Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα από το Harman Group και την ομάδα του Sean Olive.
Η beta έκδοση διατίθεται δωρεάν (για Windows kai Mac).

Κάποιες γενικές πληροφορίες:

How to Listen is a desktop software application developed by the Harman International R&D group for the purpose of training and selecting listeners used in audio product research, development, and testing. The software consists of a number of training exercises where different kinds of timbral, spatial and dynamic distortions commonly found within the recording and audio chains are simulated and added to music.

The listener’s task is to identify, classify or rate these distortions according to a number of well-defined perceptual attributes and scales. The software automatically adjusts the difficulty of each training task based on the listener’s performance.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. (Εξαιρετικό άρθρο)

Κστεβάστε το πρόγραμμα από εδώ.

Reaction score
2.054
Απάντηση: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Εγώ έχω χάρισμα, δεν χρειάζομαι software.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Εγώ έχω χάρισμα, δεν χρειάζομαι software.
Για εσένα ειδικά θα το χρησιμοποιούμε για να σου κάνουμε τεστάκια και να καμαρώνουμε χάρισμά σου. :116:

Να, όπως το screenshot, θα ακούς π.χ. το flat και το άλλο με το bump στα 250Hz και θα μας λες ποιό είναι ποιό.
Άλλα τεστάκια που θα σου κάνουμε και θα μένουμε με το στόμα ανοικτό από τις επιδόσεις σου, είναι:

Currently supports two training tasks (more will be added in the next release) that include the following:
Band Identification
  • Peaks, Dips, Peaks & Dips, Low and High pass filters
Attribute Task
  • Bright-Dull
  • Full-Thin
  • Coloration
  • Reverberation
  • Noisy/Noise-free
  • Hum/Hum-free
  • Left/Right Balance (stereo mode)
  • Front/Rear Balance (surround mode)

Το πολυκάναλο δε θα το κάνουμε γιατί είμαστε του δικάναλου όλοι.

Ψήνεσαι; :109:

D

Deleted member 23222

Guest

Και άμα τα πας καλά τι γίνεται?
Προσλαμβάνεσαι?:103:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Και άμα τα πας καλά τι γίνεται?
Προσλαμβάνεσαι?:103:
Βρε λες;!

On a more serious note, το χρησιμοποιούν για blind test ανάπτυξης προϊόντων κλπ αλλά και καθαρά ερευνητικούς λόγους (όπως για να διαπιστώσουν την επίδραση που έχει η εκπαίδευση αυτή στα αποτελέσματα που δίνουν οι ακροατές σε τυφλά τεστ).

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Βρε λες;!

On a more serious note, το χρησιμοποιούν για blind test ανάπτυξης προϊόντων κλπ αλλά και καθαρά ερευνητικούς λόγους (όπως για να διαπιστώσουν την επίδραση που έχει η εκπαίδευση αυτή στα αποτελέσματα που δίνουν οι ακροατές σε τυφλά τεστ).
Μου δίνει το έναυσμα να αναρωτηθώ αναλογιζόμενος τα του οίκου μας:
Είμαστε χρόνια μπροστά...ή δεκαετίες πίσω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.964

που γίνονται τυφλά τεστ? ελπίζω να μην υπονοείς στο χώρο του χάλι έντ...

D

Deleted member 23222

Guest

Αυτό λέω...ποιός τα χρειάζεται?...:103:

D

Deleted member 23222

Guest

Εννοώ ότι εδώ εμείς τα ξέρουμε όλα...!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.154
Απάντηση: Re: Απάντηση: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Βρε λες;!

Αυτοί δεν ακούν μουσική, ακούν ήχους. :114:

Reaction score
2.054

Για εσένα ειδικά θα το χρησιμοποιούμε για να σου κάνουμε τεστάκια και να καμαρώνουμε χάρισμά σου. :116:

Να, όπως το screenshot, θα ακούς π.χ. το flat και το άλλο με το bump στα 250Hz και θα μας λες ποιό είναι ποιό.
Άλλα τεστάκια που θα σου κάνουμε και θα μένουμε με το στόμα ανοικτό από τις επιδόσεις σου, είναι:

Currently supports two training tasks (more will be added in the next release) that include the following:
Band Identification
  • Peaks, Dips, Peaks & Dips, Low and High pass filters
Attribute Task
  • Bright-Dull
  • Full-Thin
  • Coloration
  • Reverberation
  • Noisy/Noise-free
  • Hum/Hum-free
  • Left/Right Balance (stereo mode)
  • Front/Rear Balance (surround mode)

Το πολυκάναλο δε θα το κάνουμε γιατί είμαστε του δικάναλου όλοι.

Ψήνεσαι; :109:
Πρώτον για τι bump μιλάμε?

Ναι, αν ο χώρος είναι μετρημένος, το ηχείο Tidal και ενισχυτικά επίσης της επιλογής μου. Για πλάκα...:109:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Πρώτον για τι bump μιλάμε?
Άμα το εγκαταστήσω θα σου πω. Από τα screenshot βλέπω +- 6dB αλλά ίσως έχει και άλλα.
Κατέβασέ το κι εσύ.. Άμα ήταν κανένα καινούργιο HiEnd player αρχείων θα το είχατε κατεβάσει όλοι στο φτερό!

Ναι, αν ο χώρος είναι μετρημένος, το ηχείο Tidal και ενισχυτικά επίσης της επιλογής μου. Για πλάκα...:109:
Εννοείται στο σύστημά σου για να μην έχεις δικαιολογίες!! :109:

Υπόψην, σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι κατηγορίες όπως:

• έμπειροι χομπίστες,
  • έμποροι συσκευών χαϊέντ και
  • reviewers

...δεν τα πάνε καλύτερα από εντελώς άσχετους με το χόμπυ (στα τυφλά τεστ πάντα, που είναι και τα μόνα που έχουν μία κάποια ουσία).
Λίγο καλύτερα τα πάνε όσοι είναι εκπαιδευμένοι με μεθόδους όπως αυτή του παραπάνω software.
Τα link τα έχω δώσει στο παρελθόν, αν κάποιος δε με πιστεύει.

Εννοείται βέβαια ότι ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι ο εαυτός του είναι μοναδική περίπτωση (με χάρισμα και τέτοια, ξέρεις :119:) που δεν τον πιάνουν οι έρευνες. :611:

Reaction score
2.054
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to

Άμα το εγκαταστήσω θα σου πω. Από τα screenshot βλέπω +- 6dB αλλά ίσως έχει και άλλα.

Εννοείται στο σύστημά σου για να μην έχεις δικαιολογίες!! :109:

Υπόψην, σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι κατηγορίες όπως:

• έμπειροι χομπίστες,
  • έμποροι συσκευών χαϊέντ και
  • reviewers

...δεν τα πάνε καλύτερα από εντελώς άσχετους με το χόμπυ (στα τυφλά τεστ πάντα, που είναι και τα μόνα που έχουν μία κάποια ουσία).
Λίγο καλύτερα τα πάνε όσοι είναι εκπαιδευμένοι με μεθόδους όπως αυτή του παραπάνω software.
Τα link τα έχω δώσει στο παρελθόν, αν κάποιος δε με πιστεύει.

Εννοείται βέβαια ότι ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι ο εαυτός του είναι μοναδική περίπτωση (με χάρισμα και τέτοια, ξέρεις :119:) που δεν τον πιάνουν οι έρευνες. :611:
6db δεν είναι "bump", είναι αχλαδόκαμπος.:114:

Όχι το σύστημα μου, ο χώρος μου δεν είναι ακόμα αυτός που θέλω (για κάτι τετοιο), άλλο σύστημα έχω υπόψη μου.

Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, είμαι πρόθυμος να το κάνουμε.

Ξέρω καλά τι ακούω, στη τελική και να μην τα καταφέρω (για οποιαδήποτε λόγο - ίσως πολύ μικρών αποκλίσεων) δεν τρέχει και τίποτα. ;)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Μπραβο ρε ΚωσταΦ. Πολυ καιρο εψαχνα κατι τετοιο.

Μπορει να δημιουργηθει και λιστα πιστοποημενων ακροατων μεσα απο το σαιτ.

Να ξερουμε δηλαδη τι ακουει ο καθει ''ειδικος''.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Software εκπαίδευσης ακροατών - "Harman How to Listen" !

Αλήθεια,το να πιστοποιούμε τα επιχειρήματα κάποιου με βάση οποιαδήποτε ακουστική του επιδεξιότητα,είναι περισσότερο ή λιγότερο ΄΄αθώο΄΄ από την πιστοποίηση με βάση το ηχοσύστημά του;:126:

Reaction score
2.054

Δεν μιλάμε για κάποιου είδους πιστοποίηση αγαπητέ, αλλά για ένα τεστακι μεταξύ φίλων....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Mη βιάζεσαι να...υπερθεματίσεις αξιαγάπητε:137:.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop