Skystar HD2 & diseq(c) 1.1...

Reaction score
0
Πρόσφατα αγόρασα μια Skystar HD2 και την σύνδεσα στο πιάτο μου. Το οποίο είναι ένα Τ90 με 8 LNB, ρυθμισμένα από τεχνικό εγκαταστάτη. Αυτά είναι συνδεδεμένα σε ένα διακόπτη 8 σε 1, που πάνω γράφει:
"GOTO nn SWITCH S. 168".

Σύμφωνα με το δισέλιδο μάνουαλ, υποστηρίζει DiSEqc 1.0 (μόνο 4 θέσεις όμως), 1.1 (και οι 8) και 1.2 που μου φάνηκε δύσκολο (από την περιγραφή και μόνο).

Μπορεί η Skystar HD2 να υποστηρίξει τέτοιο διακόπτη; Δοκίμασα με το ProgDVB, θέτοντας διακόπτη 8 θέσεων, αλλά φαίνεται να εναλλάσσει τα 2 πρώτα LNB 4 φορές.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να "μαντέψει" το όνομα του δορυφόρου σκανάροντας κάθε θέση; Μόνο τις 2 πρώτες θέσεις θυμάμαι με σιγουριά... :120:

Reaction score
14
η Skystar απο όσο ξέρω δεν υποστηρίζει diseqc 1.1 δυστυχώς.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ και δυστυχώς δεν κατέφυγα σε τέτοια κάρτα αφού εχω φτιάξει ενα cascade spaun 16-1 και ότι και να έκανα δεν θα έπαιζε.

Αν κάποιος ξέρει αλλιως με ενδιαφέρει και εμένα αν και δυστυχώς μάλλον όχι..

Reaction score
2
Νομιζω οτι κατι εχεις μπερδεψει. Το diseqc 1.2 αφορα τις εντολες για μοτερ κινησης του πιατου, ενω το 1.1 τις εντολες για χειρισμο εως εναν αριθμο lnb. Δεν νομιζω οτι το 1.2 περιλαμβανει το σετ εντολων των προηγουμενων diseqc, δεν ειναι μετεξελιξη τους δηλαδη.

Reaction score
14
το 1.2 είναι motor

το 1.1 είναι για εντολές uncommitted control commands

πλήρης λίστα diseqc

A number of variations of DiSEqC exist:

DiSEqC 1.0, which allows switching between up to 4 satellite sources
DiSEqC 1.1, which allows switching between up to 16 sources
DiSEqC 1.2, which allows switching between up to 16 sources, and control of a simple horizontal-panning satellite motor
DiSEqC 2.0, which adds bi-directional communications to DiSEqC 1.0
DiSEqC 2.1, which adds bi-directional communications to DiSEqC 1.1
DiSEqC 2.2, which adds bi-directional communications to DiSEqC 1.2

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas