το ράφι που δεν είναι απαραίτητα βελτιστοιημένο για τα μηχανήματα της.

Όλα τα παραπάνω βεβαίως, αν και ελαφρυντικά, δεν αλλάζουν την άποψη μου περί αρπακτής.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Μετά από τα προαναφερθέντα δεν μένει παρά να αγοράσει κάποιος έναν SIM2 Crystal 45 και να τον δούμε εδώ(σπίτι μου:116:) σε αντιπαράθεση με έναν original BenQ W6000 για να μας λυθούν στην πράξη οι όποιες απορίες μας:105:....

....any volunteer;;;:107:

Reaction score
2

Επειδη οπως λες πουλαει λογο ποιοτητας θα ελεγα πριν την κατακρινεις,να δεις τα μηχανακια α/β για να εχεις αποψη τεκμηριωμενη.
Εκτος και αν τα εχεις δει και εχεις αποψη...

Στην εικονα(και γενικα σε πολλα προιοντα)το λιγο καλυτερο το πληρωνεις συνηθως πολλα ευρω.

Οποτε ειναι θεμα καταναλωτη αν θα διαθεση τα παραπανω λεφτα για την αγορα ενος προιοντος με λιγο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και ποιοτητα εικονας...

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι το μηχανάκι δε θα είναι καλό. Όχι όμως σε αυτή την τιμή και όχι συγκρινόμενο με "βέρα" μηχανάκια της εταιρείας, όπως ο 3000e των 18-19.000 ευρώ, o οποίος παρεπιπτόντως ακόμη και τώρα μεταχειρισμένος και με αρκετές ώρες στη λάμπα του εξακολουθεί να κοστίζει αρκετά ακριβότερα από έναν καινούργιο 45άρη.

Reaction score
15.548

Tα καθαροαιμα μηχανακια τα πληρωνεις διπλα....

Ομως ολα αυτες οι βελτιωσεις που αναφερεις ορθα,συν το ονομα της εταιριας,το πληρωνεις....

Και γιαυτο μιλησα εγω....και δεν σε παρεξηγησα Στεργιε...:403:

Και επειδη δεν εχουμε δει αναμεσα στα δυο μοντελα τις οποιες διαφορες,δεν μπορουμε να κρινουμε το ποσον που ζηταει η sim.
Και το οποιο σημαινει πως μπορει να εχουμε απο ιδιο εως πολυ καλυτερο αποτελεσμα στην εικονα....

Τα νουμερα και η ποιοτητα κατασκευεις δεν κανουν παντα καλη εικονα.
Τουλαχιστον στους σημερινους προβολεις με δυναμικες ιριδες στο μεγαλυτερο μερος τους...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.319
Members
38.682