Sonus Faber

Reaction score
15
SONUS FABERS TOY TOWERS made in Italy δαπέδου με επένδυση μαύρο δέρμα...

Αν ενδιαφέρεστε για ηχεία αυτής της κατηγορίας, μην τα προσπεράσετε πριν τα ακούσετε.

45Hz-40KHz, χωρίς ίχνος μπουμαρίσματος, με δεμένο σφιχτό χαμηλό, μουσικότητα και χροιές. Είναι πολύ εύκολα ως φορτίο (παίζουν πολύ καλά ακόμα και με 20-30 ποιοτικά watts -τα οδηγήσαμε με έναν μικρό cairn... και δεν πιστεύαμε το πως έπαιζαν, ακόμα άστρωτα).

Reaction score
15
Απάντηση: Sonus Faber

Eπί της ευκαιρίας θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για τα Sonus Faber Toy Towers.
Tα ηχεία χρειάζονται καταρχήν τουλάχιστον 150 ώρες στρωσίματος σε μεσαίες-υψηλές εντάσεις. Πριν την περίοδο αυτή καλό είναι να αποφεύγονται κρίσεις για την ηχητική τους ποιότητα. Οι αναρτήσεις των μεγαφώνων είναι πολύ σφιχτές και τα ηχεία είναι αρκετά "μαζεμένα" και "φυμωμένα". Η λεπτομέρεια απουσιάζει και ακούγονται άψυχα και μουντά. Όσο στρώνουν αρχίζουν να ξεδιπλώνουν μια ολοζώντανη σκηνή με πολλά επίπεδα βάθους και αρκετό πλάτος που εκτείνεται πέρα από τα ηχεία.
Τα ηχεία παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: αλλάζει η απόκρισή τους στις χαμηλές συχνότητες με την αλλαγή της κλίσης τους στον κατακόρυφο άξονα.
Σας προτείνω να ξεκινήσετε με τις 4 ακίδες τελείως βιδωμένες (τα ηχεία να απέχουν όσο το δυνατόν λιγότερο από το πάτωμα). Στη συνέχεια αρχίζετε να ξεβιδώνετε τις πίσω ακίδες μέχρι να έχετε το επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, ο άξονας του woofer απομακρύνεται από το ύψος του αυτιού, οι χαμηλές συχνότητες μειώνονται και αυξάνεται η λεπτομέρεια στις μεσουψηλές.
Θα βρείτε την ιδανική κλίση στον κατακόρυφο άξονα ανάλογα με το γούστο σας και τον χαρακτήρα των υπόλοιπων συνοδών.
Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου σας, μπορείτε να ακούσετε υπέροχα τόσο με ολιγόβατους όσο και με πιο "ρωμαλέους" ενισχυτές. Γενικά είναι εύκολο φορτίο.
Αρκετά ηχεία μπορεί να φορτίσουν τους χώρους με υπερβολικές δόσεις χαμηλού. Τα Toy Towers θα το κάνουν μόνο αν τους δώσετε κλιση προς τα πίσω (αν ξεβιδώσετε τις εμπρός ακίδες). Σε κάθε άλλη περίπτωση το χαμηλό μπορεί να έχει αρκετή έκταση αλλά παράλληλα και αξιοσημείωτο έλεγχο.
Ακόμα ένα χαρακτηριστικό των ηχείων είναι η ομοιόγενεια του ήχου από τις χαμηλές μέχρι τις μεσαίες και τις υψηλές. Δεν καταλαβαίνεις ότι τις διαχειρίζονται 3 μεγάφωνα.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε μια κατηγορία τιμής που δεν είναι τελείως χαμηλή αλλά όχι και χαϊεντάδικη(χεχε) -2000 ευρώ- τα όργανα έχουν το σωστό μέγεθος, δεν ακούμε δηλαδή την κιθάρα να έχει τεράστιες διαστάσεις και το πιάνο να έχει μικρότερο μέγεθος από αυτή.
Το ηχείο φαίνεται να μην έχει σαφή ηχητικό χαρακτήρα ο οποίος να "σιδερώνει" την ηχογράφηση και να ευνοεί κάποια είδη μουσικής. Μπορεί να μην διαθέτει την γλαφυρότητα στις μεσαίες ενός ηλεκτροστατικού ή μαγνητοστατικού, επίσης μπορεί να σας αφήσει ανικανοποίητους στο κάτω άκρο του ακουστικού φάσματος (για παράδειγμα σε ιδιαίτερα χαμηλά περάσματα του εκκλησιαστικού οργάνου), αλλά διαθέτει αξιοσημείωτη συνοχή σε ολόκληρο το ηχητικό φάσμα. Από τις μετρήσεις του ηχείου που έχουν δημοσιευτεί φαίνεται ότι έχει έναν εξαιρετικά μόνιτορ χαρακτήρα πάνω από τα 100Ηz, κάτι που επαληθεύεται και στις ακροάσεις.
Γενικά είναι ένα σύγχρονο ηχείο με λογική τιμή, εξαιρετικά σωστό στο πεδίο του χρόνου, ταχύτατο, αχρωμάτιστο, με μεγάλη έκταση στις υψηλές αλλά χωρίς ίχνος σκληρότητας. Διαθέτει έκταση στις χαμηλές αλλά και απαράμιλο έλεγχο. Επίσης δεν θα χρειαστεί να δώσετε πολλά χρήματα σε ενισχυτικά για να το κάνετε να "τραγουδήσει".
Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα να γράψω δυο λόγια για το ηχείο.

Reaction score
8

Δεν ξερω αλλα αυτα τα sonus faber γενικως δεν με ξετρελανανε σε αποδοση μουσικής οσο εμφανισης.
Ειναι πολυ μουρατα αλλα ηχητικα δεν ειναι στο επιπεδο της εμφανισης τους. Και για την τιμη τους ισχυει το ιδιο και εχω ακουσει απο τα φηθηνα μεχρι Cremona & amati anniversario κτλ ηχεια 20.000 και μπορω να πω πως δεν ξετρελαθηκα για αυτα τα λεφτα που κοστιζουν.
Σε αντιθεση με τα Chario που δεν εχουν την εμφανιση των Sonus αλλα ακουγονται καλυτερα και κοστιζουν σχετικα φθηνοτερα (τουλαχιστον στα τωρινα δεδομενα) θα ελεγα σε καποιον ενδιαφερομενο να ακουσει προσεκτικα και τα συγκεκριμενα πριν εκταμιευσει.
Καλη Χρονια.

Reaction score
8

Ερχομαι να αναθεωρησω τα λεγομενα μου για τα SONUS FABER AMATI γιατι προσφατως τα ακουσα με λαμπατα ενισχυτικα (ΠΡΟ CARY SLP-05 & GRAAF GM100 ) και καταλαβα που μπορει να φτασει το ηχειο αυτο. Καταπληκτικες χροιες με τεραστιο σωμα και πολυ καλο χαμηλο (οχι σαν των τρατζιστορατων αλλα αυτοι απλα δεν ακουγονταν!) Τελικα αυτες οι λαμπες κανουν θαυματα τελεια & παυλα!
Ειχα πολυ κακη γνωμη( σε εισαγωγικα) γιαυτο το ηχειο που τελικα οφειλονταν στα ενισχυτικα και οχι στο ηχειο!
Ενα ταπεινο Respect στην Sonus Faber!
Τωρα που το θυμαμαι και το Cremona που ειχα ακουσει παλι με τραντιστορ ηταν ( Jeff rowland)!
Λαμπα και ξερω ψωμι!

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Sonus Faber

Ερχομαι να αναθεωρησω τα λεγομενα μου για τα SONUS FABER AMATI γιατι προσφατως τα ακουσα με λαμπατα ενισχυτικα (ΠΡΟ CARY SLP-05 & GRAAF GM100 ) και καταλαβα που μπορει να φτασει το ηχειο αυτο. Καταπληκτικες χροιες με τεραστιο σωμα και πολυ καλο χαμηλο (οχι σαν των τρατζιστορατων αλλα αυτοι απλα δεν ακουγονταν!) Τελικα αυτες οι λαμπες κανουν θαυματα τελεια & παυλα!
Ειχα πολυ κακη γνωμη( σε εισαγωγικα) γιαυτο το ηχειο που τελικα οφειλονταν στα ενισχυτικα και οχι στο ηχειο!
Ενα ταπεινο Respect στην Sonus Faber!
Τωρα που το θυμαμαι και το Cremona που ειχα ακουσει παλι με τραντιστορ ηταν ( Jeff rowland)!
Λαμπα και ξερω ψωμι!
Ποιό Amati από τα 3 ακούσατε από περιέργεια? Amati(κλασσικό)/Anniversario/Futura?Μουσικό πρόγραμμα?Τί δεν άρεσε τις άλλες φορές?Χροιές/χαμηλό?

Εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη..:116:..Ειδικά αυτή η σειρά θέλει ΠΟΛΥ βαρβάτα τρανζιστοράτα ενισχυτικά για να παίξει, αρκεί να μην βγάζουν κακίες.Τα Sonus δεν χρειάζονται λάμπα..IMHO..:102:

Reaction score
8

Ακουσαμε το Amati Anniversario με YBA 1000 προ & τελικο αλλα απο χροιες παπαλα.
Γενικα ηταν σαν να υπηρχε ενα πεπλο πανω στην σκηνη και σε πολυωρη ακροαση κουραζε.
Ειχα φυγει με πολυ κακες εντυπωσεις απο εκεινη την ακροαση , κατι που αλλαξε παντελως οταν τα ακουσα με τα λαμπατα μηχανηματα!
Το ιδιο μου συνεβει και με τα jeff rowland (301) με CREMONA παρολα που υπηρχε πικαπ κια εσωζε την κατασταση το τελικο αποτελεσμα δεν με ικανοποιουσε.
Αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα !! Αλλοι πεθαινουν για KRELL / ROWLAND κτλ αλλοι για λαμπατα μηχανηματα σεβαστες ολες οι αποψεις , απλα ηθελα να ανακατασκευασω την αποψη μου οτι με λαμπατα μηχανηματα ακουσαμε καταπληκτικα πραγματα απο αυτο το ηχείο.

Reaction score
5.605

Κι εγώ τα καλύτερα αποτελέσματα με τα Toy Towers τα έχω με τον OTL Atma-shere S30.
Και με τα βάσης Toy με 300B.

Και οι δύο συνδυασμοί, θέλω δε θέλω, με καθηλώνουν στην καρέκλα να ακούσω μουσική. Αυτό είναι το ζητούμενο εξάλλου.

Reaction score
8

Ο ηχος με τις λαμπες ηταν καθηλωτικος σε αντιθεση με τα solid state που με αφησαν αδιαφορο!

Reaction score
761

Μια ερώτηση, αλλάζοντας την κλίση του ηχείου δεν αλλάζει και η κατευθυντικότητα του twetter; Και απο όσο ξέρω οι υψηλές συχνότητες είναι κατευθυντικές ενω οι χαμηλές όχι. Είναι το ηχείο σχεδιασμένο για κάτι τέτοιο;

Reaction score
8

Δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια σε αυτο το θεμα!
καποιος κατοχος ισως σε διαφωτισει !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi