SMSL A300 σαν monoblock ηχεία για ταίριασμα.

Reaction score
3.583
Καλημέρα σε όλους

Έχω 2 τεμάχια SMSL A300 και θέλω να τα δουλέψω σαν monoblock με την λειτουργία BTL που έχουν στην οποία βγάζουν 300W στα 4/8Ωμ (Ναι στέρεο όχι immersive :p). Τι τύπο ηχείων θα δουλεύατε μαζί τους; Θέλω πρώτα να επίλεξω τον τύπο (βασεις,δαπέδου, ευαισθυσίες κτλ). Για budget βάζω ταβάνι τα 1000 ευρώ. Στα 1000 θα έφτανα μονο αν ήταν κάτι πολύ καλό. Έχω σκοπό να κάνω μια γύρα μαζί με τους ενισχυτές (είναι εύκολοι στην μεταφορά) για να ακούσω αν υπάρχουν διάθεσιμεςη επιλογές.

Specs θα βρείτε στην παρακάτω link:
A300 (smsl-audio.com)

P.S. Παρακαλώ πολύ να παραμείνουμε στο θέμα και να μην πλατιάσουμε με άλλες επιλογές καθότι αυτο που ενδιαφέρει είναι να χρησιμοποιήσω τους εν λόγω ενισχυτές καθότι υπάρχουν ήδη. Ωστόσο αν δεν καλυφθώ απο τις επιλογές ηχητικά θα προχωρήσω σε πώληση αλλα για την ώρα αυτό δεν με ενδιαφέρει.

Σας ευχαριστώ

Κωνσταντίνος

Reaction score
7.130
Κωνσταντίνε,τον τύπο των ηχείων τον επιβάλλει ο χώρος (εμβαδόν,όγκος) και οι όποιες δυσκολίες-ιδιαιτερότητες στην τοποθέτηση των ηχείων. Υπάρχουν ηχεία βάσης,που είναι πιο δύσκολα σε οδήγηση από ηχεία δαπέδου και ηχεία βάσης που είναι πιο ευαίσθητα από ηχεία δαπέδου (και το ανάποδο φυσικά). Αν τώρα ρωτάς σε ποια κατηγορία πρέπει να είναι τα ηχεία ,για τον συγκεκριμένο ενισχυτή (έστω και σαν μονομπλόκ) ,δεν θα κοιτούσα κάτι πάνω από 500 ευρώ για ηχείο βάσης και 800 για ηχείο δαπέδου.

Reaction score
6.617
Πολύ προσοχή !
Άλλο ευαισθησία,άλλο φορτίο!
Η γέφυρα είναι για ηχεία εύκολου φορτίου χαμηλής ευαισθησίας ειδικά εδώ.
Στη γέφυρα όλα τα βλέπει μισό φορτίο
Και πέφτει το DF στα μισά...
Πρέπει να υπάρχει μετρημένη η εμπέδηση του ηχείου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Πολύ προσοχή !
Άλλο ευαισθησία,άλλο φορτίο!
Η γέφυρα είναι για ηχεία εύκολου φορτίου χαμηλής ευαισθησίας ειδικά εδώ.
Στη γέφυρα όλα τα βλέπει μισό φορτίο
Και πέφτει το DF στα μισά...
Πρέπει να υπάρχει μετρημένη η εμπέδηση του ηχείου.
Καλημέρα σε όλους

Έχω 2 τεμάχια SMSL A300 και θέλω να τα δουλέψω σαν monoblock με την λειτουργία BTL που έχουν στην οποία βγάζουν 300W στα 4/8Ωμ (Ναι στέρεο όχι immersive :p). Τι τύπο ηχείων θα δουλεύατε μαζί τους; Θέλω πρώτα να επίλεξω τον τύπο (βασεις,δαπέδου, ευαισθυσίες κτλ). Για budget βάζω ταβάνι τα 1000 ευρώ. Στα 1000 θα έφτανα μονο αν ήταν κάτι πολύ καλό. Έχω σκοπό να κάνω μια γύρα μαζί με τους ενισχυτές (είναι εύκολοι στην μεταφορά) για να ακούσω αν υπάρχουν διάθεσιμεςη επιλογές.

Specs θα βρείτε στην παρακάτω link:
A300 (smsl-audio.com)

P.S. Παρακαλώ πολύ να παραμείνουμε στο θέμα και να μην πλατιάσουμε με άλλες επιλογές καθότι αυτο που ενδιαφέρει είναι να χρησιμοποιήσω τους εν λόγω ενισχυτές καθότι υπάρχουν ήδη. Ωστόσο αν δεν καλυφθώ απο τις επιλογές ηχητικά θα προχωρήσω σε πώληση αλλα για την ώρα αυτό δεν με ενδιαφέρει.

Σας ευχαριστώ

Κωνσταντίνος
Στη γεφυρωμένη τοπολογία διπλασιάζεται η εμπέδηση εξόδου για τον τελικό ενισχυτή. Άμα τώρα έχουμε να κάνουμε με class-D αρθρώματα που δεν θα λειτουργούσαν και πολύ άνετα με εμπεδήσεις κατώτερες από την ονομαστική τιμή των 4 Ωμ θα ήταν προτιμότερο να συνδέονταν στη γεφυρωμένη τους μορφή με ηχεία των οποίων η εμπέδηση θα έμενε σε ολόκληρο το ακουστό φάσμα σταθερά πάνω από τα 4Ωμ.

Reaction score
6.617
Λαθος Quote εκανες στο John πες τα να μαθαινει :p
Το γραφω οσο ποιο απλα γινεται , το εγραψες απλουστερα , ηθελα να αποφυγω ποιο συνθετα λινκ και θα εξακολουθησω.
Γενικα ακολουθω τον κανονα να μην μπριτζαρω εαν το τροφοδοτικο δεν ειναι ικανο και για 2ωμα φορτια σε απλη λειτουργια οταν δεν εχω σαφη εικονα της εμπεδησης ...γνωστα σε pa εγκαταστασεις...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Λαθος Quote εκανες στο John πες τα να μαθαινει :p
Το γραφω οσο ποιο απλα γινεται , το εγραψες απλουστερα , ηθελα να αποφυγω ποιο συνθετα λινκ και θα εξακολουθησω.
Γενικα ακολουθω τον κανονα να μην μπριτζαρω εαν το τροφοδοτικο δεν ειναι ικανο και για 2ωμα φορτια σε απλη λειτουργια οταν δεν εχω σαφη εικονα της εμπεδησης ...γνωστα σε pa εγκαταστασεις...
Είναι κατά τη γνώμη μου αμέλεια από πλευράς SMSL από τη μια να μοστράρει στη μπροσούρα αναλυτικές μετρήσεις από γνωστούς επ'αυτού ιστοτόπους και από την άλλη να παραλείπει διευκρινίσεις για σημαντικούς όρους πάνω στη γεφυρωμένη λειτουργία που διαφημίζει... Δεχόμενοι ότι ο ενισχυτής είναι προδιαγεγραμμένος στην κανονική του διαμόρφωση για οδήγηση φορτίων με ονομαστική εμπέδηση τάξης 4Ωμ, τότε στη γεφυρωμένη διαμόρφωση θα έπρεπε να συνδεόταν με φορτία που θα είχαν 8Ωμ στην ονομαστική τους εμπέδηση κι εννοείται ν'ακολουθούν πιστά τη δηλωμένη τους προδιαγραφή , όχι λ.χ. όπως τίποτα ... Klipsch. :sneaky:

Ndis

Titika
Reaction score
4.864
Elac ubr 62, τρίδρομο, ομοαξονικό κοντά στο χιλιάρικο παρά πολύ συχνά. Παρά πολύ όμορφο για το σαλόνι. Με οικονομικό ομοσταυλο σαμπ.

Εναλλακτικά, kef r3 που θα βγαίνουν σιγά σιγά σε προσφορά κοντά στο χιλιάρικο τώρα με τη κυκλοφορία των meta.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Τα συγκεκριμένα vintage που τα έχω στην κατοχή μου; https://www.hifiengine.com/manual_library/sansui/sp-x9700.shtml
Η αλήθεια είναι ότι με έχετε φοβίσει με τα Ωμ
Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα οδήγησης, αρκεί τα συγκεκριμένα ηχεία με τα εξαρτήματα στο κρος να βρίσκονταν σε καλή κατάσταση...

Στο δεύτερο λινκ από τα παρακάτω μπορείς να βρεις χρήσιμα στοιχεία από μικρότερο μοντέλο της σειράς :

Πρόσεχε το minimum impedance από τις σχετικές παραστάσεις...
Elac ubr 62, τρίδρομο, ομοαξονικό κοντά στο χιλιάρικο παρά πολύ συχνά. Παρά πολύ όμορφο για το σαλόνι. Με οικονομικό ομοσταυλο σαμπ.

Εναλλακτικά, kef r3 που θα βγαίνουν σιγά σιγά σε προσφορά κοντά στο χιλιάρικο τώρα με τη κυκλοφορία των meta.
KEF R3... Όχι
1680545113370.png

ELAC UBR-62 ... Όχι
1680545022010.png

Last edited:

Reaction score
23.522
Τα συγκεκριμένα vintage που τα έχω στην κατοχή μου; https://www.hifiengine.com/manual_library/sansui/sp-x9700.shtml
Αυτά παίζουν λογικά και με λάμπες χα χα. Τι πρόβλημα να υπάρχει ; Δε νομίζω, δεν ξέρω. Δοκίμασε τα αφού τα έχεις και τα δύο στην κατοχή σου να δεις και ηχητικά τι γίνεται. Με "ήχο" class D λογικά θα ταιριάζουν και ηχητικά..

Να μην φοβάσαι τίποτε και κανέναν, θολώνει την κρίση σου.

😀 😍

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Δεν θα έχεις κάποιο θέμα εμπέδησης με τα συγκεκριμένα ηχεία. Το σημείο <<διαχωρισμού>> του woofer είναι ψηλά και συνήθως πρώτης τάξης. Επίσης η λογική της εποχής είναι όσον το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία, με θυσία την ακρίβεια.

Last edited:

Reaction score
29.824
Δεν θα έχεις πρόβλημα Κωνσταντίνε .
Τα sansui είναι 8ωμα , και με πολύ υψηλή ευαισθησία .
Go for it.

Reaction score
23.522

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.077
Σε ηχεία με δυνατότητα διπλοκαλωδιωσης, μήπως είχε περισσότερο νόημα η διενισχυση, εφόσον καταφέρουμε να πάρουμε 2 εξόδους προενισχυσης; Ο ενας ενισχυτής τα χαμηλά l-r, ο άλλος τα μεσουψηλα.

Reaction score
7.130
Σε ηχεία με δυνατότητα διπλοκαλωδιωσης, μήπως είχε περισσότερο νόημα η διενισχυση, εφόσον καταφέρουμε να πάρουμε 2 εξόδους προενισχυσης; Ο ενας ενισχυτής τα χαμηλά l-r, ο άλλος τα μεσουψηλα.
Θα χρειαστεί προενισχυτή,δεν μπορεί να γίνει με τους Α300.

Πάντως με τα συγκεκριμένα ηχεία (SANSUI),εκτιμώ ότι ακόμα και ο ένας Α300 θα είναι υπεραρκετός.

Reaction score
3.583
Καλησπέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Τα Sansui πριν τα δοκιμάσω θέλω κάποιος να τα δει και να τα συντηρήσει καθότι είναι σε απραξία φυλαγμένα καιρό και σίγουρα θα χρειαστουν service. Επίσης θα ήθελα να δω δαπέδου ηχεία και όχι βάσης ώστε να καλύψω πιο πολλα χαμηλά χωρίς sub. Επίσης έχω στο γραφείο τα Klipsh R-51M και σκεφτόμουν να τα δοκιμάσω και αυτά αλλά πρώτον με προβληματίζει το θέμα με τα αναληθή specs καθώς και ότι θα χρειαστώ sub για να έχω χαμηλά. Αναμένω τις απόψεις σας για τα παραπάνω.

Reaction score
7.130
Κάπου πήρε το μάτι μου μια αγγελία για Triangle ΒR03.....μια χαρά θα ταιριάξουν και σαν ένταση και σαν όγκο χαμηλού (σε ένα χώρο μέχρι 20-25 τετραγωνικά),ακόμα και με τον έναν ενισχυτή. Αν είναι να μπλέξεις και με αγορά υπογούφερ.......τότε πας σε ηχείο δαπέδου .

Reaction score
3.583
Καλημέρα. Ωραία τα Triangle αλλά έχω βάσεις ηχεία (Klipsch R-51M) και δεν θέλω άλλα. Για το συγκεκριμένο σύστημα θέλω να μην έχω sub οπότε αν θα πάω θα πάω για δαπέδου. Δεν χωράνε άλλα sub στο σαλόνι γιατί μετά θα φύγω εγώ απο μέσα χαχαχαχα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale