Sonos connect vs new streamer

Μηνύματα
21
Reaction score
8
Καλημέρα σε όλους.
Έψαχνα τελευταία για ένα τρόπο να ακούω spotify στο stereo σύστημά μου. Μέχρι τώρα απλά συνέδεα το ipad μέσω line out ( 3.5mm jack ) στο aux του ενισχυτή. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούσα το dac του ipad.

Μία λύση για πιθανόν καλύτερο ήχο θα ήταν ένα εξωτερικό dac και να συνδέσω το ipad μέσω camera kit (lightning to usb).

Επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με μετατροπείς και λοιπά και επίσης δεν ήθελα bluetooth άρχισα να ψάχνω για έναν dedicated streamer. Θα ήθελα να έχει και ενα αξιοπρεπές dac απο μονος του για να γλυτώσω την αγορά έξτρα συσκευής.

Αυτα που είδα να παιζουν πιο δυνατά ήταν το audiolab 6000N, Cambridge Audio CXN V2, Bluesound Node 2i και η λύση raspberry pi.
Όλα περίπου στα 400-600ε (Το Rpi με κάποια εξτρα hats, τροφοδοσία κλπ).

Αυτό που εντόπισα σήμερα ήταν το sonos connect που έγινε discontinued εδω και κανα2 χρόνια νομιζω αλλά με το app v.1 φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά (απλά δεν θα γίνει ξανά updated). Φαίνεται να έχει επισης ικανοποιητό dac (οχι το ίδιο καλό όπως πχ το 6000Ν αλλά δεν ξέρω με απλό spotify πόσο εμφανής θα είναι η διαφορά). Προς το παρόν δεν με ενδιaφέρει το hi-res audio.

Μεταχειρισμένο μπορει να το βρει κάποιος έξω στα 60-80ε συν μεταφορικά. Τσίμπησα ένα στα 78 ευρώ delivered. Νομίζω ότι είναι μια πολύ τιμια λύση με χαμηλό κόστος για απλο streaming over wifi (spotify, nas etc) που δεν συζητιέται αρκετά εκτός αν κάπου έκανα λάθος στο συλλογισμό μου.

Το αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος βρίσκεται στο ίδιο δίλημμα με μένα.

edit: typos.
 
Last edited:

Μηνύματα
662
Reaction score
534
Αν θες μόνο streamer μια καλή και οικονομική λύση που παίζει τα πάντα είναι το ifi zen stream
 

Μηνύματα
21
Reaction score
8
Και αυτό επίσης στα 400ε περίπου. Το ερώτημα είναι τι καλύτερο μπορώ να βρω για απλή χρήση στα 70-80ε απο ένα second hand Sonos connect (που έχει φοβερό app, very user friendly και decent dac);
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.014
Reaction score
6.807
Αν δεν είχες πρόβλημα να πας σε μεταχειρισμένη και discontinued λύση, νομίζω πιο πρακτικό θα ήταν ένα Chromecast Audio.

Δουλεύει απευθείας με τα apps των streaming services, άρα έχει arguably καλύτερη εμπειρία χρήσης και δεν εξαρτάται από το παλιό app της Sonos και για πόσο θα δουλεύει αυτό, έχει ενσωματωμένο DAC αλλά και οπτική, αν τη χρειαστείς στο μέλλον.
 

Μηνύματα
21
Reaction score
8
έχει ενσωματωμένο DAC αλλά και οπτική, αν τη χρειαστείς στο μέλλον.
Ναι το σκέφτηκα και αυτό απλά νομίζω το dac του είναι χειρότερο. Optical out εννοείς για να κουμπωσει σε external dac; Έχει και το Sonos.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.438
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top