Soft start και ασφάλεια πίνακα!

Reaction score
0
Κύριοι,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα μετά την αγορά του τελικού μου Adcom GFA-7605.

Φαίνεται πως ο τελικός δεν διαθέτει soft start και κατά την εκκίνησή του μερικές φορές μου ρίχνει την ασφάλεια στο ταμπλό του σπιτιού. Η ασφάλεια είναι 10Α και καθώς ο τελικός είναι απαιτητικός έχω τα παρόν πρόβλημα.

Το πρόβλημα δεν πρέπει να σχετίζεται όμως με υπερφόρτωση. Καθώς το πρόβλημα δεν υφίσταται πάντα, όταν λειτουργεί κανονικά ο Adcom, στην ίδια πρίζα υπάρχουν ο προενισχυτής μου, πηγές, HDTV κτλ και δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και σε υψηλές εντάσεις.

Φαίνεται πως το πρόβλημα έγκειται κατά το ξεκίνημα του Adcom όπου ο θηριώδες μετασχηματιστείς του τροφοδοτεί τους πυκνωτές (αν δεν κάνω λάθος).

Φαντάζομαι αν τον συνδέσω με παροχή που υπάρχει πρόβλεψη για μεγαλύτερα φορτία (όπως πλυντήρια) δεν θα έχω πρόβλημα αλλά αυτό δεν είναι και πολύ πρακτικό και επίσης καθώς νοικιάζω δεν μπορώ να κάνω αλλαγές στο πίνακα του σπιτιού.

Κανένα workaround;

Ευχαριστώ!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Soft start και ασφάλεια πίνακα!

απο την στιγμη που δεν εχεις σοφτ σταρτ, οποτε αδειαζουν οι πυκνωτες σου θα εχεις προβλημα.Τραβα μια μπαλαντεζα απο το πληντυριο και καθαρισες, υποψιν το καλωδιο της να ειναι 3χ2,5 για να μην το μπουρλιωτιασεις καμμια ωρα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

πιάνουν τα χέρια σου να κάνεις μια μικρη κατασκευή με καναδυό κολλήσεις?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

κωστα το σκεφτηκα και εγω, αλλα δεν ξερω ποσο ζεστος ειναι καποιος στο να πιασει κολλητηρι και καλαι στα χερια του.?
ή το παει σε ενα τεχνικο και του κουμπωνει ενα αναλογο κυκλωμα

Reaction score
0
Φαντάζομαι σκέπτεστε να προσθέσω ένα κύκλωμα soft start σωστά;

Αχ πάει η εγγύηση και είναι ολοκαίνουργιο το μηχάνημα.

Τι μου κάνετε! :p

Αχ οι φίλοι μας οι Αμερικανοί… they always think big!

Reaction score
29.556

Κοίτα 10αρα ασφάλεια είναι μάλλον μικρή.Αν δεν βάλεις κάτι άλλο στην γραμμή αυτή θα σου έλεγα να αλλάξεις την ασφάλεια με 16αρα. Δεν τρέχει τίποτα για τα 2 " που θα τραβήξει ρεύμα ο adcom.Και αν φύγεις απο το σπίτι την αλλάζεις . Δεν κινδυνεύεις ούτε εσύ ούτε η εγκατάσταση.

m_v

Reaction score
24
Φαντάζομαι σκέπτεστε να προσθέσω ένα κύκλωμα soft start σωστά;

Αχ πάει η εγγύηση και είναι ολοκαίνουργιο το μηχάνημα.

Τι μου κάνετε! :p

Αχ οι φίλοι μας οι Αμερικανοί… they always think big!

Και οι 2 προτάσεις (ρεύμα από την παροχή πλυντηρίου ή αλλαγή της 10Α με 16Α) φαίνονται πολύ ικανοποιητικές.
Το soft start δεν είναι απαραίτητο να είναι μέσα στον ενισχυτή, μπορεί να υλοποιηθεί και σε ένα μικρό πλαστικό εξωτερικό κουτί, αμέσως πριν από την τροφοδοσία του ενιχυτή, το άνοιγμα του ενισχυτή θα γίνεται από αυτό. Τα κυκλώματα soft start είναι εξαιρετικά απλά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

και ένα inrush current limiter αρκεί. μπορεί να βολευτεί και μέσα σε ένα πολύμπριζο. αν είσαι και μάνιακ, μπορείς να βάλεις κι ένα διακόπτη bypass για μετά το άνοιγμα του ενισχυτή (αν το πολύμπριζο έχει διακόπτη, μπορείς να αλλάξεις τη λειτουργία του).

τες πα, θα τηνε βρεις την άκρη.

Reaction score
347

Εγώ πάντως δεν θα επιχειρούσα αλλαγή της 10άρας ασφάλειας, γιατί σε περίπτωση βλάβης π.χ. του ενισχυτή υπάρχει ο κίνδυνος να πάρει φωτιά το σπίτι.

Reaction score
0
Όπως περιγράψατε αν η λύση είναι με παρεμβολή μεταξύ τροφοδοσίας και ενισχυτή ενός current limiter σίγουρα θα υπάρχουν έτυμες λύσεις εκεί έξω. Έχετε κάποια να με παραπέμψετε;

Και δύο ερωτήσεις επίσης:
1) Μπορεί αυτή η παρεμβολή να έχει επίπτωση στην ποιότητα του ήχου με απόλυτα κριτήρια πάντα; Παρεμβάλω ένα AC mains conditioner της Xindak στη τροφοδοσία με έξτρα προσοχή με ποιοτικότερα mains power καλώδια. Θα ήταν κρίμα ο σκοπός τους να πάει πεταμένος.
2) Αν ο ενισχυτής έχει under voltage protection πώς θα μπορούσε να συμπεριφερθεί στη περίπτωση που «βλέπει» διαφορετικά specs ρεύματος από αυτά που κανονικά περιμένει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.028

έτοιμο δε ξέρω να υπάρχει.

για τα υπόλοιπα, ε, χμ χμ, το ... :205::617::623:

Reaction score
187

θα αλλαξεις την ασφαλεια σου με ασφαλεια βραδειας τηξεως.το θεμα σου ειναι στην εκινηση.οποτε βαζεις βραδειας για μην σου την ριξει στην εκινηση.

Reaction score
29.556

Υπάρχουν ηλεκτρονικοί ασφαλειοδιακόπτες πίνακα βραδείας?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut