software για HTPC

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος ενός projector sharp xv-z201 και ενός τελικού ενισχυτή aragon 2005. Πρόκειται να αγοράσω ένα HTPC για να το συνδέσω ψηφιακά με DVI και αναλογικά φυσικά με τον ενισχυτή. Η κάρτα που θα κάνει αυτή τη δουλειά είναι μία Asus x800xt pci express και μια soundblaster audigy 2 pro platinum αντίστοιχα.
Σκέφτομαι να παίξω με powerstrip για ρύθμιση της ανάλυσης σε 1024 * 576 και με windvd6 platinum.
Ποια πιστεύετε οτι είναι τα καλύτερα software πρέπει να χρησιμοποιήσω για να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τα μηχανήματα που έχω;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτά ακριβώς που έγραψες. Με το powerstrip θα πάρεις την ανάλυση του προβολέα σου, και με το windvd6 θα χαίρεσαι τις ταινίες σου. Είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο πρόγραμμα.

Θα σου πρότεινα βέβαια να βάλεις και μια κάρτα τηλεόρασης και με το dscaler θα βλέπεις τρομερή εικόνα (για τηλεόραση πάντα...).

Νομίζω όμως ότι η Χ800 είναι σχετικά ακριβή για να την πάρεις μόνο για htpc.

Reaction score
0
Εχω και κάρτα τηλεόρασης και ξέρω για το dscaler γιαυτό και δεν το ανέφερα. Η κάρτα είναι όντως ακριβή αλλά έχω ακούσει πολλά προβλήματα για γρηγορες σκηνές και δεν έχω καποιον που να έχει στήσει το ίδιο για να μου πεί οτι δεν θα έχω πρόβλημα, αλλα όλο και κάνα παιχνιδάκι θα παίξουμε.
Αναφέρομαι στα διαφορα προγράμματα όπως theatertek, zoom player, ffdshow και ac3filter. Βελτιώνει κανένα την εικόνα ή τον ήχο όπως π.χ. το powerstrip;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όλα αυτά τα προγράμματα που αναφέρεις σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις πολλές ρυθμίσεις και είναι εναλακτικά του windvd6. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πριν το windvd6 το theatertek ήταν μονόδρομος ή αν ήθελες να έχεις τον πλήρη έλεγχο της εικόνας (ώστε να κάνεις όσες ρυθμίσεις θέλεις) τότε χρειαζόσουν το ffdshow. Τώρα όμως νομίζω ότι καλύτερο από όλα αυτά είναι το windvd6. Επιπλέον δεν θα χρειαστεί να παιδευτείς κιόλας πολύ.

Βέβαια αν θέλεις μπορείς να εγκαταστήσεις και το ffdshow και να τα συγκρίνεις. Το ac3filter είναι για αποκωδικοποίηση ac3 αλλά μιας και από ότι καταλαβαίνω θα ενώσεις τον ενισχυτή μέσω spdif δεν σου χρειάζεται.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απλά αυτό το πρόγραμμα αναλαμβάνει να κάνει ότι και ο αποκωδικοποιητής του windvd 6. Δεν ξέρω αν σου χρειάζεται ή αν αν θα δεις κάποια διαφορά. Μιας και έχει και καλή κάρτα ήχου νομίζω ότι με το windvd6 δεν θα έχει διαφορά.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.588
Νεότερο μέλος
Zeppelsound