Smart Samsung & HDD (δεν μου διαβάζει αμέσως τα αρχεία) ????

Reaction score
1.277
Ρε παιδιά θα τρελαθώ!

Εχω Samsung smart & εξ.Seagate HDD.

Αν πάρω το σκληρό να του φορτώσω ταινίες στον υπολογιστή δημιουργώ έναν φάκελο "movies"=>βάζω 10 ταινίες και μετά πάω να συνδέσω τον σκληρό δεν μου διαβάζει αμέσως τα αρχεία.Προσπαθώ να κάνω όποιο είδος "refresh" μπορώ και πάλι ενώ μου δείχνει τον φάκελο "movies" δεν μου δείχνει-ανοίγει τα αρχεία ταινιών.Μετά απο 4-5 φορές που το βγάζω απο το ρευμα και το ξανασυνδέσω μπορεί να παίξει.Αν κάτι το διαβάσει μετά θα το ανοίγει μόνιμα.."Η πρώτη φορά πονάει"..Οπως επίσης αν προσθέσω ταινίες ή σβήσω κάποιες μου δείχνει και αυτές που έσβησα αλλά όταν τις επιλέξω μου λέει "δεν βρέθηκε το αρχείο"...κάτι τέτοιο.Ενώ σε στικάκι τα παίζει όλα σφαίρα.Τέλος όποτε μπαίνω στον σκληρό φορτώνει σχετικά αρκετή ώρα (3 λεπτά) γυρνώντας την κλεψύδρα.
Τον ίδιο σκληρό δίσκο αν τον βάλω σε μία παλιότερη led που έχω τα παίζει όλα σφαίρα!!!
Οταν επιλέξω απο το "source"=>"Desktop" έχει ένα βέλος ανανέωσης που το επιλέγω μπας και κάνει refresh αλλά μου λέει "δεν βρέθηκε"

Απορία:Οταν δω ταινία και θέλω να κλείσω τον δίσκο (να μην δουλεύει άσκοπα) και να δω κανάλια, πως το κάνω χωρίς να κλείσω την TV?

Reaction score
40
Απάντηση: Smart Samsung & HDD (δεν μου διαβάζει αμέσως τα αρχεία) ????

Απο την περιγραφή σου αντιλαμβάνομαι οτι ο σκληρός σου δισκος ειναι μαλλον πολυ ενεργοβόρος. Η usb της TV δινει ναι μεν 5v τροφοδοσια για τον σκληρο αλλα δεν συγκρίνεται με τις τασεις που δινουν τα pc. Αρα ο σκληρος σου μαλλον υπολειτουργεί λογο μειωμένης τροφοδοσίας. Για αυτο και το USB stick σου λειτουργει οκ. Δοκιμασε καποιον αλλον σκληρο με εξωτερικο τροφοδοτικο, Εαν λειτουργει οκ θες ενα καλωδιο usb με 2 ακρα. Το ενα θα ειναι ρευμα και data το αλλο μονο ρευμα. Το δευτερο μπαινει σε ενα τροφοδοτικο usb 5V και καθαριζεις..

Οσον αφορα το δευτερο σου ερωτημα, οχι δεν γινεται. Η θυρα usb δινει μονιμως 5V ταση. Δεν εχω δει πουθενα στο μενου κατι που να τις απενεργοποιει. Καλο ειναι μαλιστα να μην ειναι μονιμα επανω.

Reaction score
1.277
Ο σκληρός έχει εξωτερική τροφοδοσία (ξέχασα να το αναφέρω).Πάντα ανάβει και πάντα παίζει,δεν τίθεται θέμα τροφοδοσίας,απλά αν βάλω κάτι καινούριο δεν βλέπει αμέσως τα νεο-προστεθέντα.Η αν διαγράψω κάτι εξακολουθεί να μου εμφανίζει το φάκελο και όταν πας να κλικάρεις το διαγεγραμένο σου λέει "δεν εντοπίστηκε"...Σαν να κρατάει η τηλεόραση σε μνήμη ένα πράμα τα περιεχόμενα του σκληρού..

Βέβαια χρησιμοποιώ και προέκταση 3μ USB αν επιβαρύνει την υπόθεση...

Reaction score
49

Δοκίμασε με κοντό καλώδιο usb.
Γιατί έβαλες 3μ καλώδιο/προέκταση?

Εγώ στην δικιά μου Samsung παίζω τα πάντα χωρίς πρόβλημα.
Stick usb (fat32 & NTFS) και σκληρούς fat32 & NTFS (ακόμα και σκληρό με partition σε fat32 και άλλο partition NTFS).

Reaction score
1.277
Και χωρίς προέκταση USB τα ίδια..
Τι να πω ίσως δεν τα πάει καλά με τις τελευταίες 2 ταινίες που έβαλα.Δεν εξηγείται αλλιώς.Οι ταινίες ήταν αρχεία MKV 500MB,ψιλοχάλια σε ποιότητα.Μήπως και καλά είναι μη αποδεκτά...Σε όλες τις αλλαγές που κάνω είτε φορτώνω νέα αρχεία είτε διαγράφω παλιά,αργεί να κάνει refresh αλλά αυτή την φορά το παραέκανε.Θα ξανακατεβάσω τις 2 ταινίες σε πιο καλή ποιότητα..

Reaction score
40

Δοκιμασε ενα foctory reset. Λογικα θα στρωσει. Απλα θα χασεις ολα τα καναλια και την ταξινομηση τους. Με την tv standby πατα info -> menu -> mute -> power on. Στο πινακα που θα βγει πατας οκ και κατοπιν στην εντολη factory reset ok. Η TV θα κλεισει. Την ενεργοποιεις ξανα και θα σου εμφανισει το welcome screen. Δοκιμασε τον σκληρο χωρις να κανεις updates.

Reaction score
1.277
Re: Απάντηση: Smart Samsung & HDD (δεν μου διαβάζει αμέσως τα αρχεία) ????

Δεν χρειάστηκε,βρήκα τη λύση.

Λοιπόν,είχα βάλει στο σκληρό 3 ταινίες και πήγαινα στο media play=>movies=>μου έδειχνε τους φακέλους=>δεν έδειχνε τα αρχεία ταινίας MKV.Δοκίμασα 5 φορές τουλάχιστον.
Τα φορτώνω στο στικάκι=>ακριβώς τα ίδια,έφτανε μέχρι το φάκελο που περιέχει ταινία + υπότιτλο και δεν έδειχνε τα MKV.

Τελικά δοκίμασα media play=>βίντεο=>φωτογραφίες το άφησα να φορτώσει (πρώτη φορά έκανε 5 λεπτά περίπου!!!!!! και όταν έσβησε η κλεψύδρα πήγα επάνω δεξιά "μετάβαση σε βίντεο" ξαναφόρτωσε 2 λεπτά και τα διάβαζε ΟΛΑ!!!!!!!Ισως το φόρτωμα-ανανέωση φωτογραφιών να είναι πιο "ριζικό".

Επίσης ψιλιάζομαι οτι αργεί να φορτώσει επειδή βάζω σκληρό 500GB και είναι 430GB κατειλημμένο και μέχρι να τα φορτώσει όλα δυσκολεύεται...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas