small - large

Reaction score
7.890
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο συγκεκριμένο thread για το τι είναι πιο σωστό στο σετέρισμα ηχείων όταν υπάρχει sub. το googlarw και πραγματικά είναι 50/50 όταν μιλάμε για home cinema.
Εσείς τι προτιμάτε? τι ρύθμιση έχετε στο δικό σας home cinema? small ακόμα και αν είναι ικανά να κατέβουν χαμηλά? ο yamaha νομίζω έχει την τάση να τα βγάζει με το ypao σχεδόν πάντα large. όσα ηχεία και να έχω αλλάξει δεν μου τα έχει βγάλει ποτέ small.
[DOUBLEPOST=1516831000][/DOUBLEPOST]ακόμη και τα klipsch r14m με το 4'' woofer large τα βγάζει. αυτά τα έχω σαν surround back

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.206
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο συγκεκριμένο thread για το τι είναι πιο σωστό στο σετέρισμα ηχείων όταν υπάρχει sub. το googlarw και πραγματικά είναι 50/50 όταν μιλάμε για home cinema.
Εσείς τι προτιμάτε? τι ρύθμιση έχετε στο δικό σας home cinema? small ακόμα και αν είναι ικανά να κατέβουν χαμηλά? ο yamaha νομίζω έχει την τάση να τα βγάζει με το ypao σχεδόν πάντα large. όσα ηχεία και να έχω αλλάξει δεν μου τα έχει βγάλει ποτέ small.
[DOUBLEPOST=1516831000][/DOUBLEPOST]ακόμη και τα klipsch r14m με το 4'' woofer large τα βγάζει. αυτά τα έχω σαν surround back
Σχεδόν πάντα small.
Εξαίρεση ίσως τα μεγάλα full range ηχεία, που οδηγούνται από πολύ ισχυρούς ενισχυτές.

Παίζουν ρόλο και άλλες παράμετροι, όπως τα χαρακτηριστικά του χώρου, ο αριθμός και το μέγεθος των subwoofer και το software ισοστάθμισης. Αλλά ως βασικός κανόνας, ισχύει το small.

Last edited:

Reaction score
7.890
Σχεδόν πάντα small.
Εξαίρεση ίσως τα μεγάλα full range ηχεία, που οδηγούνται από πολύ ισχυρούς ενισχυτές.

Παίζουν ρόλο και άλλες παράμετροι, όπως τα χαρακτηριστικά του χώρου, ο αριθμός και το μέγεθος των subwoofer και το software ισοστάθμισης. Αλλά ως βασικός κανόνας, ισχύει το small.
σε αυτό το σημείο να ρωτήσω ποια μπορεί να είναι ''μεγάλα full range ηχεία, που οδηγούνται από πολύ ισχυρούς ενισχυτές'' όταν μιλάμε φυσικά για οικιακή χρίση. πχ το ma gxc350 σε σχέση με το crystal audio thx-ct ή με το klipsh r25c που είχα στο παρελθόν το θεωρώ αρκετά πιο μεγάλο.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Μεγάλα είναι τα ηχεία του Dimfoot για παράδειγμα η όλα όσα έχουν ενεργό γουφερ η του Zizik που είναι φουλ ενεργά. Οοοοοοοοοολα τα άλλα, είναι μικρά

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.206
σε αυτό το σημείο να ρωτήσω ποια μπορεί να είναι ''μεγάλα full range ηχεία, που οδηγούνται από πολύ ισχυρούς ενισχυτές'' όταν μιλάμε φυσικά για οικιακή χρίση. πχ το ma gxc350 σε σχέση με το crystal audio thx-ct ή με το klipsh r25c που είχα στο παρελθόν το θεωρώ αρκετά πιο μεγάλο.
Μεγάλα είναι τα ηχεία του Dimfoot για παράδειγμα η όλα όσα έχουν ενεργό γουφερ η του Zizik που είναι φουλ ενεργά. Οοοοοοοοοολα τα άλλα, είναι μικρά
Λέγοντας μεγάλα εννοώ ηχεία σαν το B&W 801 (το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα γιατί είναι αρκετά γνωστό), με δυο κιλοβάτ απο πίσω του. Και πάλι ίσως να δηλωνόταν Small αναλόγως των συνθηκών.

Τα δικά μου δεν ειναι μεγάλα, δεν πάνε κάτω απο 30Hz, δεν είναι full range. Ούτε του Zizik, κι ας είναι ενεργά. Άλλο ενεργά , άλλο μεγάλα.

Last edited:

Reaction score
7.890
Λέγοντας μεγάλα εννοώ ηχεία σαν το B&W 801 ( το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα γιατί ειναι αρκετά γνωστό), με δυο κιλοβάτ απο πίσω του. Και πάλι ίσως να δηλωνόταν Small αναλόγως των συνθηκών.

Τα δικά μου δεν ειναι μεγάλα, δεν πάνε κάτω απο 30Hz, δεν είναι full range. Ούτε του Zizik, κι ας είναι ενεργά. Άλλο ενεργά , άλλο μεγάλα.
ναι πράγματι σε σχέση με κάτι τέτοιο είναι μικρούλικα. δλδ για να πούμε ένα ηχείο full range πρέπει να κατεβαίνει στα 15-17 hz όπως ένα sub ή κάτω από 30 είμαστε οκ?

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.206

Reaction score
15.548
small δηλωμενα παντα μιας και η πληροφορια για ολα τα καναλια ειναι full range(20hz - 20khz)

1)επειδη πρεπει να παιζουν μεγαλες σταθμες 105db + στην θεση ακροασης.

2)επειδη δεν μπορεις να βαλεις στο ταβανι τετοιου ειδους ηχεια :D

3)και βασικο να μπορεις να εχεις μια ακουστικη καμπυλη ιδια οταν παιζουν ολα

Reaction score
7.890
δλδ και τα Klipsch RP-280FA με τα οποία θέλω να αντικαταστήσω τα μπροστινά μου, πάλι small.... και όταν θέλω να ακούσω μουσική? κάνω συμβιβασμούς...

Reaction score
7.890
Πάντα small. :)
Να υποθέσω τότε ότι στο equalizer οι συχνότητες από την αποκοπή και κάτω δεν παίζουν ρόλο πως τις έχει ρυθμίσει το ypao. ή αυτές περνάνε στο sub και με αυτό το τρόπο αλλάζουν τα χαμηλά που παράγει το sub?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659
Και τα πέντε ηχεία LARGE με τα δικά τους σαμπ.

https://rel.net/dive-real-deep-rel-3d/
Ναι, είναι λογική επιλογή να το βάλεις το κάθε ηχείο λαρτζ, όταν έχεις από ένα σαμπ για το καθένα. Σεταπ της προκοπής, όχι αστεία..

Απλώς είναι ολίγον τι σπατάλη πόρων, διότι δεν φορτώνονται όλα τα κανάλια με τόσο μπάσο όσο τα 3 μπροστινά.

Δηλαδή, η πιο μεγάλη εκμετάλλευση τόσων σαμπ είναι η τοποθέτησή τους στα γνωστά καλύτερα σημεία του χώρου, και να παίζουν όλα το ίδιο.

Reaction score
1.391
Ναι, είναι λογική επιλογή να το βάλεις το κάθε ηχείο λαρτζ, όταν έχεις από ένα σαμπ για το καθένα. Σεταπ της προκοπής, όχι αστεία..

Απλώς είναι ολίγον τι σπατάλη πόρων, διότι δεν φορτώνονται όλα τα κανάλια με τόσο μπάσο όσο τα 3 μπροστινά.

Δηλαδή, η πιο μεγάλη εκμετάλλευση τόσων σαμπ είναι η τοποθέτησή τους στα γνωστά καλύτερα σημεία του χώρου, και να παίζουν όλα το ίδιο.
έχω ενα σαμπ προς το παρόν....
είναι καλύτερα εμπρός,μεταξύ δεξιού και κεντρικού καναλιού ?
η
πλάι δεξιά στη θέση ακρόασης θέασης ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός