Soncoz DAC

H

HuxFlux

Guest
Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά!
Βρίσκομαι στην αναζήτηση ενός ποιοτικού DAC αυτήν την περίοδο για να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος σε έναν ΑSR emitter. Πάνω του θα ενώσω ένα raspberry το οποίο αυτή τη στιγμή παίζει με ένα hat dac, το hifiberry DAC+ Pro. Δεν με χαλάει καθόλου ο ήχος του, αλλά θέλω να αναβαθμίσω.
Ψάχνοντας λοιπόν έπεσα σε ένα hat ονόματι Khadas tone board που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και λίγο μετά είδα οτι ο σχεδιαστής του, πλέον κατασκευάζει τα Soncoz που βασίζονται στο κορυφαίο ΕSS9038 της Sabre (το Q2M και οχι το pro).
Βγάζει δύο μοντέλα, το SGD1 που είναι κάτι σαν flagship (στα 400 ευρώ περίπου) αλλά και το LA-QΧD1 που στις μετρήσεις τα πάει ακόμα καλύτερα από το πρώτο παρότι στη μισή τιμή (κοντά στα 200)! Κι αυτό διότι είναι μεταγενέστερο μοντέλο κι έχει διορθώσει το κλασσικό πρόβλημα του ΕSS9038, το hump. Δείχνει βάση μετρήσεων να ανταγωνίζεται κορυφαία DACs ενώ έχει και κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, XLR εξόδους, ανάμεσα σε μια πληθώρα άλλων options.

Όλα αυτά βέβαια απο... China το οποίο με κρατάει λίγο πίσω απο την παραγγελία...

Τα έχει χρησιμοποιήσει/ακούσει κανείς;

Reaction score
3.628
Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά!
Βρίσκομαι στην αναζήτηση ενός ποιοτικού DAC αυτήν την περίοδο για να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος σε έναν ΑSR emitter. Πάνω του θα ενώσω ένα raspberry το οποίο αυτή τη στιγμή παίζει με ένα hat dac, το hifiberry DAC+ Pro. Δεν με χαλάει καθόλου ο ήχος του, αλλά θέλω να αναβαθμίσω.
Ψάχνοντας λοιπόν έπεσα σε ένα hat ονόματι Khadas tone board που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και λίγο μετά είδα οτι ο σχεδιαστής του, πλέον κατασκευάζει τα Soncoz που βασίζονται στο κορυφαίο ΕSS9038 της Sabre (το Q2M και οχι το pro).
Βγάζει δύο μοντέλα, το SGD1 που είναι κάτι σαν flagship (στα 400 ευρώ περίπου) αλλά και το LA-QΧD1 που στις μετρήσεις τα πάει ακόμα καλύτερα από το πρώτο παρότι στη μισή τιμή (κοντά στα 200)! Κι αυτό διότι είναι μεταγενέστερο μοντέλο κι έχει διορθώσει το κλασσικό πρόβλημα του ΕSS9038, το hump. Δείχνει βάση μετρήσεων να ανταγωνίζεται κορυφαία DACs ενώ έχει και κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, XLR εξόδους, ανάμεσα σε μια πληθώρα άλλων options.

Όλα αυτά βέβαια απο... China το οποίο με κρατάει λίγο πίσω απο την παραγγελία...

Τα έχει χρησιμοποιήσει/ακούσει κανείς;
Δωσε καποιο λινκ κριτικης να δουμε ποια κορυφαια dac ανταγωνιζεται.

H

HuxFlux

Guest
Δωσε καποιο λινκ κριτικης να δουμε ποια κορυφαια dac ανταγωνιζεται.
Σωστά ξέχασα:
Εδώ το QXD1

κι εδω το SGD1:

Reaction score
3.628
Σωστά ξέχασα:
Εδώ το QXD1

κι εδω το SGD1:
Ακουστικης κριτικης.Ασε τις μετρησεις-δεν εχουν απολυτη σχεση με το ακουστικο αποτελεσμα ως συνηθως...

H

HuxFlux

Guest
Ακουστικης κριτικης.Ασε τις μετρησεις-δεν εχουν απολυτη σχεση με το ακουστικο αποτελεσμα ως συνηθως...
Διαφωνώ. Οι μετρήσεις είναι αντικειμενικές και δίνουν την εικόνα για τις επιδόσεις ενός μηχανήματος.
Τέλος πάντων, καταλαβαίνω πού το πας, αλλά για αυτό το λόγο άνοιξα κι εγώ το τόπικ και το ίδιο πράγμα ρώτησα.

*Υποκειμενικές κριτικές γίνονται πάντως απο κατόχους του, μέσα στα link που έδωσα. Ενώ για το Κhadas που προέρχεται από τον ίδιο σχεδιαστή, οι κριτικές δεν περιορίζονται μόνο σε επίπεδο κάποιων ξένων φόρουμ.

Reaction score
3.093
Διαφωνώ. Οι μετρήσεις είναι αντικειμενικές και δίνουν την εικόνα για τις επιδόσεις ενός μηχανήματος.
Τέλος πάντων, καταλαβαίνω πού το πας, αλλά για αυτό το λόγο άνοιξα κι εγώ το τόπικ και το ίδιο πράγμα ρώτησα.

*Υποκειμενικές κριτικές γίνονται πάντως απο κατόχους του, μέσα στα link που έδωσα. Ενώ για το Κhadas που προέρχεται από τον ίδιο σχεδιαστή, οι κριτικές δεν περιορίζονται μόνο σε επίπεδο κάποιων ξένων φόρουμ.
Τις οποίες μετρήσεις ποιοί τις έκαναν και πως;Με τις ίδιες παράμετρους;

H

HuxFlux

Guest
Τις οποίες μετρήσεις ποιοί τις έκαναν και πως;Με τις ίδιες παράμετρους;
Έχω δώσει links παιδιά, και στην τελική ΑΥΤΟ το πράγμα ρωτάω κι εγώ: Αν κάποιος έχει άποψη για αυτά τα μηχανήματα...
Αλλιώς θα διάβαζα μετρήσεις εδώ κι εκεί και θα το αγόραζα και θα έλεγα οτι έχω το καλύτερο DAC.
Γνώμες ζητάω, αν υπάρχει κάποιος που να τα έχει δοκιμάσει. Οτι υπάρχουν πολλοί να αμφισβητήσουν μετρήσεις, κριτικές, απόψεις, ήμουν βέβαιος οτι υπάρχουν. Ένας απο αυτούς κι εγώ, για αυτό άνοικα το τόπικ. Οπότε αν κάποιος έχει δοκιμάσει ας μας πει τη γνώμη του. Αν όχι ας συμφωνήσουμε οτι τα λινκ που δίνω λένε βλακείες για να είμαστε όλοι οκ, και ας το κλειδώσουμε να πάει στο καλό!

Reaction score
3.093
Σ'αυτό απάντησα πριν
Ποτέ δεν κοιτώ μετρήσεις,τουναντίον εμπιστεύομαι τ'αυτιά μου,αυτά είναι ο οδηγός μου

H

HuxFlux

Guest
Οκ, καλώς.
Για να μη βγαίνουμε οφφτοπικ με τις γνωστές συζητήσεις (υπάρχουν άλλωστε τα epic threads για τα καλώδια που άλλοι εμπιστεύονται αυτιά κι άλλοι μετρήσεις), επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα.
Υπάρχει κανείς να έχει δουλέψει κάποιο από τα συγκεκριμένα DAC;
Αν ναι, η γνώμη του θα μας ήταν πολύ χρήσιμη για το κατά πόσο οι μετρήσεις που παραθέτω επιβεβαιώνονται/διαψεύδονται απο τις εντυπώσεις του.

Reaction score
4.587
Οκ, καλώς.
Για να μη βγαίνουμε οφφτοπικ με τις γνωστές συζητήσεις (υπάρχουν άλλωστε τα epic threads για τα καλώδια που άλλοι εμπιστεύονται αυτιά κι άλλοι μετρήσεις), επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα.
Υπάρχει κανείς να έχει δουλέψει κάποιο από τα συγκεκριμένα DAC;
Αν ναι, η γνώμη του θα μας ήταν πολύ χρήσιμη για το κατά πόσο οι μετρήσεις που παραθέτω επιβεβαιώνονται/διαψεύδονται απο τις εντυπώσεις του.
Το ένα δεν έχει βγει καν στην αγορά και το άλλο άντε να έχει πουλήσει μερικές δεκάδες κομμάτια παγκοσμίως, λες να το έχει κάποιος από το φόρουμ?

Η δική μου γνώμη είναι πως το θέμα ντακ όσον αφορά την ηχητική του ποιότητα δε θα πρέπει να απασχολεί κανέναν. Οι λειτουργίες, η αισθητική, η αναβαθμισιμότητα, η υποστήριξη κ.α. είναι θέματα που θα πρέπει να απασχολούν. Ανάλογα με το σύστημα που έχει κάποιος και με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει κοιτάζει και παίρνει αυτό που του ταιριάζει.

Οι μετρήσεις πλέον του ASR είναι αδιαμφισβήτητες. Πριν ένα χρόνο άκουγες φωνές του τύπου "ο amirm τα παίρνει", "πληρώνεται από την topping και τους κινέζους" κτλ, από τότε όμως στο ASR συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα της hifi κοινότητας και το κύρος του είναι τέτοιο που δε χωρά ειρωνείες. Με τις απόψεις του amirm μπορείς να διαφωνήσεις, με τις μετρήσεις του όχι.

Στο ερώτημά σου, εγώ το μικρό αν μπορούσα να το βρω στα 200€ χωρίς τελωνείο και κάλυπτε τις ανάγκες μου θα το αγόραζα χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.470
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo